פריצת דיסק

פריצת דיסק

שלום, אני בת 41, והשבוע קיבתי את תוצאות בדיק ה MRI עמוד שידרה מותני שעשיתי. הופניתי לבדיקה לאחר תלונות חוזרות ונשנות על כאבים בגב התחתון מצד ימין, עם הקרנה לכיוון הרגל. אני סובלת מזה זמן רב. הכאב מופיע בעיקר אחרי עמידה ממושכת. טופלתי בזריקות, באטופן, ובמשכחי כאבים, אבל הכאבים חזרו בכל פעם. יש לי 2 פריצות דיסק בצוואר, אבל השאלה שלי מתייחסת לתשובות ה MRI: וזה מה שכתוב בה: "פריצת דיסק FAR-LAT לימין בגובה L3-4 הלוחצת קשות על שורש L3 בפורמינה ימין במוצאה ממנו. בלט אנולוס קל בגובה L4-5. סיומת חוט תקינה. מוח עצם חוליתי באות תקין." האורטופד שאצלו הייתי, אמר שזהו מצב לניתוח, ושלח אותי להתייעצות עם מומחה לע"ש. אודה לכם אם תתיחסו גם אתם לתוצאות. האם באמת אין מנוס מניתוח? ואם אין מנוס, אזי עד כמה הוא דחוף? מה תהליך ומשך ההחלמה מניתוח כזה? האם יש אלטרנטיבות אחרות? מה מותר ומה אסור במצב כזה? ממה יכולה להגרם פריצת דיסק כזו? תודה.

בלט דיסק

שלום, הממצא בעמ"ש לא יעלם. חתיכת דיסק שלוחצת על שורש, אין דרך אחרת להעלים אותה למעט הוצאתה. זה נעשה בניתוח. אין חובה לנתח, מדובר אחרי הכל בכאבים וכאן מדובר בתלונה שהיא סובייקטיבית. אף אחד חוץ ממך לא יודע עד כמה מפריעים לך הכאבים. האינדיקציות לניתוח דחוף הן הפרעה נוירולוגית מוטורית חדשה, הדרדרות בהפרעה קיימת או כאבים שאינם חולפים תחת טיפול נוגד כאבים, זמן ממושך. משך ההחלמה תלוי בסוג הניתוח המבוצע. אני מסכים עם הרופא ששלח אותך להתייעצות עם מומחה לניתוחי עמ"ש. בברכה,

סליחה על ניצון השרשור..

אני מתנצלת על ניצול השרשור פשוט יש לי שאלה שקשורה לאותו נושא.. לאחרונה עשיתי CT והתוצאות הן- בלט דיסקלי אחורי עם נטיה ימינה עם לחץ על השק בגובה L4-L5 ובלט דיסקלי אחורי עם לחץ על השק בגובה L5-S1. נגע סקלרוטי מעוגל מוגדר היטב בגוף חוליה L2 מצד שמאל. אשמח לדעת בשפה הכי שפוטה שיש מה כל דבר בתוצאות אומר כי התשובות שקיבלתי מהאורתופד המטפל לא היו ברורות.. בנוסף, הדעות בקשר לניתוח היו חלוקות אז אשמח לדעה פה.. מה סיכויי ההצלחה בניתוח מסוג זה? האם מומלץ ניתוח (אני רק בת 20..)? אם כן, מה הוא זמן ההחלמה? תודה מראש על התשובה..

תגובתי לחוזרת בגדול ...

שלום לך אני סובל מזה 3 שנים מכאבים כרוניים ולחץ תמידי על העצב כתוצאה מפריצת דיסק בין חוליות L3-L4 גם האצלי התסמינים הם דומיננטים ומשליכים לצד ימין וזה בא לידי ביטוי ספזם חזק וקבוע בצד ימין +הקרנה לאורך הצד הפנימי של הירך\ברך\שוק ואשר מגיעים עד אצבעות כף רגל ימין . נסיתי כל מה שאפשר אם ברמה הקונבנציונאלית והלא קונבנציונאלית ועלי לומר שבמקרים מסוימים כמו שלי בהם הכאב הופך לכרוני +התפרצויות כאב אקוטי מדי פעם יש מגוון טיפולים אשר בהחלט מקלים על הסימפטומים אבל בשורה התחתונה טיפול חד משמעי בפריצת דיסק הוא כירורגי אם שאיבה\כריתה של דיסק ובמקרים חמורים אף קיבוע של חוט השדרה . הכאבים מן הסתם פוגעים באיכות החיים ואף מגבילים מלבצע פעילויות מסוימות אבל כמו שענה לך הרופא, בהחלטה על ניתוח מעורבים שיקולים של הפציינט מכיוון שניתוח הוא פולשני ואין לדעת מה יהיו תוצאותיו בוודאות .... לכן גם יש תסמינים נוירולוגיים שבמידה וקיימים אז אין סיבה לדיחוי ניתוח ואף טובה שעה אחת קודם אך במידה ומדובר רק בכאבים (עם כל הסבל שכרוך) עדיין אין שום סיבה קונקרטית המחייבת לנתח ... רק מי שסובל מהבעיה הנידונה יכול להבין את הסבל הנוראי שנגרם אבל הגעה לניתוח רק בגלל שכואב זו החלטה שעליך להגיע אליה בעצמך ... רפואה שלמה "טיל"

תודה לשניכם. השאלה היא אם דחיית ניתוח

או וויתור עליו לא עשויים לגרום לנזק בלתי הפיך.הבנתי שזה לוחץ על העצב. גם אצלי זה מקרין מאוד לרגל ימין, עד הברך, ואז אני נמנעת מלדרוך על רגל ימין, ומאמצת יותר את שמאל, כך שיוצא שגם שמאל כואבת לי. ברור לי שהכאב הוא סוביקטיבי, אבל גם משככי הכאבים הם לא הכי בריאים. בקיצור, אני מאוד מבולבלת, וכואבת. אגב, מהם התסמינים הנוירולוגיים?

אז ככה...

עליך להבין שגם אחרי ניתוח את עדיין עלולה להרגיש הקרנה , ניתוח לא יעשה אותך "חדשה" .... כמובן שאחרי ניתוח מן הסתם אמורה להיות הקלה משמעותית אך לא בהכרח העלמות טוטאלית של התסמינים שאת מרגישה כעת. מעבר לכך שניתוח כריתת דיסק שנחשב ליעיל בהרבה משאיבת דיסק עלולות להיות תופעות לוואי כמו הצטלקות רקמות במקום הכריתה כאשר זה כלשעצמו מייצר כאב . אני סובל כבר 3 שנים מהתסמינים הללו ושהכאבים מתחזקים זה גם מקרין לרגלי השמאלית (בדיוק כמו שאת מתארת) ברגע שהכאב מתחלף בשיתוק \צניחה של הקרסול וחוסר שליטה על מתן שתן אז ינתחו אותך ללא דיחוי ! ניתוח בהגדרתו אמור להחזיר לאדם את היכולת לתפקד כאשר הכאבים הם משהו משני ודיי זניח מבחינת הרופאים ... וכמו שאת יודעת כאב הוא דבר סובייקטיבי ... ללמוד לחיות עם כאבים זה משהו שלא נעים לעשות אך לפעמים אין הרבה ברירה , כמובן שלפני שאת מחליטה על פתרון כירורגי יש עוד הרבה אפשרויות להקלת הכאב העומדות בפנייך ...כמובן שהן לא זולות ולא תמיד מסובסדות על ידי הקופה ... פריצות דיסק ובעיות חוט שדרה הן סיפור לא פשוט וההתמודדות היומיומית היא מתסכלת למדי ... יכול להיות שבמקרה שלך ניתוח הוא הפיתרון לכאבים העניין הוא שלא תדעי זאת עד שלא תעברי את הניתוח ... מאחל לך רפואה שלמה ומכיוון שאני ואת סובלים מפריצה באותו מיקום עם אותם תסמינים אשמח אם תעדכני אותי בפורום כיצד מתקדמים הענינים ... "טיל"

rafagav

New member
לא נכון!!

אם תשפר את יציבתך = תשב נכון = בלי לעוות את עמוד השדרה שלך, כך לגבי שכיבה וקימה נכונה מישיבה - הכאבים יצטמצמו. ו - ה-כ-ל בעלות של..
בלאי למקלדת...
בתחום הרפואה המונעת, תחום שמבחינה אורטופדית לא ממש מדברים עליו, יש מה לעשות!!

ובכן ...תשובתי המנומקת לרפי !

רפי יציבה נכונה \ ישיבה נכונה \שכיבה וקימה נכונה כל אלו הם דברים הכי טריוויאלים שכל בנאדם שסובל מהגב וקצת שכל בקודקודו מבין שעליו לעשות בכדי למנוע החמרה או להקל במעט על הכאב כל תחום הארגונומיה מכוון לנושא הזה . אבל ... ויש פה אבל גדול ...ברגע שקיים נזק ממשי לדיסק בין חולייתי אז אפשר לומר שגם אם יקוימו כל כללי הארגונומיה זה לא יעלים את הכאב ...יש לי מודעות עצומה להתנהגות נכונה עם חוט השדרה ואף עברתי את 10 השלבים של אינטגראציה מבנית עם מורה מוסמך לאנטגראציה מבנית (רולפינג) קניתי את הכסאות הכי טובים שכסף יכול לקנות ואין ספק שהדברים הללו מקלים אך הם בהחלט לא מונעים ממך את הסבל ואת הכאב העצבי שמלווה פריצות דיסק למיניהן . אולי במקרים מאוד קלים של פריצות דיסק הדברים שאתה טוען רלוונטים אבל במקרים כרוניים כמו שלי מניסיוני ועל בשרי למדתי שזה לא מונע מהכאב להיות שם ולהמשיך להציק . ובאמת ששמירת כללי הארגונומיה ביום יום זה חלק בלתי נפרד מהמודעות שצריכה ללוות כל אדם הסובל מהגב או סתם אנשים המעונינים במניעת בעיות גב ...אבל זה לא מה שימנע מהדיסק להמשיך ללחוץ ולהציק במיוחד שמדובר בנזק מפציעה ולא מהתנהגות לא נכונה עם הגב .

rafagav

New member
לא נכון!!

בכל מקרה, ללא קשר למידת חומרת הבעיה, חייב להיות שינוי יציבתי, בנוסף לשלל הטיפולים. בלי אותו שינוי - הכאב ישוב ועמו הנזק. ניסית ה-כ-ל? בעיקר סיפרת שניסית אך -
לא ממש ניסית. האם ראית מה אני מציע לגבי ישיבה? רק (אך ורק) אם תשב כך - הגב לא יכאב. ראית לגבי קימה? כנ"ל... ראית לגבי שכיבה? כנ"ל. * במקום לבזבז אנרגיה בלספר לנו כמה קשה לך - אתחל לטפל בצעמך (ויפה שעה 1 קודם)...

המשך

כל עוד אין הדרדרות נוירולוגית אין דחיפות בניתוח. מבחינת כאבים, מדובר בתלונה סובייקטיבית ולכן כאן אין אינדיקציה מוחלטת, אם כי מדברים על כאב שאינו חולף (בד"כ 3 חודשים) כאינדיקציה יחסית. ברגע שיש הפרעה נוירולוגית, הענין הופך דחוף. בברכה,

למעלה