פרמוט

karinush4

New member
פרמוט

בזמן האחרון המחשב עושה בעיות, תוכנות לא מתפקדות כמו שצריך... אז החלטתי לפרמט, בלי שיש לי הרבה יע... :) יש לי מחשב IBM מסדרת T42 אמרו לי שהתהליך לא קשה, כלומר שיש איזה תוכנה עליו וזה עושה את כל העבודה. מה אני אמורה לגבות (חוץ מכל מיני קבצים שלי כמובן...)? ואז אם מישהו ישמח לפרט קצת על התהליך... תודה מראש!!! קארין

kobi 23

New member
לא קשה

יש שתי אופציות בעיקרון , אני לא יודע איזו מהם בT42 . אחת מהם לבצע את הפרמוט/שחזור דרך מחיצה נסתרת ותוכנת הRECOVERY של יבמ. נכנסים אליה באתחול של המחשב ולחיצה על הכפתור הכחול "IBM access " האופציה השניה שכיום כמעט שאין אותה אבל במחשבים ישנים יותר יש , זו באמצעות דיסק שחזור שהיית אמורה לקבל עם המחשב

karinush4

New member
זה כנראה מהאקסס...

שאגב לא עובד לי אם אני לוחצת עליו... אבל אני יכולה להכנס לתוכנה גם בלי זה. אבל מה אני צריכה לשמור?

kobi 23

New member
תשמעי

אם יש קבצים שחשובים לך (וורד ,תמונות , וידאו וכו') את חייבת להעביר אותם למקור חיצוני. משום שהRECOVERY יפרמט לך את כל המחשב , וישאיר לך רק את מערכת ההפעלה וההתקנים והדרייברים הראשוניים שהיו לך , (יש אפשרות גם לבחור לפני התהליך איזה קבצים לשמור אבל אני לא ממליץ על זה). שאת נכנסת לתוכנת של ה"כפתור הכחול" את צריכה לבחור את האופציה של RECOVERY ,תחפשי אותה שם ,זה לא אמור להיות בעיה שם תבחרי באפשרות של "אחזור המחשב למצב בו הוא יצא מהמפעל" . זו לדעתי האופציה הכי טובה מפני שהיא מוחקת את כל הדרעק שנכנס למחשב אי פעם. קחי בחשבון שזו אופציה שיכולה לקחת קצת זמן.והכי חשוב לתת למחשב לעשות את שלו ולא להתערב אלא אם הוא ביקש ממך זאת. בהצלחה, ואם יש לך עוד שאלה את מוזמנת

kobi 23

New member
ועוד לסיום

לאחר שהפרמוט הצליח את תצטרכי לעדכן את המחשב שלך ,גם דרך הכפתור הכחול.

karinush4

New member
אוקיי

אני מבינה ושמרתי את כל הקבצים שאני צריכה. אבל אחרי שאני נכנסת לאקסס (ולא מהכפתור, עוד סיבה לפרמט...) יש לי סרגל כלים כזה ולמטה עמוד לבן, כאשר אף אחד מהכפתורים לא לחיץ אפילו!!! יש שם חיפוש, ואני אפילו לא יכולה לשים שם את הסמן... מה יכולה להיות הבעיה שלו? ותודה על העזרה

kobi 23

New member
מוזר...

אני לא מכיר את זה האמת , אבל תמתיני לתגובה של YOSSXP הוא מתמחה במחשבי IBM ולנובו ובטח יותר ממני

למעלה