פריקה...

זכוכיות

New member
פריקה...

שישי, שבת, ראשון, שני.... שלישי בבוקר. 4 ימים אחרי פרידה. אני כל כך רוצה, לתת לעצמי כמה חודשים לנשום, אבל בו זמנית אני לא ב א מ ת רוצה. אני מכירה אותי ואני יודעת שאהבה חדשה מרפאת לי את הישנות, אבל אני לא בטוחה אם אני רוצה. אני מודה, מגיל 12 אני בזוגיות, גג חודשיים בין לבין. זוכרים שלפני שנה נשבר לי הלב לרסיסים? זוכרים שאמרתי "עכשיו לבד"? זוכרים שחודש אחר כך כבר הייתי עמוק בתוך הקשר עם שי? אז בעצם, ככה ניהלתי חיים שלמים. הלב נשבר ומתאחה נשבר ומתאחה. בוקר, דיברתי עם חברה טובה, משותפת. עשה רושם שהיא קיבלה את הפרידה אפילו יותר קשה ממני. "זה בלתי אפשרי, הוא מת עליך, הוא אוהב אותך, זה לא הגיוני, הוא אמר. זה לא יכול להיות, רק לפני שבועיים... מה זאת אומרת... אין סיכוי... עובר עליו משהו...הרי רק לפני חודש הוא ביטל את הטיול לחו"ל בגללך", הוא לא אוהב אותי עניתי לה, לפחות לא מספיק ולא עכשיו, אולי פעם, קצת. "הוא יאהב אותך עוד הרבה אחרי שאת תפסיקי לאהוב" היא קבעה. "נדבר על זה בעוד חודש, כשהוא יבכה לי אחרי שהוא ישמע על האהבה החדשה שלך." צהרים, אני מספרת לאמא שנפרדנו. היא מתעניינת מה קרה. יש לו מישהו... אני עונה בחשש... "גבר?" היא שואלת, בלי שום הפתעה... כן, גבר. הוא איתו כל היום אמא, מאז שהוא עזב לפני חודש לבאר שבע, הם לומדים ביחד באונ', הם לומדים ביחד אחרי הלימודים, לפעמים הוא גם נשאר לישון, הוא רוצה אותו, והוא חייב לנסות, הוא מרגיש צורך לנסות, הוא רוצה לבדוק איך זה להיות עם גבר, ואיך זה להיות איתו. הוא הרבה יותר מאושר עכשיו, בלעדי. ורק לפני שבועיים, הוא עוד אהב אותי כל כך, הרגיע... כלום לא יקרה, אני שלך ובשבילך, אני אוהב אותך ורק אותך, שום דבר לא ישנה את זה. שוב ושוב, אבל אני הרגשתי שהוא מתרחק. אני בוכה, והיא מחבקת ומרגיעה, יהיה בסדר. ואז שום את חזקה, את עצמאית, את יכולה גם לבד, המוכרים והטובים... "ייקח לו הרבה יותר זמן לשכוח מאשר לך", היא אמרה... "את מתגברת מהר, תוך חודש את עם אהבה חדשה וחזקה פי מליון". הינהנתי. ערב, ניהלתי שיחה עם אותו אקס עתיק יומין, זה ששי- הופיע כנער הריבאונד שלו... ופשוט כבש לי את הלב. הוא אמר שזה כבוד גדול בשבילו לדעת שהוא היה חלק מהחיים שלי כי יש להם הרגשה של משהו גדול ומרגש... ושהוא תמיד יהיה בשבילי... ואז חייכתי. נזכרתי כמה הוא סבל אז כשהתחיל הקשר עם שי, רק חודש אחר כך, התייסר והתחנן וביקש אותי בחזרה... והאיש הזה, ששנתיים וחצי היה אהבתי הגדולה הצעירה והטוטאלית, שחשבתי שלא אוכל עוד לאהוב איש מלבדו, פשוט התפוגג... והרגשות הרומנטים כלפיו... פשוט התפוגגו... והצורך הכל כך עצום ההוא שאני זוכרת בבירור- לקבל חיבוק ממנו, לראות אותו, לדבר איתו... פשוט התפוגג. כמה קל להתגבר. לילה, שלחתי סמס לחבר טוב, במשך השנים לומדים קצת... למי מתאים איזה תפקיד, מי מעוניין במה... והוא- שנים רבות, מגיע בכל פעם שאני מתעצבת, מתחרפנת, בודדה... הוא אדם נפלא שלא נמצא כאן הרבה בכלל, אני יכולה להעביר קשרים שלמים (נניח, השנה האחרונה עם שי, כי היא היתה טובה. בקשר הקודם היו מלא בעיות והייתי מתעצבת יותר= הוא היה בא יותר) עם שיחת טלפון או שתיים, סמס קטן וכמה שיחות מסנ... כתבתי לו שאני לא יודעת מה מחכה לי מעבר לפינה, ורע לי... והוא ענה "אני, עוד 20דקות אצלך..." "אני"... לא כל כך חשבתי על זה... הוא אף פעם לא היה מהמתאהבים, הכרתי אותו ככזה שיוצא עם בחורות, מנהל מערכות יחסים קצרות, אבל אף פעם לא מתאהב. אף פעם. שנים על גבי שנים על גבי שנים. כמה שיחות היו לנו על זה, משני המקומות הקיצוניים על הסקאלה. הוא בא, בכיתי קצת, חיבוק... את נפלאה ונהדרת, נשיקה. נשיקה? כאילו משום מקום. "אני מצטער" הוא אמר... "זה בסדר" עניתי... "זה בטח לא לעניין, 3 ימים אחרי פרידה... אבל שנים אני חושב לחכות קצת רק עד שתירגעי ופתאום יש לך משהו גדול וחדש ומרגש, אני מפספס" ואני במבט שהיה חצי המום, וחצי צפה מראש... אמרתי לילה טוב, נדבר על זה מחר. ועכשיו שלישי בבוקר, ואני מנסה לחשוב עליו יותר. אני מנסה לשמור בכוח כל זיכרון יפה. אני כבר צריכה להתאמץ כדי לבכות, ולא מתעוררת עם שטף של דמעות כשאני רואה שהוא שוב לא לצידי במיטה. היה טוב, כל כך כל כך טוב, וכמה זה מפחיד... שהולך להיות לי טוב אפילו יותר.

elena20

New member
../images/Emo24.gif נשמע שאת מוקפת בהמון

אנשים שאוהבים אותך ותומכים בך,אז אני בטוחה שתוכלי להתגבר על הכל
אבל לדעתי את לא צריכה כרגע להיכנס לקשר חדש,אולי תחכי עוד קצת,תהיי לבד,למרות שזה יהיה עצוב,עדיף לך להיות קצת לבד עם עצמך מאשר ישר "לקפוץ" לקשר חדש.בהצלחה

זכוכיות

New member
אני בין כה לא מתכוונת...

כלומר, לא במרכז. אני עדין עוברת לבאר שבע בעוד שבוע, זה יהיה קצת טיפשי...

עצוב אך מעודד

התגובה שלך מאד שונה מהתגובות "הרגילות" לפרידות. האמת? כיף לך כי הרבה פעמים מה שגורר תגובות עוד יותר דכאוניות זה המחשבה ש"בחיים לא נמצא שוב משהו כזה", והנה את מתארת כל כך יפה ובפשטות כמה קל למצוא מישהו אחר, כמה קל להתאהב שוב פעם ושוב פעם. וזה מעודד לשמוע ואפילו מעורר קנאה כי לרוב האנשים נראה לי שזה הרבה יותר קשה, אפילו בלתי אפשרי... אני קוראת את התגובה שלך ושמחה בשבילך על האופציות, על התמיכה ובעיקר על זה שהבנת אותו... ובו בזמן גם נראה לי שבעצם אין שום דבר נורא ב"להתאבל" קצת על קשר בלי לחשוב על איך אנחנו צפים וממשיכים הלאה. אין ספק שצריך להיות ריאלים ועם רגליים על הקרקע אבל גם יש משהו מאד רומנטי בשיברון לב טוטאלי.

זכוכיות

New member
נשבר לי הלב. באמת.

ויכלתי לשקוע בזה בקלות לו הייתי מרשה לעצמי. עדין יש את הרגעים האלה, שאני נשברת, ועדין החיוך שלי עצוב, ואני עדין מתגעגעת, ועדין שמחה כשהוא מתקשר, אבל אני יודעת שגם אלו יתפוגגו עם הזמן, בשבוע, שבועיים, חודש הקרובים... והוא יהפך לעוד אדם, שפעם חלקתי איתו משהו, ואני כבר לא כ"כ זוכרת אם זה היה מיוחד או לא, ולא כ"כ בטוחה איך אני יכולה לקרוא לזה... כי ככה עבד לי עד עכשיו, יש לי מנגנון עצמי מאוד מפותח בקטע הזה, אני לא כועסת אבל אני פגועה, לא באשמתו אבל זה לא משנה, המנגנון הזה כבר שבועיים עובד וממיר את הפגיעות, טיפה טיפה, להקלה גדולה. אין שום דבר רומנטי בפרידות... לא רק שאני לא יכולה לחשוב על דרך רומנטית להסתכל על שברון לב, אחרי הפרידה אני גם לא ממש מסוגלת לחשוב על דרך רומנטית להסתכל על הקשר שהיה. כנראה שגם זה אחד מהדברים שעוזרים לי.

היי זכוכיות

אני בטוחה שנשבר לך הלב, אפילו לי נשבר הלב רק מלקרוא את זה כי באמת עקבתי אחרי כל ההודעות שהעלת בפורום ואני יודעת שהיה לך טוב בשנה הזו... ואני ממש מצטערת אפילו לא התכוונתי לרמוז שלא נשבר לך הלב או משהו כזה. סתם העליתי הגיגים שחשבתי עליהם ואני חושבת שבעיקר התכוונתי לזה שלפעמים זה נראה שאם התגברנו מהר אז אולי הקשר לא היה מספיק משמעותי. אני יודעת שזה לא ככה באמת ושאין בהכרח קשר בין הזמן שלוקח לנו להתגבר למהות ולאיכות הקשר אבל זה עדיין מעלה מחשבות בנושא - כמה מהר אנחנו שוכחים (באופן כללי, כבני אדם, ולא רק אהבות אלא כל דבר בחיים! וכמובן שזה לא בהכרח דבר רע).

אני חושבת

שהצלחתי לנסח בצורה ברורה יותר מה שאני רוצה להגיד: אוקי, את אמרת שעוד כמה זמן שי "יהפך לעוד אדם, שפעם חלקתי איתו משהו, ואני כבר לא כ"כ זוכרת אם זה היה מיוחד או לא". זה טבעי, אני חושבת שזה המנגנון שקורה אצל כולנו! כשהייתי בתיכון הייתי חצי שנה עם מישהו שהיה האהבה הראשונה שלי. כל תהליך הפרידה שלנו היה כואב והשאיר אצלי הרבה משקעים וגם מאד כעסתי עליו. היום אני לא זוכרת מי הוא היה ומה הוא היה ואם זה היה מיוחד או לא, אבל התחושות של הפרידה נחרטו אצלי בזיכרון כל כך חזק! היום אני לא זוכרת כלום מהקשר, היום כשאני חושבת על הפרידה לא כואב לי אבל התחושות החזקות שנלוו עם הפרידה ונחרטו בתודעה הם סמל לקשר החזק שהיה לי. וזה מבחינתי הזיכרון של הקשר. למרות שהפרידה הייתה מלווה בכעס אני לא זוכרת את הכעס אלא מה שזה מסמל - שהיה לי פעם קשר טוב ומשמעותי. דווקא כי הפרידה הייתה תהליך ארוך וכואב ולא הייתי אז עם ראש מפוכח ולא חיפשתי איך להרים את עצמי אז הצלחתי לשמר את הזיכרון. תמיד השיכחה נראתה לי דבר כואב יותר מכל תהליך של פרידה. קשה לי עם העניין הזה שמישהו תופס אצלנו מקום כלכך חשוב ואז נעלם כלא היה. לפעמים כשאני מרגישה שעשיתי משהו חשוב ומשמעותי למען הקשר (לא משנה אם זו סתם מתנה או משהו שחבר שלי למד ממני) אני זורקת לחבר שלי הערה אפילו בלי לחשוב על זה- "הנה עכשיו יהיה לך עוד זיכרון ממני" (לא שאני מתכננת פרידה או משהו). הרבה פעמים קשה להתגבר על קשר פשוט כי אנחנו *לא רוצים* לשכוח. ובנימה יותר אופטימית - אני באמת חושבת שיש לך גישה בריאה ואופטימית ואין לי ספק שאת עוברת תקופה קשה. אני גם מניחה שחווית מספיק פרידות כדי לדעת איך להתמודד איתן ובטוח גם שזה עניין של אופי. זה טוב לחשוב על העתיד ואני חושבת מניסיון שהלימודים ומעבר הדירה יעשו לך רק טוב. והאמת הלוואי ותמצאי מישהו במהרה כי את נראית לי מסוג האנשים שנכנסים לקשר כי הם מוכנים להשקיע את כל כולם ולא סתם כדי לשכוח. אה וגם להיות לבד זה לא כ"כ נורא. ניסיתי את זה דווקא די הרבה זמן
. בכל אופן מקווה שתמשיכי למלא את דפי הפורום בסיפורים ובמחשבות אופטימיות, תמיד אהבתי לקרוא את ההודעות שלך :)

זכוכיות

New member
אני כתבתי בעצמי,

אני לא בטוחה אם אני רוצה להחלים, תקראי את הפסקה האחרונה בהודעה שלי... אני מנסה, אני רוצה להיתקע על זה קצת, לנתח, לחשוב, לחפור. מה אני עושה כאן כרגע אם לא זה? וזה לא שההתמודדות כזאת קלה, כתבתי את אותה הודעה בפורום סינגלס קלאב, שם קיבלתי מיד שבחים על ההתמודדות, ורציתי להבהיר שזה לא בהכרח קל כמו שזה נשמע... ולא בהכרח נכון ושפוי ובריא וטוב כמו שזה נראה. גם לי יש את הסרטים שלי. תודה לך מיס בראון.

אה

זה עונה לי על העניין... בכל אופן לא התכוונתי לבקר רק להבין יותר את ההתמודדות שלך.

היי זכוכית....

לפעמיים אני פשוט לא מבינה איך אפשר לשכוח אהבה... זה פשוט מישהו שכל כך אוהבים משקעים עליו את הלב והנשמה ופתאום הוא מתנהג כמו איזה זבל... אני פשוט יכולה רק לומר לך כל הכבוד שאת לא שומרת כעס וטינה, כי כשאני נותנת את הנשמה ואחרי זה הוא פשוט אומר לי להתראות אני פשוט מרגישה שהוא ניצל אותי

מתוקונת ../images/Emo24.gif

את עוברת הרבה דברים כרגע, הרבה רגשות מתערבבים, הרבה שאלות וקצת תשובות בנתיים אבל הזמן יעשה את שלו ודברים יתבהרו. ואת יודעת מה, אני חושבת שהוא אהב אותך אבל אולי הוא פשוט בתקופה של לנסות דברים ולכן רצה לנסות קשר עם גבר, אבל אני חושבת שהוא לא היה נשאר איתך כל כך הרבה לולא הוא אהב אותך. אני חושבת שאל לך לרוץ לקשר אחר, את עכשיו עוברת לבאר שבע, תפתחי דף חדש, תכירי את עצמך כדנה הסינגלית, ותמצאי את האושר שלך עם האני שלך, ואז תהיי מוכנה לאהבה שוב- זה לא טוב לרוץ מקשר לקשר ובתור אחת שעשתה את זה הרבה בעבר, אני יכולה לומר לך שזהו לא הפתרון- תני לעצמך זמן. מגיע לך. ואני לא יודעת אם יש לך את המספר שלי, אבל תרגישי חופשי להתקשר בכל שעה ובכל עת. את לא לבד. אנחנו איתך
.

זכוכיות

New member
ני לא רצה מקשר לקשר,

כלומר, לפחות לא בכוונה. מעולם לא חיפשתי את זה, עד היום זה פשוט קרה בגלל שאחרי הפרידות תמיד מצאתי את עצמי מתנחמת בזרועותיו של חבר טוב, ואני כידוע נוטה להתאהב בחברי הטובים... דווקא מעניין אותי מאוד להיות סינגלית קצת, אני תוהה מה מסתתר שם, זו ה"תוכנית", אני פשוט לא יכולה להבטיח דבר כזה אחרי כל נסיונות העבר, קשה לי להאמין שאני אשאר סינגלית יותר מדי זמן, ולא אסחף עם בחור חדש ומדהים למקום חדש ומדהים. אני מסכימה איתך, הפרקטיקה יותר מורכבת...

shirazlovemor

New member
נשמע שאת עוברת כרגע

עירבוביה רצינית של רגשות. אבל מה שטוב, זה שיש סביבך המון אנשים שרוצים לחלוק איתך אהבה ואת לא לבד
אני בטוחה שכרגע אולי לא קל לך אבל בסוף הכל יסתדר! אגב, בקשר לשי אם יורשה לי לשאול, הוא היה דו מיני מוצהר עוד כשהייתם יחד?

shirazlovemor

New member
אה אז זה לפחות ממזער את גודל השוק

שמעתי על כאלה שגילו על הבן זוג שלהן דברים כאלה רק בשלב מאוד מאוחר/ אחרי הפרידה

תגובה

אם את מחבבת את האקס, טוב שחזרתם לקשר כלשהו. אם אינך רוצה קשר קרוב אתו, אל תיצרי אותו. אם הוא נהנה בקשר עם ידיד אחר, עליך לשמוח שטוב לו בו. השתדלי לעבוד על הקשרים החשובים לך ולשפרם ככל האפשר.

למעלה