פרל ג'ם VS. הצנזורה

adiinchains

New member
פרל ג'ם VS. הצנזורה

בהופעה בלולהפלוזה אחרי השיר Daughter הוסיפו כמה משפטים מ Another Brick in the Wall של פינק פלויד, ואדי, כמו שרק אדי יודע לעשות זרק משפטי אנטי-בוש, ובשידור חי של ההופעה צינזרו אותם. הנה מה שהוא אמר: "George Bush, leave this world alone." - ששמעו פעם אחת, ובפעם השנייה כבר צינזרו. "George Bush find yourself another home." - את המשפט הזה לא שמעו. פרל ג'ם כמובן התעצבנו, ובצדק, על זה שצינזרו אותם ופירסמו מכתב זועם באתר הרישמי שלהם והבטיחו שהם יעלו את הגירסה המלאה של Daughter לכל המעריצים שלהם שפיספסו אותה. הנה המכתב מהאתר הרשמי.

nothingman1

New member
אני דווקא חושב שהצינזור מוצדק

לפרל ג'אם יש השפעה גדולה על אנשים בגלל המעמד שלהם זו הייתה אמירה קצת מוחצנת מצידו... יש דרך להביע את הדעה שלך, וזו לא הדרך

Wine

New member
../images/Emo12.gif צנזור לחלוטין לא מוצדק!

It's a free country על חופש הביטוי שמעת? בדיוק כמו שלך מותר לומר (וגם לשיר, אם בא לך
) "אולמרט, לך הביתה" גם לאדי מותר להגיד לבוש - יאללה תעוף כבר יא חתיכת מז@#$% שהורג לנו חיילים בעירק סתם בגלל האגו שלך. אגב, אם זו לא הדרך, מה כן הדרך? לשלוח לו מכתב מנומס ולבקש ממנו להתפטר?

nothingman1

New member
כן, שמעתי פעם משהו כזה...

מסתבר שאני קומוניסט
אני חושב שבמקרה כזה צריך להגביל קצת את חופש הביטוי, כי הוא לא אמר כאן שום מסר, הוא לא אמר את מה שאת אמרת עם החיילים בעירק אנשים שצופים בזה בבית רואים רק איך הוא "נכנס" בממשל, לא איזה מסר עמוק יותר אם כבר, הסיבה לא לצנזר היא שזה הורס את השיר...

brass monkey

New member
לעניות דעתי הצנזור לא היה במקום.

היו צריכים להודיע פרל ג'ם. זה חופש ביטוי, כמובן שהיה צריך אולי להעיר לאדי שישמור על לשונו יותר, אבל מעשית, זכותו. לעומת זאת למשל, פרופסור וייס, שקילל, זה לא במקום תיאורטית. למה תיאורטית? כי לא עושים שום דבר לאף אחד שמקלל ככה בארץ שלנו(לא אוכפים את החוק), עד שקם ימני ואומר את מה שכולם חושבים(במקרה הזה לא מה שכולם חושבים אבל בכלל). ד"א, אין לי דיעה בנושא בוש...

adiinchains

New member
אני לא חושבת שהצינזור מוצדק..

אדי לא אמר שום דבר שצריך לחסום את חופש הביטוי בישבילו.. זה לא שהוא אמר תהרגו את בוש או משהו כזה..הוא בסך הכל אמר לו ללכת הביתה.. וחוץ מזה אדי תמיד אומר דברים כאלה..זה לא חדש.. ככה זה פרל ג'ם - הם תמיד אמרו את הדעות שלהם.

everynormal

New member
לדעתי הוא לא היה צריך להגיד את זה

יש דברים שלא אומרים, במיוחד אדם בעל השפעה רבה כמוהו, הוא יכול להסית ככה אנשים וזה לא טוב

one pearl

New member
כל אחד

יכול להגיד את מה שהוא רוצה וכל אחד יכול לפרסם את מה שהוא רוצה. זה המהות של חופש הדיבור...

הוד11

New member
הצנזור היה במקום

סבבה יש חופש ביטוי וזה הדבר באמת אחד החשובים שישי לדמוקרטיה להציע. אבל יש דרך ויש צורה להגיד כל דבר, אתה רוצה למחות תמחה, בבקשה אבל תזכור שאנשים בבית רואים אותך אומר דברים ומסרים בצורה לא יפה ולא מכובדת. ג'ורג' בוש אידיוט אבל הוא גם בנאדם. כמו שאנחנו בישראל נגד אולמרט ואף אחד לא יגיד בשידור חי בטלוויזיה "אולמרט תרד מהארץ" לא יילך.

למעלה