פרישה מעבודה

ronchik

New member
פרישה מעבודה

שלום, אבי היקר חולה במחלה כרונית (פרקינסון) ונאלץ לצמצמם את עבודתו (עובד כעצמאי). אנחנו מעוניינים כי יפיסק לעבוד לגמרי (הוא מעל גיל 60) ואילו הוא מתעקש שלמרות מצבו, אם הוא לא יעבוד ולא תהיה לו סיבה לקום בבוקר, זה "יהרוג אותו". בשל היותו עצמאי, המשמעות של המשך עבודתו הינה אחזקת משרד, מזכירה וכו. ולמעשה מתבטאת בצמצום ולא בהפסקה בלבד. שאלתי היא, האם אכן הנסיון מראה שפרישה מעבודה הינה גורם למוות מוקדם והעבודה מחזיקה אותנו חיים? אם לא, מהי הדרך לשכנע אותו לקחת פסק זמן אמיתי ולנשום קצת אוויר? תודה, בן מודאג.

emmy5

New member
קשה לתת עצה, אתם חייבים להדריך אותו

קודם ,ללכת להרצאות..אולי חצי משרה ... האם יש גם אמא בסביבה ? בן אדם קצת מוגבל ,קשה להוציא אותו מי המסלול שלו ..רק אם הוא מחליט בעצמו ...יש גם עמותה של חולי פרקנסון ,שיכול לעזור ...נוסף לכל דבר ,אם יש לו הכנסה שיבטיח לו חיים טובים ...אתה בן טוב ,תן לו לעבוד ... אפילו שהכנסה היא חצי ...זה נותן לו הרגשה טובה בחיים .

ronchik

New member
תודה, הבהרות

תודה על התגובה המהירה. אין אמא בסביבה או בת זוג תומכת. העבודה הזאת לדעתי גומרת לו את החיים ויוצרת מתחים. השאלה היא אם להתעקש או שזה אח"כ יתנקם בי? האם באמת העבודה היא חיינו כשמגיעים לגיל הזה? שוב תודה, הבן

כשאבי ז"ל התבגר היה נוהג לומר:

"אני רוצה למות עם הפטיש ביד" וזה אומר הכל, לצערנו הוא נאלץ להפסיק לעבוד כי אחי לקח את המושכות ושינה לגמרי את המהות העיסקית כך שלאבי לא היה בו מקום - וזה האיץ את הדעיכה שלו, הוא, שהיה איש עבודה כל ימיו לא מצא את מקומו בין יושבי קרנות, ואכל את עצמו מבפנים.... אני לא נכנסת לכם לכיס- אבל את העסק הקים אביך, מן הדין ומן הצדק להשאיר בידיו את ההחלטה, גם אם הוא עובד פול טיים בניוטרל - זה הכסף וההון שלו!

מנורה

New member
פרישה מהעבודה בגיל 60 לגבר

היום זה מוקדם מידי עובדה שהיום גבר יוכל לפרוש בגיל 67 ואישה בגיל 62. נכון שאביך אדם עם מחלה אבל רק הוא מרגיש ויודע עד כמה הוא מסוגל ומה זה נותן לו ויש לכבד זאת. אין לאף אחד זכות לקבוע מה טוב לשני אפשר ליעץ אפשר לכוון אבל תן לאביך את זכות הבחירה. אתה בן דואג ויפה שאתה שואל ומתענין המשך לתמוך בו בחום אבל אל תחליט עבורו. יש לי מספר חברים החולים במחלה הזאת כולם בעמותה של חולי הפרקינסון ומקבלים עזרה ועידוד איך וכיצד להמשיך למרות הכל. בהצלחה

סבאאורי

New member
רצונו של אדם כבודו...

אם הוא יכול ורוצה להמשיך אין הצדקה להפריע לו.הוא בעצמו יודע ומרגיש מה שטוב לו לעשות ורק צריך לעזור לו להתבטא כרצונו,וברגע שירגיש שאינו יכול יותר יעשה הפסקה בעצמו. ברכות

bimbo.

New member
כל מה שנכתב פה נכון, אבל...

החשוב ביותר הוא, שכאשר הבן-אדם עובד, הוא מרגיש שהוא משהו. שיש בו תועלת. אם הוא מרגיש שהוא לא שווה, כאן מתחילה הדעיכה.

ronchik

New member
המון תודה

שלום, אני מודה לכל המגיבים ובהחלט אקח זאת בחשבון. הכיוון הוא ברור וכנראה קשה לראות זאת מגילי הצעיר אבל לצערי העבודה היא אכן חיינו

emmy5

New member
לך ידיד צעיר ,תודה על

..ותודה לך חבר צעיר ששיתפת אותנו בהתלבטויות שלך .אני מאחלת לך ולאבא שלך הרבה בריאות ,בהצלחה . לכם חברי הטובים ,אני מרוצה שכולנו באותו קו מחשבה. (אני כבר כתבתי פעם אבל נעלם לי ההודעה)

maxima

New member
ערב טוב חברות/ים....

חזרתי אחרי יום ארוך ומעיף באתי לומר לכם לילה טוב אני זוחלת למקלחת ולחלומות

למעלה