פרישה מההדרכה

פרישה מההדרכה

אוקיי אז זה מתחיל ככה יש לי חניכה בעיתית בצורה בלתי רגילה, אם שמעתם על הפרעות התנהגות אצל ילדים היא סובלת לדעתי מהפרעה של נקמנות, היא פשוט שם כדי לפגוע בחניכים אחרים.וגם בי אם היא יכולה. פעם היא הייתה מנסה לפגוע בי בעיקר, היום היא הבינה שזה לא יפגע בי אז מה שהיא עושה זה לגרור חניכה אחרת שלי לפגוע איתה בחניכים אחרים בקבוצה. אם החניכה לא נגררת אחריה היא עושה איתה ברוגז וגורמת לכיתה שלה להחרים אותה. בקיצור הן פוגעות בחניכים שלי, מפרקות את הקבוצה מבפנים ופשוט בלתי אפשרי להשתלט על הקבוצה בצורה כזאת. כבר שלוש פעמים ברצף חניכים שלי יצאו בוכים מפעולות בגללה. בפעולה השלישית גם אני יצאתי בוכה. פשוט כי אני מרגישה שאני לא מצליחה להדריך אותםן אז אולי כדאי שאני אפרוש וזהו, ככה הם לא יצאו בוכים מפעולות ולא יכאב להם שהמפלצת הזאת מעליבה אותם. ומצד שני אני מודעת לזה שהילדה הזאת היא ילדה עם בעיות. אני יודעת שצריך לעזור לה אבל לפעמים אני מרגישה שזה פשוט מעבר ליכולת שלי.אני ניסיתי כל דבר, שיחות אישיות, תפקידים מיוחדים, עודף תשומת לב, התעלמות ממעשים קלים, ביקור אצלה בבית, ביקור בבית הספר. כלום לא עובד!!! מי שמדריכה איתי לא ממש רוצה להיות מדריכה והיא נוטה להתחמק בתירוצים כמו "אני לא ממש מדריכה, יותר כמו עוזרת מדריכה" אני מרגישה שממש לא כייף לי להדריך, שההדרכה מעיקה עליי, ולא משנה כמה אני מתאמצת מה שאני מקבלת חזרה זה חוסר הכרת תודה ופיקפוק בסמכות שלי, וככה זה גם מצד חברי לבוגרת, אבל זה סיפור אחר. אם אני פורשת מההדרכה אני חושבת שאני גם אפרוש מהתנועה אני חושבת שאים אני אפרוש זה יפתח תיבת שרצים שתגרום לעוד שתי חברות בקבוצה שלי לעזוב (אנחנו בסה"כ 4) מה אתם אומרים?

תשובה!!!

ממה שאני רואה באמת ניסית לעשות הכל עם חניכה ושום דבר לא עזר, האם דיברת עם הקומונרים שלך? או מדריכים מה שלא יהיה אצלך? אולי הם צריכים לדבר איתה...אני אומרת שתעבירי פעולה על זה, ואולי לפי זה הם יבינו את המסר, אבל הכי טוב, זה לשבת איזה שעה ולדבר איתה על הכל, למה היא עושה, אולי יש איזו שהיא סיבה. באיזו כיתה היא? שמעי מילא את עוזבת את ההדרכה אבל את התנועה אל תעזבי, כי אני יודעת כמה קשה זה לגייס אח"כ עוד חניכים אז לפחות את ההדרכה ואצלנו במחנה כבר 2 עזבו את ההדרכה, אחת שהייתה איתה כי לא הסתדר לה עם הלימודים ואחד עזב שאני עכשיו במקומו ויש מחליפה לזאת שעזבה וקיצר אנחנו 3 מדריכות על 2 כיתות ואני מציעה לך לא לעזוב כי זה באמת קשה ודברי עם החניכה, כאילו ממש שיחת נפש כזו קחי איזה שעה מהזמן שלך, וחבל על החניכים האחרים שיסבלו. אני אומרת מקסימום תבקשו ממנה או לרסן את עצמה, או שהיא תצטרך ללכת...גם לי היה איזה חניך מופרע ואמרתי את זה לקומונרים שלי והם אמרו שאם זה ימשיך ככה עוד הרבה (למה הוא הרביץ, וקילל והשחיט דברים במחנה) נבקש ממנו לעזוב את המחנה למה אי אפשר שהוא יהרוס את הכל... מקווה שעזרתי לך והמון בהצלחה!!

תשובה

תחשבי על זה, אם את פורשת מהדרכה לא יהיה מי שממש ידריך אותם, כי זה בסה"כ את "והעוזרת" שלך והילדים האלו ובמיוחד הנקמנית צריכים אותך. תדברי על זה עם הקמשצ"ית או המש"צית שידברו עם "העוזרת" וגם על הילדה הנקמנית. ובקשר לילדה הנקמנית, תעשי לה שיחות אישיות אני יודעת על מה את מדברת, גם אני חשבתי ואני עדיין חושבת לפרוש בגלל זה, אבל אני יודעת שבלעדיי אין סיכוי שהקבוצה הזאת תתקים.

שיחות אישיות זה לא פתרון

תראו עברנו על הנושא הזה פעם אחרי פעם, החניכה הזו היא לא משהו שאני יכולה לפתור במסגרת הקן, שיחות אישיות כבר קוימו. אני מאמינה שיש פה איזה דפוס חוזר ואי אפשר להתעלם מימנו, שיחות אישיות לדעתי זה פתרון שבורח מהבעיה! הבעיה היא יותר עם הקבוצה מאשר איתי שיחות אישיות לא הוכיחו את עצמן בעבר, ואני לא מאמינה שזה יקרה בעתיד. הבעיה של הילדה הזו חמורה יותר ממה שאני יכולה לטפל. ניסיתי. ודרך אדב דיברתי עם שני הקומונרים שלי ואין להם תשובות לתת לי, כבר אמרתי לקומונרית שלי שאני שוקלת לעזוב את הילדה הזו, ושמבחינתי היא יכולה לא להגיע לפעולות, ושאם המצב ימשך אני אעודד את זה. שוב אני מזכירה שלא באתי נטו להדריך כי אני רוצה שתיהיה קבוצה נוספת בקן, היו לי מטרות אישיות, חינוכיות, קבוצתיות וקיניות. אחת מהמטרות האלה הייתה כייף, אני חושבת שזו מטרה מאוד חשובה בתנועת נוער. ואני פשוט לא מצליחה להגשים את המטרות שלי, ובמיוחד לא כייף לי! אולי יש לכם עיצות מעשיות בשבילי? משהו כמו פתרון יצירתי שאף אחד לא חשב עליו כדי לגרום לה להרגיש חלק ולא כגורם חיצוני שאין לו קשר?

driftwoodstav

New member
שני פתרונות אפשריים...

דבר ראשון תנסי לעשות פעולה על שיתוף פעולה. משהו שיגרום להם לעבוד ביחד, זה יכול לעזור, ווגם אם לא- זה לא יזיק (אם את רוצה עזרה בפעולה, את יודעת איפה את יכולה לחפש!
) ואם זה לא עובד אז אולי כדאי שתדברי עם משהו יותר סמכותי...אולי עם היועצת בבית ספר שלה...אולי יש לה בעיות בבית והיא מוציא את הכעס שלה על אחרים? אולי את היועצת היא תשתף? מקווה מאוד שעזרתי סתיו

האמת היא

שהיא כבר אמרה לי בעבר שיש לה בעיות בבית ובגלל זה היא לא משטפת פעולה. היא גם התחילה להפתח. הצרה היא שכל צעד אחד קדימה איתה מלווה שני צעדים אחורה.. אני אנסה לדבר עם יועצת בית הספר... אני לא יודעת כמה זה יעבוד תודה

צליל

לפעמים אנחנו נתקלים במקרים די חריגים בהתנהגות של ילדים, שהיא איננה בעיה "רגילה". ההתמודדות עם הבעיה מאוד קשה: כל מה שאנחנו עושים, כל הדברים - נראה שהם לא עובדים! כנראה שהבעייה עמוקה יותר (את רמזת לכך) וכמות האנרגיה שנדרשת היא עצומה. בשונה ממה שאת אומרת אני חושב שזה יותר כמו שני צעדים קדימה וצעד אחד אחורה. השינוי לא מורגש לנו אבל אם נחדור לתוך נשמת הילד ונבין מאיפה מגיעות הבעיות וננסה לעזור לו - אולי נצליח. אני ממש לא מתכוון לכך שאת חייבת להקדיש מעכשיו את כל זמנך לחניכה הספציפית הזאת, סה"כ את מדריכה קבוצה וגם החניכים האחרים זקוקים לתשומת לב. לכן, אולי באמת כדאי להעיר את הגורמים השונים שלהם יש יותר כלים מלך, כמו יועצת ביה"ס. אני הייתי שוקל לייעץ להורים לשלוח את הילדה לאיזשהו טיפול שיחזק את הבטחון העצמי שלה, למרות שדבר כזה יכול להתקבל אצל ההורים כהתערבות לא לגיטימית בחינוך שהם מעניקים לה, מצידך. אני מצרף דף של מכון אדלר המדבר על הפרעה זו.

kedeman

New member
הממ... בהחלט בעיה

תנועת נוער כמו שאני רואה אותה היא מקום שצריך להיות כייף לבוא אליו המטרה שלנו בתור מדריכים היא לגרום לכמה שיותר ילדים להגיע כדי להעביר להם ערכים ועוד כל מני כאלה להיות חניך בתנועה זאת לא חובה לכן זה אומר שזוהי זכות מתי נלקחות זכויות של אנשים? ברגע שבו הוא פוגע בזכויות של אחרים לכן צריך להבהיר לחניכה הזאת שאם היא לא תלמד להתנהג היא לא תגיע לפעולות אני יודע שזה נשמע ממש מגעיל מצידי כי- איפה כל הקטע של לעזור לילדה??? אני הבנתי שזו ילדה עם בעיות אבל כדי שתוכלי לעזור לה תצטרכי שני דברים להשיג שיתוף פעולה, אפילו המינימלי ביותר, מצידה להשיג שיתוף פעולה מההורים שלה מה לעשות את לא תוכלי לעשות שום דבר לבד. במקרה כמו שאת מתארת שנראה לי דיי קשה תצטרכי תמיכה של ההורים כדי לטפל בילדה אם לא יהיו לך את שני אלה או אפילו אחד מהם המצב קצת אבוד ונראה לי שיש לך זכות מלאה לומר שאת לא מוכנה לקבל מישהו מסויים לפעולה. במיוחד אם זה על בסיס של התנהגות ואם הוא פוגע בילדים אחרים ולא ניתן לשליטה

driftwoodstav

New member
אני לא מסכימה

אולי ההורים הם המקור לבעיה? אולי הם פוגעים בה איך שהוא ובגלל זה היא מוציא את הכעס שלה והתיסכול על אחרים? זה לא שאין מקום לערב הורים...אבל יכול להיות שזה רק יחמיר את המצב... ולסלק אותה מהפעולות זאת באמת לא הדרך, אם יש לה בעיות צריך לנסות ולעזור....בשביל זה אנחנו מדריכים לא? סתיו

למעלה