פרישות ויצירתיות -

פרישות מתאימה

למי שנולד עם מערכת עצבים של נזיר.
כך גם חיי משפחה (house holder).
יש שני סוגים של בני-אדם מבחינה זו.
אם מישהו עם מערכת של נזיר ינסה לחיות חיים פעילים וחיי משפחה, זה יסב לו הרבה נזק ומתח.
כך גם אם מישהו נולד עם מערכת עצבים של איש-משפ]חה וינסה לחיות בפרישות, זה יגרום לו לחץ רב.

אז או שאתה נולד עם מערכת כזו, או שעם האחרת.

בתנך (עבורך ינוקא) כתוב מעט מאוד על אנשים שנולדו כנזירים.
חלקם הפכו לנזירים בעקבות נדר או שבועה (שלהם או של משפחתם).

שמשון, גדול הנזירים שלנו, היה אחד מההוללים הגדולים שידע התנך.

ינוקא1

New member
מאוד מסכים

יש לי קצת מה שנקרא מבנה אישיות "סכיזואידי" , שזה בערך מבנה האישיות הנזירי עליו אתה מדבר , ואני אכן די סובל בחברה הרגילה.

אני גם כן לא חושב שאני רוצה להתחתן. רק המחשבה להיות עם אותה אשה כמה שנים טובות יכולה להוציא אותי מדעתי . ..
אני אומנם צופה בפורנו פה ושם , ויש לי חשק מיני , אך את הבדידות ואת החופש אני מעדיף יותר.

בתורה הנזירות היא פשוט שונה מהנזירות הנוצרית , ולכן שמשון היה יכול להיות הולל וגם להיות נזיר.

היא לא כוללת פרישות מינית , אך כן כוללת פרישות מענבים יין וכו' וכן איסור להסתפר או להתגלח.
והנדר או השבועה להיות נזירים מתייחסים לנזירות הזו.
ביהדות ככלל , נזירות של "פרישות מינית" כמו אצל הנוצרים והבודהיסטים איננה מקובלת , ונחשבת גם לא רצויה.

ולמרות זאת , לא מזמן גיליתי שב"ספרים החיצוניים" , נזירות כזו כן קיימת !!!
כלומר אני מניח שבעבר כן היו כתות ביהדות שדגלו בכך.

(ספרים חיצוניים = ספרים שהיו נפוצים ביהדות בימי בית שני , אך חז"ל לא היו מעונינים לקבוע אותם בתנ"ך.
"ספר מקבים" ו"ספר יהודית" למשל המדברים על חנוכה והחשמונאים הם ספרים כאלו )

ינוקא1

New member
גם בחלק

מהתיאורים של כת ה"איסיים" מימי בית שני , כתוב כי הם לא היו נושאים נשים (אך יש גם תיאור סותר).

עוד פסאודו מדע

מערכת עצבים של נזיר? מלידה??
למה? כי הגורו אמר? מאיפה אתה מביא את האמונות האלו?
ומילא שתגיד- "אלו אמונות, זכותי להאמין". אבל אתה מציג אותן כאמיתות מדעיות, והן פשוט לא.

ינוקא1

New member
זה לא המדע שלך

זה המדע היוגי , ומבחינות מסוימות הוא יותר מתקדם.

על מה אתה מדבר?

איזה "מדע" בראש שלך? איפה המחקרים שלו? איפה התזות?
האם אפשר להעמיד את הקביעות שלו לביקורת היגיון וביקורת אמפירית? אם אינו מבוסס על ביקורת- אינו מדע כלל ואי אפשר לקרוא לו מדע.

ינוקא1

New member
יש מדע ויש מדע.

יש את המדע המערבי , שהוא מתבסס על דברים מדידים , ושואף ל"אובייקטיביות" .

ולעומת זאת יש את המדע המזרחי \ קבלי \ אפלטוני וכו' שמתבסס על החוויה האישית ועל "ראיה" תודעתית צלולה.

אם אתה לא רואה את הסוג השני כמדע , ומבחינתך "מדע" עוסק רק בדברים מדידים מחקרים וכו' זוהי זכותך.

אך גם הדרך השניה זוהי בהחלט דרך לידע , וידע רוחני מתקבל רק בדרך זו.

אין לי בעיה עם זה

אלא שמר גליקר פה טוען למדעיות במובן המערבי, המודרני.
הוא מציג מחקרים על הטכניקה שלו וקורא להם מדעיים במובן הזה בדיוק, של מדעיות אמפירית, ניסויית.
אז במובן של מדעיות כזו- אין לטענתו על "אדם שנולד לנזירות" שום שחר.

מה לא מדעי בזה?

האם העובדה שמישהו שלא נולד לנזירות (ועזוב לרגע מערכת עצבים או תודעה), ומנסה לחיות חיי נזיר, האם זה לא יגרום לו סבל ולחצים?

אתה מכיר בטח את הסיפור על שני הנזירים שעמדו לחצות את הנהר, נכון?
הנזיר האמתי, הוריד את הבחורה בצד השני של הנהר ובזה הסתיימה הפרשה.
הנזיר המדומה, המשיך לסחוב אותה הלאה והלאה והלאה.

מה מדעי בזה?

אתה קובע בנחרצות שיש עובדה שמישהו "נולד לנזירות".
אם אתה רוצה לבסס מדעית הנחה שיש נתונים פיסיולוגים (גנטיים לדוגמא) שקובעים תכונה מסויימת עליך להראות מחקרים אמינים לכך.
אבל אצלך זה כ"כ מעורפל שזה אפילו לא ברמת תזה שאפשר לבדוק- התכונה שאתה מדבר עליה היא "נזירות" שכלל לא ברור אם היא תכונה שמקורה בפנים או בחוץ.
זה כמו שתטען שנטיה פוליטית היא תכונה מלידה.
שמע, חבל שאתה מבזה את עצמך עם יומרות למדעיות מאחורי הצהרות חסרות ביסוס.
זה דיבור מתנשא ובור וחסר שחר. הגד "אני מאמין" או "אני משער" או "אני מנחש" ולא "אני יודע מדעית".
אין לי בעיה שתקדם את אמונותיך בראש חוצות- אבל אמונה אינה מדע.

אתה דוחף כל הזמן

עם "מדעית".
יש דברים שאפשר להוכיח אמפירית ויש כאלה שלא.
למשל.
העובדה שתירגול קבוצתי של המדיטציה הטרנסנדנטלית וטכניקות הסידהי כולל התעופה היוגית גורמים להורדת כל שליליות שהיא בחברה והעלאת החיוביות, זו עובדה מדעית.
הסבירות הסטטיסטית שזה קרה "במקרה" או ללא קשר לקבוצה היא של 10 בחזקת מינוס 12.
זה דבר מדעי.
בסבירות גבוהה הרבה, הרבה, הרבה, מכל מה שמקובל בעולם המחקר החברתי.

כשאני מדבר על עניין הנזירות, זה כבר בגדר של ההבנה שלי.
אתה מדבר על ההבנה שלך.
כפי שראינו לא פעם בעבר - אנחנו לא מבינים (השבח לבורא עולם) את הדברים בצורה שווה.
האם זה שולל את ההבנה שלי?
את ההבנה שלך?

מדע שייך לרשות הכלל, ולא להבנתך הסובייקטיבית

וזה בדיוק ההבדל בין מה שהוא אובייקטיבי, כלומר שניתן לשחזרו בניסוי ותמיד יתקבלו אותן תוצאות, לבין מה שהוא סובייקטיבי.
אם אינך יכול להראות ניסוי שיאושש את התזה שלך על כך שיש אנשים ש"נולדו לנזירות" אז זו לא תזה מדעית.
תזה מדעית מציגה את תנאי ההפרכה שלה. לקביעה שלך שיש אנשים שנולדו לנזירות אין אפילו תנאי הפרכה.

לא

על מציג התזה להביא תנאי הפרכה לתזה שלו.
רק אז- הוא יכול לדרוש שמישהו יתייחס ברצינות לתזה שלו וינסה להפריכה.
כרגע- הטענה שלך אינה מגיעה לרמה הנדרשת מתזה מדעית- עוד לא התחולל דיון מדעי על נכונותה או אי נכונותה ולא יכול להתחולל כזה דיון מכיוון שאין היא עונה על הדרישות האלמנטריות מתזה מדעית.
מעבר לכך- אין שום סיבה לקבל את הטענה שלך כברירת מחדל, כך שגם בבחינת סתם טיעון שאפשר לסתור אותו בטיעון אחר- אין טעם להתייחס אליו. אם היית אומר "אדם נולד לנזירות מכיוון ש..." אז היה אפשר להתייחס אליו בטיעון נגד אבל הוא כל כך חסר שחר עד שאין טעם להפריך אותו. באותה מידה היית יכול לטעון שהאדם נולד לקפיצה על רגל אחת. למה? ככה. תנאי הפרכה? שום תנאים. המדע לא ירד לרמת הטיעונים הנבובים שלך. אתה צריך לעלות לרמת המדע.
אני יודע שמבחינתך- מדע הוא רק אמצעי פירסומי. תואר שבו אתה חפץ לתייג את המוצר שאתה מוכר. אולי זה עובד על אהבלים מטורפים בפורומים של רוחניקים. התואר המתאים לזה הוא שחיתות רוחנית.

annandi

New member
אולי במקום לקרוא לזה "מערכת עצבים" מסוג מסוים

אפשר פשוט לומר שיש אנשים שנולדים עם נטיה לפרישות ונזירות ויש כאלו שלא.
כל זה לא אומר, שהנטיה היא מוחלטת. יתר על כן, שינויים בנטיות הפנימיות יכולות להתרחש לאור התרחשויות שונות בחיים (לדוגמא אירוע של כמעט מוות) ושינוי אופן ההסתכלות.

ההגדרה, הסמנטיקה

בכלל לא משנה.
יחד עם זה, הנטייה היא מוחלטת.
אדם יכול "להכריח את עצמו" לחיות חיי נזירות, או לחיות חיי משפחה, גם אם זו לא הנטייה (או מערכת העצבים) שלו.
זה יסב לו סבל.
כל גבר (ואני מדבר על החצי של האנושות שאני משתייך אליו ומבין אותו יותר), שאי-פעם עבר לו בראש, כשבחורה יפהפיה הייתה בסביבה, איזה חשק, הוא לא נזיר.
כל מי שפתח אי פעם שולחן (או רצה לעשות זאת) עם ארוחת שחיתות, לא נולד כנזיר.
לא היה ולא יהיה.
שוב.
הוא יכול לנסות לחיות חיי פרישות, זה יגרום לו ללחץ ולמתח (רבים יותר או פחות).

למעלה