פרנק זאפה

סיקסטיז

New member
פרנק זאפה

שמעתי שיר שלו באוסף פסיכדליה של שנות השישים - WILLY THE PIMP , ונדלקתי על הצליל .. מישהו יכול להמליץ על דיסק שלו למי שרוצה להכיר פעם ראשונה ?

Gil Keltch

New member
זאפה

תנסה אחד מהאלבומים הבאים להתחלה: HOT RATS ONE SIZE FITS ALL ROXY AND ELSEWHERE SHEIK YERBOUTI

iliG

New member
Roxy

Roxy and elsewhere זה האלבום הכי מושלם של זאפה לדעתי - MASTERPIECE. אבל נראה לי שהוא קצת מתקדם מדי ל"בתולים"........

orbiti

New member
מאיזו שנה one size fits all?

מה הכיוון שם בדיוק? זה גם עם האמהות? עוד שאלה לגבי זאפה: תמיד חשבתי שהאמהות עזבו את (או נעזבו ע"י) זאפה באיזור שנת 70 (נדמה לי שהוט רטס היה אלבום הסולו הראשון האמיתי של זאפה). קניתי את גרנד וואזו לא מזמן, וגיליתי שהוא גם עם האמהות, אפילו שהוא משנת 72, מה בדיוק הסדר הכרונולוגי של עזיבות והצטרפויות של האמהות לזאפה? אייל NP: Moody Blues - Days of future passed

iliG

New member
one size fits all - 1975

לפי מה שאני יודע (יכול להיות שאני טועה) , האמהות לא התפרקו רשמית אף פעם וזאפה שיתף פעולה הרבה עם הנגנים גם במהלך שנות השבעים. בגלל זה ישנם אלבומים שחתומים רק ע"י זאפה עצמו , אלבומים שחתומים ע"י זאפה והאמהות ואלבומים שחתומים רק ע"י האמהות. חברות התקליטים עשו הרבה שיקולים (לא נכונים) מסיבות שיווקיות ולמרות שעל העטיפה המקורית של התקליט כתוב בפירוש "האמהות" הם טרחו לכתוב על הצד של הדיסק "זאפה" , כדי שימכור יותר.....

iliG

New member
על זה בדיוק רציתי לדבר איתך !!!

Willy the pimp נמצא באלבום של זאפה HOT RATS והזמר(אם אפשר לקרוא לזה ככה) הוא Captain Beefheart (פסיכופט בזכות עצמו). HOT RATS הוא אחלה אלבום להתחיל איתו את המסע בממלכת זאפה והוא כולל את הקטע המועדף עלי אישית PEACHES EN REGALIA. ואם אנחנו כבר באיזור תחילת שנות השבעים אז עוד המלצה קטנה על שתי הופעות מאותה תקופה - Fillmore east , june 71 Just another band from L.A אני מדמיין לעצמי שההמלצה הטבעית היא להתחיל עם "אמהות ההמצאה" באמצע שנות השישים אבל אני לא ממש מתלהב מהתקופה הזאת של זאפה.התקופה המועדפת עלי היא אמצע שנות השבעים ואני חושב שזאפה בשיאו בתקופה הזאת. הסאונדים הכי חמים , הנגנים הכי מוכשרים והיצירות הכי המוסיקליות. Wellcome To ZAPPA´s World

iliG

New member
tracklist

fillmore east,june 71 1.little home i used to live in 2.the mud shark 3.what kind of girl do you think we are 4.brand dik 5.latex solar beef 6.willie the pimp -part one 7.do you like my new car 8.happy together - הסתלבטות קלה 9.lonesome electric turkey 10.peaches en regalia - אחלה ביצוע live 11.tears began to fall

godsdice

New member
המלצה שנתתי בעבר

אני אתחיל בהמלצות של אלבומים כי קצת קשה להפריד את השירים (אבל אני גם אתן לך המלצות של שירים) אפשר להתחיל אם Have I Offended Someone? שזה אוסף של רוב השירים היותר קליטים, ושגרמו הכי הרבה סקנדלים. או Strictly Commercial שהוא בעצם ה Best of של זאפה. אלבומים שלמים (לא אוספים)שכדאי להתחיל איתם הם: Apostrophe Over-Nite Sensation Joe´s Garage One Size Fits All You Are What You Is Sheik Yerbouti Them or Us Tinsel Town Rebellion Zappa in New York הרשימה של השירים משני האוספים שהזכרתי למעלה שאתה יכול להתחיל מכל אחד מהם. תשמע מה שאתה יכול, ואני רק מבקש תדווח לנו מה אתה חושב. Bobby Brown Goes Down Disco Boy Goblin Girl In France He´s So Gay SEX Titties ´N Beer We´re Turning Again Dumb All Over Catholic Girls Dinah Moe Humm Tinsel Town Rebellion Valley Girl Jewish Princess Yo Cats Peaches En Regalia Don´t Eat The Yellow Snow (Single Version) Dancin´ Fool San Ber´dino Dirty Love My Guitar Wants To Kill Your Mama Cosmik Debris Trouble Every Day Disco Boy Fine Girl Sexual Harassment In The Workplace Let´s Make The Water Turn Black I´m The Slime Joe´s Garage (Single Version) Tell Me You Love Me Montana (Single Version) Valley Girl Be In My Video Muffin Man אפשר גם לשמוע ברדיו של האתר שלו, ובאתר הזה כל חודש יש תקליט אחר במלואו (לחודש נובמבר: You Can´t Do That On Stage Anymore Volume 5) np - frank zappa - king kong

למעלה