פרסומות הפחדה

פרסומות הפחדה

שאלה לי אל כולכם: אני וחבריי עושים עבודת מחקר לאוניברסיטה על פרסומות הפחדה - למשל הסיגריות שהופכות לתולעים, הפרסומת שהיתה לאחרונה על קונדומים. אשמח לשמוע כל דעה בנושא. תודה חברה

no bigi

New member
דוגמאות

אם אתה מחפש פרסומות נוספות, אני ממליץ לך לחפש פרסומת על איידס משנות השמונים. בפרסומת מראים את מלאך המוות משחק באולינג כשהמטרה שלו היא להוריד כמה שיותר אנשים, כולל אמהות, תינוקות וכו´. המטרה היתה כמובן להראות לאנשים שזו לא מחלה של הומוסקסואלים בלבד, כפי שחשבו אז, והם בהחלט השתמשו בכל אמצעי ההפחדה האפשריים. בראייה עכשווית הפרסומת הזו נראית מגוחכת להחריד, ואני מאמין שבחיים לא היו מעלים את זה היום. עוד פרסומת שכדאי לך להשתמש בה היא זו של הרשות הלאומית לבטיחות בדרכים, כשמשפחה יושבת ברכב ומביימת תאונה כדי לשכנע נוסע לחגור חגורת בטיחות. זה שהראו בפרסומת נפגעים מתאונות דרכים עורר הדים ובסוף צינזרו אותה. ובאשר לשאלתך, מחקרים מראים ששימוש מופרז בהפחדה עלול לגרום לאנשים להאטם ולא להתחבר כלל למסר אותו אתה מנסה להעביר. אני מניח שפשוט צריך לא להגזים עם זה ולהשתמש בדרך זו במידה הנכונה. וחוץ מזה, אני חושב שהומור עדיף על כמעט על הכל. אגב, גוטמן או למיש?

פשוש2K

New member
דעתי האישית...

היי צחי, אני אתייחס לשאלתך דווקא לגבי פרסומות לבטיחות בדרכים. איני זוכר במדוייק את הפרטים ואת האחוזים, אבל ידוע לי על איזור מסויים באוסטרליה שם הוקרנו פרסומות הפחדה בנושא תאונות דרכים. יצא לי לראות את הפרסומת והיא ממש מזעזעת. רואים תינוק נוסע ברכב עם שני הוריו, האב נוהג במהירות מופרזת ולאחר התאונה מראים רק את השקית השחורה שבה מובל התינוק ואת האם מפנה אצבע מאשימה כלפי האב ומתמוטטת. מסתבר שאחרי הקרנת הפרסומת הזו היתה ירידה משמעותית בתאונות הדרכים באותו איזור, פשוט כיוון שהמסר היה חד, ברור וכואב. אחרי זמן רב התחילו לשדר גם בטלוויזיה בארץ את הסוג הזה של פרסומות ואם תביט בעקומת תאונות הדרכים תוכל לראות שלא חל שינוי לטובה אלא רק החמרה. היום (ראשון) ראיתי בטלוויזיה פרסומת מ ז ע ז ע ת על ת"ד של צעירים (וזה אחרי שבסופ"ש האחרון נהרגו 4 צעירים ברכב אחד) ונראה לי ששוב, המסר ברור וחד אבל אני לא בטוח שזה יעבוד על הנהג הישראלי. כמי שהעניין קרוב מאוד לליבו, אני חושב שהפרסומות האלו טובות ומשרתות את המטרה שלהן. אני חושב שבת"ד אין דרך להעביר את המסר חוץ מאשר ההפחדה. צריך להראות את התוצאות של התאונה וחלק מזה זה גופות, דם וזוועות אחרות. הערת אגב: אני לא קשור בכלל לנושא הפרסום, זוהי רק דעתי האישית...

למעלה