פריקת פיקה

idogreenfeld

New member
פריקת פיקה

שלום לכולם שמי עידו ולפני כשישה שבועות פרקתי את הפיקה של ברך שמאל ואובחנה אצלי קריעת רצועה פנימית. היום הייתי אצל האורטופד והוא אמר לי שאני יכול להתחיל טיפול פיזיותרפי בייחוד לחיזוק שרירי הירך ברגל הפגועה שלא היו פעילים במשך שישה חודשים. כמו כן הוא אישר לי להתחיל ולנסות ללכת ללא קביים ועד כה אני מסתדר באופן טוב ואני מצליח ללכת ברחבי הבית ללא הקביים אך עדיין עם מכשיר ציר שיושב לי על הרגל למניעת פריקה חוזרת. רציתי לדעת מה היא פרוצדורת הפיזיותרפיה שאני עומד לעבור לחיזוק השרירים וכמה זמן טיפול כזה יכול להמשך... תודה מראש, עידו

idogreenfeld

New member
מונח רפואי

המונח הרפואי של הפריקה הזו הוא S/P Traumatic Dislocation Of LT Patella תודה

שיקום לאחר פריקה פיקה

עידו שלום, הטיפול מתמקד בכמה מישורים. חיזוק שרירים, הגדלה של טווחים שחסרים, שיפור יציבות הברך, הורדת כאבים או נפיחות אם קיימים, הדרכה לתירגול עצמי ושיפור התיפקוד היום יומי שלך. חלק ניכר מהטיפול יהיה תירגול ויתכן וגם יעשה שימוש בטכניקות שונות להשגת המטרות. משך זמן השיקום תלוי במספר רב של מרכיבים כגון הפגיעה שקיימת, האם יש בעיה של כאבים, חוסר היציבות, העבודה העצמית שלך ועוד... יכול להמשך בין מספר שבועות לחודשים. שיהיה בהצלחה יעל

idogreenfeld

New member
שאלה נוספת

האם רכיבה על אופניים יכולה לשפר את המצב? או שאסור לי לקחת סיכונים של פעילות אינטנסיבית עדיין? תודה

למעלה