פרסום בפורום...

SideKick

New member
פרסום בפורום...

החלטתי להעלות את הנושא לשרשור חדש, כי לאור הוויכוח שלמטה, נראה לי שהוא נושא חשוב בפני עצמו. רפי, לאור תקיפתך (לאור היום) את נאוה, אשאל אותך שאלה כנה - מדוע אתה כותב בפורום? ולא רק אתה - מדוע כל אחד ואחת מאיתנו כותבים כאן? ובכלל - בואו ננסה לברר לעצמנו לרגע מהו פרסום? כתבתי על זה משהו כמה שורות למטה, וכדי לא לחזור על עצמי אני מצרפת את הקישור. ואתחיל מעצמי - למה אני כותבת בפורום? ואולי עוד לפני כן - למה בכלל אני משוטטת דווקא כאן? והתשובה: כי אני נהנית לקרוא ומרגישה מחכימה מדבריהם של אחרים. כי אני מרגישה שזאת דרך נהדרת לשלוח גלים על פני המים ולהביא למודעות את דרך הטיפול בתנועה, לא רק בהקשר של גב תפוס ושרירים מכווצים, גם אם לא אני היא זאת שאהנה באופן ישיר כמטפלת מהמודעות הזאת. כי אני מרגישה שהצורך לענות לשאלותיהם של פונים מרחיב את טווח השאלות שבהן אני נתקלת ומרחיב את עולמי. נראה לי שנסיון להתמודד עם השאלות הללו, יכול להבהיר כמה נקודות (ואולי גם קצת להרגיע את הרוחות
).

לֲנַצח = TO WIN

איש מתווכח עם אשתו מי יוריד את הזבל. הוא אומר היא, היא אומרת הוא. הוא מתעצבן, נותן לה מכות, היא מורידה את הזבל. האיש השיג את שרצה לטווח קצר, הפסיד את אהבת אשתו לטווח ארוך. מי ניצח? כשאנחנו מנהלים ויכוח אינטרנטי, אנו עלולים לשכוח שיש כאן לא רק ויכוח - יש כאן פורום. אם נדרוס אחד את השני בויכוח, לא יישאר לנו עם מי להתווכח - מי שלא יסכים להיות קורבן לדריסה כזו יעזוב את הפורום. אז "ננצח" בויכוח, כי לא יתווכחו איתנו, אבל כבר לא יהיה פורום. מי ינצח? איש שמשפחתו חשובה לו, יודע שלפעמים צריך להוריד את הזבל. אם הפורום חשוב לנו, כדאי שלא נדרוס כאן אחד את השני. (SideKick, סליחה על ה
, בשרשור אחר זה פשוט היה נעלם...)

SideKick

New member
אופס... התכוונתי לזה...

ודוד - אני שמחה לארח את העוף
שלך
. אז לאור הטעות הקודמת - הנה זה!

לֲנַצח = TO WIN

איש מתווכח עם אשתו מי יוריד את הזבל. הוא אומר היא, היא אומרת הוא. הוא מתעצבן, נותן לה מכות, היא מורידה את הזבל. האיש השיג את שרצה לטווח קצר, הפסיד את אהבת אשתו לטווח ארוך. מי ניצח? כשאנחנו מנהלים ויכוח אינטרנטי, אנו עלולים לשכוח שיש כאן לא רק ויכוח - יש כאן פורום. אם נדרוס אחד את השני בויכוח, לא יישאר לנו עם מי להתווכח - מי שלא יסכים להיות קורבן לדריסה כזו יעזוב את הפורום. אז "ננצח" בויכוח, אבל כבר לא יהיה פורום. מי ינצח? איש שמשפחתו חשובה לו, יודע שלפעמים צריך להוריד את הזבל. אם הפורום חשוב לנו, כדאי שלא נדרוס כאן אחד את השני. (SideKick, סליחה על ה
, בשרשור אחר זה פשוט היה נעלם...)

רפי עשת

New member
לא יצאתי כדי לתקוף את נאוה ואין

חשיבות לאור היום (האינטרנט פועל גם בלילה
). עניתי לתגובתה, לאור נסיון העלבה שלה, כאשר ביטלה בבוטות את גישתי. ברור שגישתי זו היתה הגישה שלי = לא הצבעתי עליה כעל הגישה הנכונה היחידה. אך דרך המענה של נאוה היתה במטרה לבטל ולהעליב ועל כך, בשל חסרונותי כי רבים הם, לא יכולתי לעבור לסדר היום. שולח מחוות התנצלות מכל מי שפגעתי בו. מבהיר שגם אני ללא בית-קבע ובכ"ז אין כל דברי אמת. גם אני השקעתי שנים רבות בהתנדבות ועדיין אתם יכולים לחלוק על דברי!!

freearth10

New member
נאווה לא תקפה פחות

אני עצמי כעסתי מאוד על התקיפה של נאווה. תשובה כזאת בהחלט לא התאימה לפורום. אחר כך הבנתי שנאווה עוברת תקופה לא קלה וזה כנראה הביטוי שלה. מאחורי כל אחד מאיתנו יש סיפור כזה או אחר. אני את נאווה קוראת הרבה, הרבה זמן. למדתי ממנה הרבה מאוד. אף פעם לא ראיתי אותה יורדת כך על מישהו. אז או שהיא באמת עוברת תקופה קשה, או שיש לנו כאן שוב את סיפור המראה. אם כל אחד ינסה לא לקסח את השני כי הוא שונה ממנו, כי דעותיו שונות, אלא להביע את דעתו, כולנו רק נרוויח מזה. התווכחתי כאן עם מאיר על האם יש או אין לטפל בחולה שמאיים להתאבד. אני לא הרגשתי שהוא תקף אותי אישית. אני גם מאוד מקווה, שמאיר לא מרגיש כך. לא להסכים לדעה זה עדיין לא - לא להסכים לקבל את האיש שמאחורי הדעה. אם אנחנו כל כך מצדדים בקבלת האחר, אנחנו קודם כל צריכים לקבל את האחר שבסביבתנו הקרובה. אז היתה כאן מלחמה עם הרבה מאוד נפגעים. השאלה מה אנחנו עושים עם זה. האם נלמד מהמקרים האלה? האם נגדל בעקבות המקרים האלה? האם נקבל את הדפוס הזה? האם ננסה לשנות אותו? אם כל אחד יקח את האחריות על עצמו וישתדל מאוד לא להגיע שוב לעימותים שכאלה שבהם כמו שדוד אמר, כולנו נפגעים, אם כל מי שנפגע כאן ינסה לסלוח לכל מי שפגע בו, אם כל אחד יבין שזה הכי טוב שהבן אדם הזה יכול היה לעשות באותו הרגע, כולנו נצא נשכרים. אז מעגל נסגר ומתחיל מעגל חדש. הפורום הזה בימיה הראשונים של יעל התווכח רבות על נושא הפרסום. כמו במחזוריות האדם, כאשר בעיה לא נפתרת במחזור אחד היא שוב תצוץ במחזור הבא ולרוב בצורה קצת יותר קשה. אז הנה אנחנו כאן מנסים שוב לקבוע את הנתיב המתאים לנו. אני אישית מאוד גמישה לפחות בנושא הזה. לי לא מפריע, לא כותרת של דף ובו אינפורמציה כללית עם פרטי המטפל, לא הפנייה לאתר מסויים, לא טלפון שמצורף להודעה. לא נראה לי מתאים לפורום אבל אני יכולה לחיות עם זה. כי כל אדם שירצה -יגיע אל המטפל המסויים הזה וכל מי שלא ירצה לא יגיע אליו עם או בלי הטלפון זה ממש לא משנה. אולי פגישה מחודשת וליבון כל הבעיות שצפו פה זו דרך טובה לשחרר את העבר ולפנות מקום לעתיד. הפורום הזה מאוד יקר לי. למדתי כאן מכל אחד ואחת. פגשתי כאן אנשים עם איכות מיוחדת. מקבץ איכותי שכזה קשה למצוא בכל מקום. אני כולי תקווה שכולנו נתאפס ונמצא שוב את הדרך אל צילו המואר של ההר.
מאיה

רפי עשת

New member
דרישה לכבוד דורשת כיבוד:

בקשת סליחה על הבוטות בדבריך. אפילו אם את חושבת שיש עומק לידיעותיך ושכולנו קטנים ובורים!!

כבוד וסליחה

רפי היקר, לא היתה לי עדיין הזכות להכירך, אך ברצוני לומר משהו על בקשתך להתנצלות. מכיר את שירו של יהודה עמיחי "במקום שבו אנו צודקים", ובכן, הוא מדבר על כך שהמקום שבו אנו צודקים הוא די קר ועקר... הוא קר כי אנחנו שם לבד. כבוד הוא חשוב במידה והוא ניתן בזהירות. אם ניתן לעצמנו כבוד רב מדי, אנו עלולים להתבלבל ולחשוב שאנו מכובדים מכדי לכבד אחרים... בכל תקשורת שאנו מקיימים, יש לנו לפחות חמישים אחוז באחריות לנעשה. באופן אישי, אני מאמינה בכל ליבי שניתן גם לומר את כל מה שאני חושבת ומרגישה, וגם לשמור על כבודו, וחשוב מכך, ליבו, של בן שיחי. אני בהחלט טועה לפעמים, הרבה פעמים מתוך הכאב האישי שלי, אני מכאיבה לאהובי. לכאב יש נטיה להתרבות. ולנו יש בחירה, אם להסחף בזרם הכאב והפגיעה או לעצור ולשים תחבושת של אהבה. לעיתים הזולת לא ישתף איתך פעולה, ובבחירה בין המקום שבו אני צודקת, לבין המקום בו אני סולחת באהבה גם למי שפגע בי, אני משתדלת לבחור באפשרות השניה. לא ממניעים אלטרואיסטים, אלא ממניעים אנוכיים בלבד, סליחה משמעה שחרור, ולי כבד לסחוב אחרים על גבי...או בליבי.(רחבים ככל שיהיו...) בברכה שרון

רפי עשת

New member
כתבת נפלא אך - פגשתי כאן התנשאות

ורמיסת הזולת (גם במסרים אישיים), שאין לה מקום. אדם לא יכול לדרוש שנכבדו ובמקביל לרמוס את זולתו. * רק טוב שיהיה לך ותודה על דבריך!!

freearth10

New member
../images/Emo24.gifנאווה, יקרה!!!

נראה לי שאין כאן אחד שמכיר אותך ולא מעריך אותך ולא רק על ידיעותיך. לי לפחות היתה זכות גדולה להכיר אישה כל כך מלאה. וגם כאשר את מנסה להסתיר דברים אי אפשר שלא להתפלא מהכוח והעוצמה שבך. אני מלאת הערכה לאדם שבך. אני לא מאלה שמכירה אותך אישית. קצת שמעתי על הבעיות שבהן את כרגע עסוקה, אבל אני סומכת עליך, שתדעי לצאת מכל מצב ולו הקשה ביותר, כי את מכירה את הכלים הרבה יותר טוב ממני. כשקראתי את תגובתך הבנתי את העוצמה של המצוקה שלך. אף פעם לא נפגשתי עם תגובה שכזאת מצידך. המילים שלך היו כחרבות. ועם כל ההבנה שלי אותך הייתי חייבת לאמר את דעתי כי את פגעת באותה המידה גם באחרים. אני לא מנסה לשפוט אותך, נאווה. אני יודעת שמה שאמרת אמרת מתוך כאב עמוק. אבל הכאב שלך פגע בכאב אחר. אני בטוחה שבמקרים שכאלה היית מוצאת את הדרך להוציא ממטופלייך את הכל החוצה, כדי שיוכלו שוב לסלוח האחד לשני ולקבל את התקרית הזאת ללא כל המתח שנלווה אליה. אני רוכשת לך המון כבוד, נאווה. אבל קשה לי היה לראות איך כבודם של האחרים כאן נרמס. יותר מכל הייתי רוצה לראות את כולכם כאן איתנו. מקווה שיהיה לך הכוח לסלוח. בימים קשים אלה אנחנו זקוקים לך יותר מכל. אבל אם תחליטי שזה מה שאת כרגע רוצה, לא נותר לי אלא לתת לך
אחד חם ואוהב לאחל לך שבקרוב מאוד תראי את האור בקצה המנהרה ותזכי לימים טובים מאלה ולקוות שתשאירי איזה פתח קטן כדי לחזור לכאן מתי שרק תרצי. אני תמיד אשמח לקרוא את הודעותיך. אמרתי את זה קודם אומר זאת שוב: למדתי ממך המון. אני כל כך מקווה שתהיה לי עוד ההזדמנות להסתנוור באורך.
חובקת אותך, מאיה

SideKick

New member
../images/Emo88.gif הלללללוווווווו...

פתחתי שרשור חדש שהנושא שלו הוא פרסום בפורום (ומה אנחנו בעצם עושים כאן). אז מה? אז מנצלים אותו כדי להתחמק מהנושא ולהמשיך להתווכח על הנושאים הישנים? די
! אם יש לכם מה להגיד - תגיבו. אם לא - ששששש... את הטענות שכבר הושמעו שמענו. אין צורך לכתוב אותם שוב ולהסביר שוב ושוב.

freearth10

New member
../images/Emo88.gifכאן לא נשמע אולי../images/Emo168.gif

תעשה את שלה? אין איזושהי תנועה שיכולה כאן את כל ההמולה קצת להרגיע? אם הייתי יכולה הייתי משקה את כולם בקצת אקווה מרין שירגיע... אז מי יכול לשלוף כאן איזה
קטן שיחזיר את כולנו לארץ חלומותנו... לפורום רגוע שביכולתו גם להרגיע? מאיה

למעלה