פרמוט מחשב נייד

רוןרון24

New member
פרמוט מחשב נייד

שלום רב,
עקב תקלה בתפעול המחשב (לא ניתן להיכנס למערכת המחשב אלא רק לביוס) אני מעוניינת לפרמט את המחשב. דגם במחשב Lenovo .
ideapad 300
מערכת הפעלה ווינדוס 10. יש לי דיסקאוןקי עם ווינדוס 10 לצורך התקנה מחדש.
תודה.

NLO

Member
יש בד"כ בניידים אפשרות לשחזור הגדרות יצרן

https://www.youtube.com/watch?v=Tu5YY3wb4EU
אם בכל זאת את מעוניינת בהתקנה מהDOK שלך, צריך להגדיר למחשב שיעלה ממנו ראשון
ולא מהדיסק קשיח.
משם זה עניין של לעקוב אחר ההוראות

רוןרון24

New member
ווינדוס לא מופיע בboot manager

הגדרתי בביוס ש DOK יעלה ראשון, אבל בboot manager לא מופיע ווינדוס.
צרפתי צילומי מסך.

HelpSupport

Active member
במחשבה נוספת ...

בתיאור התופעה שהמחשב לאחר הדלקה נכנס ישירות לביוס מצביע על-כך שהדיסק לא ממש תקין ואינו מזוהה ע"י הביוס.
&nbsp
תאלצי לבדוק אם הדיסק שבמחשב "חי" או "מת" ואם "מת" קני חדש.

NLO

Member
אני לא רואה גם את שאר הכוננים.

תעברי בביוס על הכל ותראי אם יש אפשרויות בוט נוספות.
אגב, אני יוצא מנקודת הנחה שיצרת מדיית התקנה כמו שצריך על הדיסקונקי
ולא סתם שמת שם ווינדוס
צריכות להיות עוד כמה אופציות. לדוגמה:
https://i.ytimg.com/vi/OpmBXCUavhE/maxresdefault.jpg

arseny92

Well-known member
מנהל
CSM אינו פעיל, נמצא במצב כבוי ולא ב-Auto עם העדפה למצב UEFI

במצב זה (CSM כבוי לגמרי ולא Auto או "enabled, UEFI first") ניתן לאתחל רק מכונן פנימי אשר כולל מחיצת EFI עם BCD תקין אשר אז מאפשר בחירת התקנים נוספים לאתחול מתוכו (אתחול התקנים מתוך חלונות ב-WinRE)
כלומר ההתקן האפשרי היחיד במצב כזה הוא Windows Boot Manager של כונן פנימי ללא זיהוי התקנים נוספים "barebone boot device" ולכן אם הכונן ריק אין זיהוי של הכונן באתחול אלא רק כהתקן אשר רק מעיד על קיומו במסכים אחרים בקושחא, רק כפי שמוצג, אתחול מהרשת אם זה פעיל

אם הפעלת CSM לא עוזרת (אשר אז ההתקנים אמורים להופיע באתחול ויש לבחור את זה שמתחיל ב-UEFI ונקודותיים), יש
1. לכבות זמנית את Secure Boot
2. להכניס שני דיסקאונקי
- האחד כולל את ההתקנה של חלונות
- השני כולל EFI Shell (למצוא בגוגל ולקרוא הוראות שימוש (!) )
3. לבחור אתחול משורת הפקודה, ההתקן אמור להיות מזוהה
4. לנווט ידנית אל fs1:/efi/boot/bootx64.efi של כונן ההתקנה של חלונות ובכך לאתחל אל ההתקנה
* ! יש לציין שאין לבצע פעולה משורת פקודה של EFI בלי לקרוא הוראות, כי שימוש לא ראוי ב-Shell אף מסוכן יותר מקינפוג משהו לא נכון ברישום registry של חלונות שמותקנת, כי שורת פקודה זו הינה על רמת גישה נמוכה יותר מוינדוס וכל פעולה בה (למעט ניווט ועיון בהתקנים לצורך מציאת קובץ אתחול efi.) נוגעת בקושחא

אפשרות שניה זה מחשב אחר (או אף מכונה ווירטואלית עליו) עם Windows Server עם role מקונפג של Windows Deployment Services לאתחול דרך הרשת דרך PXE ובכך להתקין

אפשרות שלישית זה אתחול DVD אבל אם אין כונן פנימי, זו בעיה כי כאשר אין זיהוי כוננים כאמור למעלה, אז כונן חיצוני הינו באותה עדיפות UEFI כמו הדיסקים ללא קשר לסדר עדיפות האתחול

למעלה