פריצת דיסק חוזרת

haggitt

New member
פריצת דיסק חוזרת

לפני כשלוש שנים סבלתי מפריצת דיסק חמורה שבמהלכה הייתי מרותקת למיטה עד שיצאתי מזה באמצעות סדרת טיפולים ארוכה וכואבת. בשבוע האחרון אני שוב חשה בכאבים חזקים בגב התחתון ובמהלך ישיבה אני מרגישה נימוּל ברגליים. האם יש דרכים למניעת פריצת דיסק חוזרת?

חן M

New member
צריך לבדוק

את היציבה הכללית שלך ואת השגרה היום יומית שלך ולחזות באילו תבניות תנועה את נמצאת. אם את עושה פעולות רבות חוזרות ונשנות במנחי גוף לא נכונים ומבוקרים זה יוצר המון מיקרוטראומות על איזורים מוחלשים בחלל הבטן ועמ"ש ולכן זה יכול לגרום לפציעות נוספות.

r a f a g a v

New member
גם אם היא תתאמן אצל טובי המומחים

ואח"כ תשב, תשכב ותעמוד לא נכון - הגב יתפס... אז גדולי המומחים יטענו שאצלה זו בעיה מולדת או כל שטות אחרת.. לא - עליה, קודם כל, ללמוד לחיות נכון, כפי שהציע חן: ללמוד להתייצב ואת זה לומדים בעיקר בעזרת היוגה... הרפואה המערבית עסוקה בדברים אחרים, כנראה
* לשבת למשל - לא "עם הגב צמוד למשענת", שהרי כולם 'גולשים' בכיסא.. למה גולשים, אם זה כל-כך טוב? כי... זה לא נוח!! כל משקל פלג הגוף העליון נוחת על הסקרום... אז - מגביהים את עצמות האגן ע"י מגבת מקופלת (למשל) אותה מניחים בחלקו האחורי של המושב (לא המשענת...). נסו ותהנו!! כן - לא מלמדים את זה
אבל - הנה קיבלתם הזדמנות

למעלה