פריצת דרך

פריצת דרך

האמת האלוהית, מהות הלב הפועם של החיים,
משמעות היותנו -
מונחת הרבה מעבר לגבולות האינטלקט שלנו.
ההתעקשות להישאר בגבולות המיינד,
היא המחסום העקרי והגדול שלנו.
המקום שאנו נותנים לרציונל,
למה שנבדק והוכח, בראש סדר העדיפויות שלנו -
לא מאפשר לנו נגיעה באמת שמעבר.
האמת היא מעבר להגיון
פריצת דרך מושגת באמצעות הכרה פנימית,
שיש מקור תבונה שהוא מעל השכל שלנו.
בהבנה האמיצה - שאני הוא לא גופי
בהסכמה לחוות את הרב ממדיות שלי,
גם במחיר של איבוד זהות עצמית נפרדת.
ביציאה מגבולות הנורמה המקובלים,
רק שם מתרחשים הניסים והקסם האלוהי...
הרי אם זה בגבולות הנורמה - אז זה לא נס.

neophile

New member
יש מקום גם למיינד

הוא לא חייב להפריע.. לא שחסר דברים שיכולים להפריע אבל להטיל את כל האשמה על המיינד זה לא נראה לי הוגן

&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp

סקרנות: האם זה קשור באופן כלשהו לפוסט "פריצת דרך"?

חוץ מאשר האזכור של המלה "מיינד"?
&nbsp
אני שואל, כי הפוסט שכתבת בפני עצמו, "יש מקום גם למיינד", נראה לי יפה ומשמעותי. נראה לי שמעטים האנשים שלא יסכימו איתו.
&nbsp
באם לוקחים אותו כתגובה או כהמשך לפוסט "פריצת דרך", לעומת זאת, זה יכול להיראות כמעט כאילו בפוסט "פריצת דרך" נאמר שאין מקום (גם) למיינד... או אפילו שהפוסט מאשים (!) את המיינד במשהו... והרי זה לא כך...
&nbsp
כשקוראים את "פריצת דרך" מגלים שאין בפוסט הנ"ל כל אזכור לכך שאין למיינד מקום או שמוטלת עליו אשמה כלשהי... ולכן השאלה.

*

אם הוא שורשר לשם בטעות, אני יכול לנתקו משם ולהפוך אותו לשרשור נפרד... רוצה? כך אפשר יהיה לדון בנושא המרתק הזה בפני עצמו.

neophile

New member
המיינד משתתף גם במסע מחוץ למיינד

האתגר כפי שאני חווה אותו הוא יותר בתחום התחושות וההרגשות השונות שמתלוות למאמצי התעוררות מתמשכים וזה נכון שהמיינד יכול להפריע ולייצר הסחות דעת שיכניסו אותי בחזרה לשינה נעימה אבל במובן הזה - המיינד דווקא מייצר הקלה ללחץ המועך והמתיך של ההתעוררות.

זה מאוד בעייתי לשפוט את תהליך ההתעוררות על פי ההרגשה שלנו בלבד.. אם היא טובה אז הכל טוב ואם לא אז אנחנו בהכרח עושים משהו לא נכון .. אם זה היה כך אז לא היינו צריכים נחישות והתמדה בדרכנו כי הכל היה תמיד נעים .

"הלחץ המועך והמתיך של ההתעוררות"

שמתי לב שכתבת גם "מאמצי התעוררות",
נשמע מתיש וקשה.
אתה יכול לראות הגעה להתעוררות,
ללא כל הסבל הזה?
ללא מאמץ?
בהרפיה והשתחררות
בפשוט להיות...
?

neophile

New member
יש כל מני יישויות שרוצות לעזור לנו עם המסר האוניברסלי שלהם

אבל התנאים על הפלנטה הזאת הם כלכך משונים שרק מי שנולד כאן באמת יכול להבין ..
אז אולי אנחנו אלה שעוזרים הכי הרבה ?
&nbsp
&nbsp

איזו הודעה מקסימה, עמוקה וחכמה

לפחות מנקודת מבטי.
ממש נהניתי... וגם שמחתי מאוד שלא רק אני

neophile

New member
זה מסר חשוב מאוד, התחברתי אליו מאוד ואני מעביר אותו אליכם

גילויים דומים ואף שלמים יותר, בתחילת שנות העשרים שלי, שחררו

אותי מסוגים מסויימים של מערכות יחסים עם ישויות חסרות גוף פיזי מקסימות וסייעו לי לשפר את מיומנות החשיבה ללא מלים. המסר המסויים הזה שעכשיו חלקת, הוא בשבילי כבר מזמן מובן מאליו. משהו בי התרגז עכשיו, כשהיה נדמה לי שאתה מעלה על דעתך, שזה עשוי להיות חדש לי באופן כלשהו, אפילו טיפה. אני חושב שזהו אותו רוגז שעולה במצבים של חוסר תקשורת.

זה פשוט

New member
"ישויות חסרות גוף פיזי מקסימות" מה זה???

ראיתי בזמנו את הסדרה של שרלי מקליין Out on a limb שאז הוזכר חוצנים
לזה אתם מתכוונים?

"אתם"?

גוף פיזי לישות (כמו לך ולי, למשל) זה דבר נדיר מאוד ביקום, ככל שידיעתי משגת. רוב הישויות החיות והמודעות ביקום, אין להן גוף פיזי.

זה פשוט

New member
נו, תן לי יותר מזה! :)

באמת שאין לי מושג למה אתה מתכוון (אתם-הנוספים שכתבו בשרשור הזה)
גם לחוצנים יש גוף כלשהו. אז למי או למה אין?

אנסה לדבר, מהצד שלי... ואת תוכלי לנסות לשמוע, מהצד שלך.

היקום בנוי ממש אחרת מכפי שנראה דרך "עיני הבשר".

כבני אדם, אנחנו נוטים לחשוב שהכל סובב סביבנו... ואנחנו מזוהים מאוד עם "זהות הבשר" שלנו, מבלי לשים לב למה שיש בנו מעבר לה.

אין לי מושג למה את מתכוונת ב"חוצנים" (ואולי את לא מתכוונת לכלום... אלא חוזרת על שמועה או סיפור), אבל מפני שיש בנו משהו מעבר לצורתנו האנושית, יש בנו גם את היכולת לתפוש מעבר לה.

כאשר את מתחילה להפריד בין החשיבה לבין התפישה, למשל (לא במחשבותייך אלא בפועל ממש), את יכולה להתחיל לתפוש לא רק את החשיבה, אלא גם את מה שיש פה, לפחות חלק ממה שיש פה. את תופשת את עצמך... ואת סביבתך... ויכולה להתרשם ממנה. היא לא פיזית ברובה.

התופעה הזאת של "גוף פיזי" נדירה ביקום, בראש ובראשונה מפני שהפיזיות בכללותה נדירה ביקום. יש לנו פה מעט מאוד חומר פיזי, בהשוואה לרבדים מעודנים יותר.

בהקשר זה אני לא בענין של לספר או סיפורים או להשמיע דעות/מלים... אני כותב את ההודעה הזאת בנסיון אמיתי להשיב לשאלתך. כשאת קוראת למשל את המלים הפותחות של ההודעה, "היקום בנוי ממש אחרת מכפי שנראה דרך 'עיני הבשר'", אפשר שלפתע תתחילי לשים לב לזה... וכמה מהמסכים של המחשבות והתיאוריות יתפוגגו להם, לפחות לכמה רגעים... ומי יודע מה תראי אז?

במצב הנורמלי, כלומר הנפוץ, הדעות שלנו - התיאוריות שלנו - חוסמות אותנו מלראות, את מה שיש כאן. כל שאנחנו יכולים אז לעשות הוא לחזק אותן... או לנגד אותן בתיאוריות הפוכות או "להשלים" אותן בתיאוריות נוספות. כך או אחרת, זה היינו הך... ואנחנו שרויים בתפישה סובייקטיבית שעיקרה מעין חלום תיאורטי. או-אז אנחנו לא רואים את מה שמתחת לאפנו... גופנו הפיזי מתקשר עם גוף פיזי אחר... ואנחנו קוראים לזה מציאות.

אני לא יודע כמה את ואני מצליחים עכשיו לתקשר, אבל אני שמח על הנסיון.

זה פשוט

New member
מה שהבנתי הוא שבלי מחשבות רואים את המציאות

בצורה צלולה ובהירה וspacious.
כל השאר היו מושגים מעולם הקסמים שאנו נזקקים להם כשאנו מתקשים להבין את האמת הפשוטה.

למעלה