פרסום הפורום

dubit1234

New member
פרסום הפורום

אופירה, בהמשך להתכתבות שלנו בשרשור בדף הקודם, אני פותחת הודעה חדשה בנושא חשוב זה. לפני שמעצבים ומדפיסים את העלון. כדאי לקבל חסות/התייחסות של הרופא/בית החולים/הגופים המטפלים בנושא כמו מלב"י. מאחר ומדובר בעלון בעל צביון רפואי, כדאי לצרף גוף רישמי הנותן חסות ותומך בפעילות של הפורום. לדוגמא: הכותרת תהיה "הפורום מומלץ ע"י מלב"י או מומלץ ע"י ד"ר אבינוח או הפורום בחסות תל השומר. הוספת לוגו בכותרת תוסיף למיהמנות העלון ובדיל אותו מעלון המפרסם חופשות נופש בטורקיה. כמובן שהוספת לוגו או שם של גוף יעזור לא רק לעלון להראות מקצועי ואמין יותר, אלא יתכן ויסייע בהפצת העלון במחלקות השונות והגעה לקהל הרלוונטי הזקוק לפורום. עדיפות להגיע למספר רב ככל הניתן של גופים המעניקים גיבוי לפעילות של הפורום. הכוונה היא להגיע לכותרת עלון ובו רשומים כמה שיותר גופים ולא רק ד"ר אבינוח, "פורום בהמלצת ד"ר אבינוח, פורום בהמלצת מלב"י, פורום בהמלצת בית חולים הדסה וכו'...." יש להדגיש בפגישות עם המוסדות שהפורום לא יהווה תשתית פרסומית או אינו מהווה תחליף להמלצות רפואיות של הגורמים המטפלים , אלא מהווה פורום תמיכה והעברת חוויות של אנשים שכבר עברו תהליך דומה. מאחר ומדובר בתהליך של התערבות רפואית שאינו חד-פעמי, אלא מהווה התחלה להליך רב שנתי, פורום תמיכה הינו חשוב ומחזק בעקיפין גם את הגופים. את כל הנקודות האלה יש לנסח ולהכין מראש לפני הפגישה עם הגוף אליו פונים.

dubit1234

New member
ובנוגע למבנה העלון

לדעתי יש להדפיס על דף שלם ולא חצי דף צפוף. לכתוב הוראות הגעה לפורום בנוסף לכתובת, כמו נכנסים לתפוז, מגיעים לפורומים וכו'.. הרבה אנשים לא יוכלו/ידעו/ירצו לשבת להקליד כתובת. בגוף העלון לדעתי שאלות רלוונטיות שכולנו התמודדנו איתן וחיפשנו תשובות. מתלבט האם לעשות ניתוח? שמעת על סוגי ניתוחים לקיצור קיבה שונים ואתה מבולבל? כבר ידעת מה אתה רצה ופגשת שכנה שהמליצה על ניתוח אחר? כאלה שאלות, הרבה שאלות... ובסוף לכתוב. תשובות לשאלותיך , המלצות וטיפים שיעזרו לך לבחור את הדרך הנכונה לך בפורום קיצורי קיבה. ואולי אפילו להדפיס דוגמא מתוך הפורום, יש הרבה מאד אנשים שלא יודעים מה זה פורומים. לדעתי לא לפרסם תמונות של לפני ואחרי, כי אנחנו לא מפרסמים את הניתוחים ואנחנו הרי לא רוצים לשכנע אנשים לעשות את הניתוח ולקחת אחריות על חייו. מי שרוצה לראות תמונות ידע למצוא אותם לבד בפורום.

חמ סה

New member
הארות והערות ../images/Emo13.gif

ראשית - תודה על נכונותך לסייע. עזרתך המקצועית בהחלט תתקבל בברכה. שנית, נראה לי שנכון שנעבור להתכתבות במסרים/במיילים כדי לא להציף את הפורום בענייני פרסום/עיצוב וכו'. עד "המוצר המוגמר" עוד יעברו (בתקווה
) הרבה מים בכנרת, אז באמת עדיף שאת כל ההתדיינות נעשה "מאחורי הקלעים". בנוסף ו*לדעתי*: 1. לא צריכים לקבל חסות מגוף ציבורי/פרטי לתכני העלון אלא יותר בסגנון ייעוץ / הגהה מקצועי/ת. אנחנו באים לומר שיש למועמדים לניתוח בריאטרי זה או אחר כתובת לפנות אליה ובה יימצאו אנשים בעלי ניסיון במהלך התהליך. בשום פנים ואופן לא מתיימרים לתת / להחליף ייעוץ רפואי ולכן מתן חסות (מלבד היותו עזרה כלכלית בהוצאת העלון) הוא גם בבחינת "שיעבוד" ומחויבות מול הגוף בכל הקשור לתכנים וכו'. (*) בנוסף לכך, לדעתי יש ליידע את
בהוצאת העלון (משום ש"נוצרנו" בזכותם + הם יכולים לקדם את הנושא ברחבי הפורטל). 2. לוגו הוא אכן נושא שהעליתי בפני ליבי והצעתי לה שכל פורום/קומונה ייצרו לעצמם לוגו משלהם, לצורך ייחוד ומתן "זהות". למעוקפים יש לוגו שיצרה
גרגרני ואני בהחלט מתכוונת שיתנוסס בכותרת "הצד שלנו" בעלון + מתן קרדיט ליוצרת. 3. לוגו הגוף נותן החסות - ע"ע סעיף 1. בעייתי קצת, בעיניי. 4. גיבוי לפעילויות הפורומים תמצאי אצל (כמעט) כל המנתחים הבריאטריים. לדעתי הרשתות החברתיות שיצרנו משרתים את ה"אינטרסים" של 2 הצדדים (המנתחים והמנותחים). 5. לגבי כתיבת ה"פורום בהמלצת XYZ" - שוב, נראה לי מיותר. העלון נועד לתת "כרטיס כניסה" למועמדים לקראת ניתוח בריאטרי או מיד לאחריו אשר לא מכירים את הפעילות החברתית המתקיימת בפורומים השונים ועל כך צריך להיות עיקר הכתוב בעלון (ולא "לבזבז" מקום על קרדיטים או רשימת שמות מנתחים / דיאטניות וכו' שיתפסו מקום חשוב בדף. ועם כל הכבוד להם - בנושא שיווק עצמי הם מסתדרים לא רע...). ובהמשך להודעתך השניה : 6. מבנה העלון - בגלל שהחלטנו לערוך עלון *אחד ומשותף* ל-3 הפורומים הקיימים לרווחת מנותחי הקיבה - יהיה צורך בחלוקה זהה ואי אפשר שכ"א "ייקח" דף שלם. הרעיון הוא פרוספקט (מעין דף A4 שמחולק/מקופל ל-3 (אם אופציה לכתיבה דו צדדית) שלא תופס הרבה מקום ועם זאת - דורש תשומת
. 7. הוראות הגעה ברור שיהיו. הרי עיקר האנשים שלא שמעו על האופציה האינטרנטית לא יודעים איך להגיע אלינו בכלל. 8. שאלות רלבנטיות - זה חומר למחשבה. מצד אחד העלון צריך להיות ממוקד ולא מלא לעייפה במידע (שגם ככה ייכתב בצפיפות לאור המקום ע"ג הדף) ומצד שני - כזה שיעניין את המועמד עד כדי הבאתו למציאתנו באינטרנט. 9. תמונות לפני ואחרי - ממש לא. 10. הסברים על אופי הניתוח (מתוך חומר רפואי מקצועי, שעליו יתקבל ייעוץ בהתאם) - זה כן. בקיצור, המלאכה רבה.. לדעתי אפשר לקבוע דדליין לאמצע ספטמבר, תמיד טוב להתחדש לקראת חגי תחילת השנה. אם תרצי את מוזמנת ל"וועדת ההיגוי" לקראת הוצאת העלון (אני,ליבי ואופירה נתאם תאריך בתחילת אוגוסט לישיבה ראשונה <אני חושבת שבהחלט הגיע הזמן לעלון משותף ויש לתת לו תיעדוף ומלוא החשיבות>) ונמשיך משם. שבת שלום. רועי ושמחה - אתם מוזמנים להשמיע קולכם בנושא ולהאיר/להעיר באם תרצו.

dubit1234

New member
לא התכוונתי לחסות תקציבית

הכוונה היא שרופא ומוסד ממליצים לקבל חוות דעת ותמיכה מקבוצה של אנשים שעברו הליך דומה. כשהכותרת תהיה לוגו של בית חולים אסותא או גוף אחר העלון יקבל משמעות אחרת. כך גם הגוף ישתף איתך פעולה ויחלק עבורך פליירים/עלונים. אני לא אוכל להפגש על מנת לעזור בבניית העלון, אם תירצו את עזרתי אוכל לעזור רק וריטואלית. בשלב זה אני לא מעוניינת לחשוף את עצמי מעבר לורטואליות

שמחה37

New member
חמסתי

תעבירי לי כתובת למייל אשלח לך את הפלייר שתפוז הדפיסו. אני לא מצליחה לסרוק אותו (המחשב של הסורק לא מחובר) חבל שתעבדו תעבדו ויש כמעט 2000 פרסומים. (מודה ומתוודה שעדיין לא קראתי את כל השרשור) שמחה

אופירA

New member
מנהל
נוכל להסתמך על הפלייר, בעיצוב העלון

ברור שצריך לראות אותו קודם לכן. גם אני חושבת כמו ההערות של חמסה. אמנם פורום תמיכה במנותחים מחזק את הגורמים המקצועיים ונותן להם גיבוי חשוב, אך עם זאת, הגורמים המקצועיים לא יכולים להמליץ על גורמים מתנדבים ללא פיקוח שלהם עלינו. ולכן אנו צריכים להציע את הסחורה שלנו בלי ההמלצות המקצועיות. כמובן בכל המרפאות ולא רק אצל ד"ר אבינוח או מלב"י. וכמובן בתיאום עם הנהלות המרפאות, שאין להם התנגדות שנפיץ את העלון בתחומן. בזמנו תכננתי להפיץ את התמיכה הטלפונית שלי במרפאות השונות ובין גורמים מקצועיים שונים, ולקבל מהם שיתוף פעולה. תוכניות לחוד ומציאות לחוד. זה גדול עלי היום בכמה מספרים, והשאיפה שלי היא להצליח לפרסם בעיתון החרדי, ברחוב החרדי ובמרפאות שאני נגישה אליהן. והחשוב מכל - לבנות את האתר שלי. בינתיים עיצבתי את הפרסום שלי בצורה ממוקדת יותר (רצ"ב קובץ. כמובן גוזרים את הדף לשניים). והוא זמני ולא בא על חשבון הפלייר של תפוז או העלון שנבנה בפגישה באוגוסט.

למעלה