פריצת דיסק

דליה69

New member
פריצת דיסק

בת 40, אני מזה 3 שבועות עם פריצת דיסק L4-L5 הכאבים פסקו אבל יש ירידת כח משמעותית ברגל ימין. לדוגמא אינני יכולה לעמוד על העקב ברגל ימין, הרגל מתעייפת מאוד מהר, כואבת וכבדה. אני מטופלת עכשיו רק בפזיוטרפיה (שעד עכשיו לא עזרה). הרופא אמר לי שסיכויי ניתוח במקרה זה הם 70% הצלחה. שאלתי: האם זה מצב הפיך ? מה הסיכויים שזה ישתפר ? מה ניתן לעשות חוץ מפזיוטרפיה ? הבנתי שהזמן הוא פרמטר חשוב. אנא עצתכם. תודה.

דליה69

New member
בהמשך להודעתי על פריצת דיסק

יש לי תופעה שאני חושבת שקוראים לה צניחת כף רגל

אל יאוש דליה !

תמיד אפשר לפנות לרפואה המשלימה במקרים בהם הרפואה המערבית קצת חסרה בפתרונות.

צניחת כף רגל Drop foot

דליה שלום, בהסתמך על הפרטים שציינת, אני מניח שמדובר בפריצת דיסק עם לחץ על העצב. לא ראיתי את ה CT לכן לא אוכל להתייחס בודאות אך באופן כללי, כאשר ישנה הפרעה נוירולוגית (צניחת כף הרגל מוגדרת כהפרעה נוירולוגית) קרוב לוודאי שאכן יש לחץ על שורש העצב המספק את השרירים המרימים את כף הרגל. תמונה זו מתאימה לגובה הפריצה אותו תיארת. האינדיקציות לניתוח ברורות והן מתייחסות לכאב שאינו נפסק עם טיפול שמרני או מנוחה והפרעה נוירולוגית מתקדמת. הדגש הוא על מתקדמת. אם ההפרעה הנוירולוגית היחידה היא צניחת כף הרגל ואין דינאמיקה בתמונה, אין דחיפות בניתוח כעת. הערכת תוצאות הניתוח, 3 שבועות לאחר צניחת הרגל, בהקשר לשיפור המצב הנוירולוגי, אינה אופטמית. רקמת העצב שנפגעה קרוב לוודאי שלא תתחדש וישנה אפשרות לא מבוטלת שצניחת כף הרגל לא תחלוף. הסיבה לניתוח במקרה כמו שלך היא התקדמות התמונה הנוירולוגית או הופעת תמונה נוירולוגית שונה וחדשה (אבדן שליטה על שתן או צואה, חולשה באזור אחר, ירידה מתקדמת בתחושה) או חזרת הכאבים ללא תגובה לטיפול. פיזיותרפיה מאד חשובה כעת. בנוסף, יש להתאים מכשיר מיוחד המחזיק את כף הרגל בעת ההליכה. לסיכום: עלייך לפנות לאורטופד, עדיף למומחה גב, כדי לקבל הסבר מלא ומקיף לאחר בדיקה מלאה ומקיפה. בנוסף, עלייך לעבוד באופן צמוד עם פיזיותרפיסט ולא להסתפק בטיפולים בקופ"ח. מקווה שעזרתי, בברכה,

למעלה