פרל ג'ם || אופרת Mamasan

Jagged chaos

New member
פרל ג'ם || אופרת Mamasan

חפירות על האופרה (טרילוגית שירים עם קשר עלילתי) Mamasan. Alive Once Footsteps

Jagged chaos

New member
#1- Alive

"בן," היא אמרה, "יש לי סיפור קטן בשבילך מה שחשבת שאביך היה כלום. בזמן שישבת לבד בבית בגיל 13, אביך האמיתי מת, מצטערת שבחיים לא ראית אותו אבל אני שמחה שדיברנו האופרה מתחילה בוידוי של אימא שיביא טוויסט למוח של הבן שלה. מסתבר שהאבא שלו הוא אבא חורג (ובהמשך עם שירים כמו Jeremy ו-Better man, מבינים את הקשר בין אדי ודר לאבא החורג). הגילוי הזה יביא אותו להלם ולכתיבת שירים כמו Release. אדי ודר אמר שזה החלק היחיד בשיר שהוא אוטוביוגרפי, וכל השאר פיקטיבים. ... ואני עדיין עוד חי ועל זה הוא אמר שהיתה אי הבנה צפויה, משורה כביכול אופטימית, מדובר בהרגשת קללה להיות חי. "
[He's] still dealing with love, [he's] still dealing with the death of [his] father. All [he] knows is "I'm still alive"... that's totally out of burden." היא הולכת לאט לעבר שירותי הגברים היא אמרה "אני מוכנה...לך" הצהרה של ודר: She = האימא. אני לא זוכר כלום עד עצם היום הזה חוץ מהמבט, מהמבט...אתה יודע איזה... עכשיו אני לא יכול לראות אני פשוט בוהה והמבט זה הוג'ינה- הצהרה של ודר
: "the look is between her legs. Where do you go with that? That's where you came from." ואני עדיין עוד חי בסטוריטלרס הוא סיפר שברגע ששמע בפעמים הראשונות איך הקהל,נדהם מהקסם של פרל ג'ם בהופעות וכל העניין הזה של התרוממות נפשית ממוזיקה, שר את i'm still alive כאילו מדובר ב'הכל זין, אבל הכל בזין שלי' "אז הקללה נשברה.". והשיחה של אחרי גילוי העריות- "משהו רע?" היא שאלה וובכן, כמובן... "אתה עדיין חי" היא ענתה אפתיה ואטימות רצח של האישה שאחרי שבועלת את הבן שלה אומרת 'לא נורא...אתה רואה כלום לא קרה...אתה עוד חי". היהדות שמחמירה כלפיי התאבדות, מתירה לאדם להתאבד רק בשלושה מקרים - גילוי עריות, מניעת שפיכת דם ופיתרון יחיד לפניי שכופים על המאמין לבגוד באלוהים. או, אבל אני ראוי לחיות? האם זאת השאלה? ואם כן...מי עונה? ורק אלוהים עונה על שאלות מסוג זה, הבחור בשיר נטוש מאלוהים, ולכן התמיהה הצרחנית. ואני עדיין עוד חי... אדי ודר: "The story of the song is that a mother is with a father and the father dies. It's an intense thing because the son looks just like the father. The son grows up to be the father, the person that she lost. His father's dead, and now this confusion, his mother, his love, how does he love her, how does she love him? In fact, the mother, even though she marries somebody else, there's no one she's ever loved more than the father. You know how it is, first loves and stuff. And the guy dies. How could you ever get him back? But the son. He looks exactly like him. It's uncanny. So she wants him. The son is oblivious to it all. He doesn't know what the fuck is going on. He's still dealing, he's still growing up. He's still dealing with love, he's still dealing with the death of his father. All he knows is 'I'm still alive' -- those three words, that's totally out of burden."
אז בקצרה מה הלך פה:
בחור, כנראה בגיל מתבגר, מתגלה לו שהאדם שקרה לו אבא, הוא אבא חורג, האב הביולוגי מת.
אותו בחור שוכב מבחירה עם אימא שלו ויוצא מזה מבולבל אחושרמוטה.
הבחור לא מאמין באלוהים

an li shem

New member
מה הקטע עם הגילוי עריות הזה?

כבר שמעתי על זה ואף פעם לא הבנתי למה..למה הוא כתב על זה? מה קשור פתאום.? הרי הוא התחיל לכתוב משהו על עצמו..לא יודעת תמיד נראה לי שזה הורס את השיר כשאני נזכרת שהוא התכוון לגילוי עריות.

הוד11

New member
מי אמר שהוא התכוון לגילוי עריות?

סתם נראה לי רשום בוויקיפדיה, מבחינתי זה לא קשור בכלל

adiinchains

New member
גם לי נראה לא קשור..

וזה משנה לגמריי תמשמעות של השיר..לפחות בשבילי.. אבל קראתי בכמה מקומות שזה נכון..

Jagged chaos

New member
../images/Emo69.gifפסיכולוגיה...

פרויד היה בטח חופר על זה שאדי וידר יכל למצוא את עצמו באותו מקום בגלל הקטע עם האבא... במקום לבטא את זה מעשית, הוא העתיק את ההרגשות שלו לכתיבה פיקטיבית...

Jagged chaos

New member
#2- Once

השיר שממשיך את alive, הוא once. לא כתוב שזו תקופה אחרת, וכנראה שההשפעה של הגילוי עריות והגילוי על אבא מת הביא אותו מהר למצב של טירוף נפש ולהפוך לרוצח שכיר. ודר אמר כאילו בהשקפת הבחור
: "אבל אני עדיין חי, אני המאהב של אימא שלי ועדיין חי..., כל הקונפליקטים של אחרי שיחת הבית השלישי: 'מגיע לי לחיות, זו השאלה?' כי החיים שלי נדפקו לנצח!" אז עכשיו הוא לא יודע איך להתמודד עם זה. "אז מה הוא עושה? הוא הולך לרצוח אנשים..." אני מודה בזה...מה אפשר להגיד? בגילוי עריות, שאין לו דרך להתמודד עם זה אני אחייה את החיים מחדש...בלי כאב וההחלטה לפתוח דף חדש בחיים- לסגור ת'חיים של אחרים. אהבה בסמטה בקצה הרחוב "האהובה"= האימא, הוא גר איתה, והם גרים בסמטה, מה הקונצנזוס על סמטאות שהן חשוכות? יש פצצה במקדש שלי שהולכת להתפוצץ, לחץ מטורף, שום דבר כבר לא קדוש, התפוצצות אינטנסיבית = איבוד שפיות. יש לי אקדח 16 מ"מ קבור מתחת לבגדים, אני משחק... היו היה זמן שיכלתי לשלוט על עצמי היו היה זמן שיכלתי לחמוק מעצמי מנסה ומחקה כל מה שלא שפוי אני עמוק בפנים...איפה אני עומד? קיץ אינדיאני ואני שונא את החום (indian summer זו תופעה עונתית שקוראת בצפון אמריקה וקנדה בתחילת ובסוף הקיץ, שיש חום היסטרי מלא באובך ויובש) יש לי אהובה ברחוב האחורי בספסל הנוסעים מחכה כנראה לאוטובוס או מונית, לא יודע אם לכל מילה בשיר יש משמעות עמוקה או שאת זה הוא שר בשביל החריזה או משהו...אבל אני לא מוצא קשר. היד בכיס (הולך להוציא תא הנשק בצורה...) כל כך החלטית ודיסקרטית, אני מתפלל היו היה זמן שיכלתי לרסן את עצמי היו היה זמן שיכלתי לברוח מעצמי (=מהצד המטורף הזה) ומספר מילים לנרצח (או שאולי לאימא והוא מדבר על אותו ה-look?)- את/ה חושב/ת שעיניי סגורות אבל אני מסתכל עלייך כל הfucking זמן הזה...

Jagged chaos

New member
#3- Footsteps

הבחור השאיר אחריו עקבות, וב-footsteps הוא בשלב שהוא כבר יושב תקופה בתא שלו בכלא נידון לעונש מוות. אין שום הצהרה רשמית שהשיר יכל להיות מילים לאימא של הרוצח, אבל זה מתחבר טוב ככה- אל תחשבי אפילו להגיע אליי. אני לא איהיה בבית. אל תחשבי לבקר. אל תחשבי עליי בכלל. עשיתי מה שהיה עליי לעשות, אבל אם היתה סיבה כלשהי, היא היתה את..., אין חרטה או הבנה. אדי וידר עדיין לא מבין איך מתמודדים עם גילוי עריות, לא ע"י כלא, הוצאה להורג ורציחת אנשים. מן סגירת מעגל שכזאת, אירוני שמ-alive שחוזר על העניין שהוא עדיין חי, הוא גומר מת; אולי זאת השליחות שהוא מדבר עליה- הדרך שלו למות, כי הוא לא הצליח להתאבד (בית שני). אל תחשבי אפילו להכנס בפנים. קולות בראשי, קולות. זרועתי מלאה בשריטות כל שריטה על כל יום מאז שנפלתי כל יום מאז שהוא בתא שלו הוא ניסה לחתוך ורידים, לא הצליח לו. עשיתי מה שהיה עליי לעשות, אבל אם היתה סיבה כלשהי, היא היתה את... העקבות במסדרון...זאת היית את, את, ובכל זאת, היא קפצה לביקור. תמונות על השידה שלי...זאת היית את, את,
, אולי היא זאת ששמה את התמונות; עשיתי מה שהיה עליי לעשות, אבל אם היתה סיבה כלשהי, אין שום סיבה אם יש משהו שאת רוצה לעשות, פשוט תני לי להמשיך להאשים אותך

nothingman1

New member
../images/Emo45.gifעבודה יפה

למדתי עוד כמה נקודות חשובות, תודה
אני גם מציע להוסיף את זה למאמרים

brass monkey

New member
אחי, הערות והארות:

א. לא להתאבד! חס וחלילה! אחד החטאים הגורעים ביותר הוא התאבדות! אלא, כוונתך היתה שבכאלה מצבים(גולוי עריות, שפיכות דמים, ועבודה זרה) צריך למות על קידוש ה' - העיקר לא לעשותם(כמובן שצריכים להיות מאוד בקיאים בשביל לדעת מה הגדרים, למשל, איגרות תימן של הרמב"ם(פוסק גדול) שבה הוא מתיר להם לעשות כאילו הם עובדים עבודה זרה, אך לשמור על התורה בסתר. זה מאוד תלוי במקרה). ב. אני לא חושב שבוואנס ופוטסטאפס הוא התכוון לאותו מקרה(היה או לא היה?) של ג"ע... אני תמיד ראיתי את פוטסטאפס כשיר על אהבה שלא יצאה לפועל...ואפשר להאריך בנושא.. ג. שיחקת אותה איש.

למעלה