פרנק זאפה

dimfo

New member
פרנק זאפה

אני מעוניין להתחיל לשמוע קצת את הגאון. מכיוון שיש לו בערך 40 אלבומים הייתי רוצה לדעת מה התקליטים המומלצים ביותר ועם מה הכי טוב להתחיל. תודה!

Disposable Hero

New member
הגיע הזמן באמת!!!

כמו שאומרים עדיף מאוחר מאשר אף פעם לא... לא שאני יודע מתי התחלת לשמוע מוזיקה איכותית או משהו אבל לפעמים אני שוכח שיש אנשים שלא שמעו אותו עדיין...
למרות שמבחינת כמות המוזיקה שהוא הוציא (ופה אפשר לתקן שיש לו קצת יותר מ-60 אלבומים או משהו כזה ואין ספור סינגלים ובוטלגים למיניהם) לא שמעתי את הרוב אבל אני מכיר אותו יחסית טוב, הייתי מציע לך לעשות כמוני, תתחיל כמו שאני התחלתי עם Strictly Commercial - אוסף בנזונה שאולי נותן לך רק על קצה המזלג את השירים היותר ידועים שלו אבל לפחות שיהיה לך מושג ממצא על הסגנון שלו שלא מתחיל ולא נגמר בשיר אחד.

dimfo

New member
לא טוב לי

הייתי רוצה להתחיל עם משהו יותר ספיציפי ולא עם אלבום אוסף. תודה.

Yudokolis

New member
יופי

האמת שרציתי ושכחתי להגיב להמלצה שנתנו לך. אם אני הייתי מתחיל לשמוע את זאפה מ-Strictly Commercial, אני דיי משוכנע שלא הייתי מתקרב אחר כך לשום דבר שלו עם מקל למשך 15 שנה לפחות. השאלה מאיפה להתחיל עם זאפה מאוד תלויה במקום ממנו אתה מגיע, מוסיקלית. מאחר ואתה בפורום פרוג, אני הייתי ממליץ לך להתחיל עם One Size Fits All, Roxy & Elsewhere או מכיוון אחר Absolutely Free. משם ואילך פשוט תעבור על הדיסקוגרפיה שלו לפי שנים. אם יותר אהבת את Absolutely Free, תתחיל לבדוק את שאר היצירות שלו מסוף שנות השישים\תחילת שנות השבעים. אם יותר נמשכת לשניים הראשונים שציינתי, נסה את אמצע שנות השבעים עד לתחילת שנות השמונים.

קרימזון

New member
לא יודע אם הייתי מתחיל

עם Hot Rats כי זה יותר מביע את גאוניות ההלחנה של זאפה ולא את הליריקה הגאונית שלו (כל השירים אינסטרומנטליים למעט וילי הסרסור). נסה אולי את Over-Nite Sensation.

CosmikDebris

New member
לי נראה שהגאוניות ההלחנה שלו

יותר חשובה מהגאוניות של הליריקה. אבל שילוב מעולה של שתיהם זה THE ADVENTURES OF GREGGERY PECCARY. ועם בזאפה עסקנינו, ראיתי את UNCLE MEAT. סרט הזוי לגמרי, מה שמפחיד שהוא לא היה על סמים שהוא עשה ת'סרט. ממש מצחיק, שווה לראות רק אם אתם ממש מעריצים את זאפה.

למעלה