פריקת כתפיים

O r e n E

New member
פריקת כתפיים

שלום דוקטור, יש לי פריקות חוזרות ונשנות כל 8 חודשים לערך של כתף שמאל. הכאב הוא עצום ולמרות הכל אני מחזיר את הכתף לבד (לא כמו מל גיבסון ... אבל
). מספר הפריקות נעמד על 23 במספר. אני מסתדר בחיי השותפים (נזהר מתנועה מסויימת), אם כי אני יודע שאני זקוק לניתוח ובכל זאת מפחד.להלן שאלותי: מה הם סיכויי הניתוח וההחלמה כיום? מה עושים בניתוחים מאין אילו? כמה זמן נמשך השיקום? מה הם הגבלות לאחר הניתוח (חיי יומיום ותנועה)? האם יש צלקות לאחר מכן? האם הניתוח הוא כזה שבאותו יום הולכים הביתה, או נשארים לאישפוז? מתנצל אם הפצצתי בשאלות, אבל אני מניח שחוץ ממי יש לזה גם מעט עניין לציבור. תודה מראש על התשובה. אורן

פריקות חוזרות

שלום אורן, ככל שניתן להיות חד משמעיים בהקשר רפואי, פריקות חוזרות (אפילו 2, כל שכן 23) על רקע טראומה, של כתף אחת מצריכות טיפול ניתוחי. זה לא אומר שלא תוכל לחיות בלי ניתוח אבל ההמלצה הרפואית היא ברורה. הניתוח, כאשר מבוצע בידיים מיומנות, נותן תוצאות טובות. אם מדובר בארתרוסקופיה ללא פתיחה של המפרק (מצב שיכול לקרות תוך כדי ניתוח אם מסיבה כלשהי לא ניתן לבצע את הניתוח באופן סגור) מדובר בניתוח קצר יחסית, אשפוז של יום ושחרור. במקרה כזה מדובר בד"כ ב 3 צלקות קטנות של כ 0.5 עד 1 ס"מ בנקודות החדרת המכשירים. מה שמתבצע הניתוח תלוי בבעיה שמאובחנת, אם תוך כדי הניתוח ואם לפניו בבדיקה ובדיקות עזר. באופן עקרוני מבצעים חיזוק של הקפסולה המפרקית ותפירה של קרעים ברקמה המחזקת את המפרק. במידה ופותחים הצלקת גדולה יותר, בד"כ בקדמת הכתף, והאשפוז נמשך עוד יום. ברוב המקרים אין צורך בפתיחה אבל כאמור הדיון הוא כללי, לגבי המקרה שלך תדרש בדיקה והחלטה. בברכה,

O r e n E

New member
עוד קצת פרטים

תודה דוקטור על התשובה המנומקת שלך. הייתי מבקש לדעת מה כיום סיכויי ההצלחה בנתוחים כאלו ומה משך ההחלמה והשיקום המשוער. כמו כן, האם מדובר גם במגבלת תנועה לכל החיים? תודה שוב אורן

למעלה