פריסת פוטנציאל

anna karenina6

New member
פריסת פוטנציאל

שלום לפורום,
קוראת אתכם הרבה ונהנית מאוד.
נתקלתי בפריסה שעשיתי בעבר לגבי חזרה לאקס, ומשום מה עלה בי רצון להבין אותה יותר לעומק...
הפריסה היא פריסת S.O.S והשאלה הייתה " האם קיים פוטנציאל לחזרה לזוגיות " :
תומך/חוסם משמאל : הכוכב
קלף מרכזי : אביר המטות
תומך/חוסם מימין : חמש המטבעות

יש פה קלף חצר, קלף מהארקנה הראשית וקלף מהארקנה המשנית.

אביר המטות קשור לתקשורת וביטוי עצמי (סדרת המטות), גם נסיעות / עזיבה / הגירה. האביר מחפש תשוקה, משהו להתלהב ממנו, איזו הזדמנות מעניינת. הוא יכול להיות פעיל ומהיר (יש לו סוס חזק...אם יבחר להדהיר אותו) ויחד עם זאת, יש בו היסוס ולדעתי גם איזשהו חוסר שקט, מעין התלבטות - ביד אחת הוא מחזיק את "מטה הרצונות" שלו וביד השנייה המחזיק את המושכות חזק, כאילו עוצר את הסוס שלא יתקדם מהר מידי.
הקלף מתאר גבר צעיר יחסית (הוא אמור לתאר את אחד מאיתנו? כי שנינו כבר לא ילדים...).

הכוכב מדבר על תקווה ונתינה, אהבה ללא תנאים. משהו נקי ואמיתי , שליו ואופטימי. אבל קלף לא מעשי, רעיון ללא ביצוע, שיש בו נאיביות קצת מסוכנת.
האם הייתי נאיבית באמונה שתהיה חזרה לזוגיות ?

חמישה מטבעות הוא קלף של חוסר – במשאבים, בתקווה, בבריאות, בלכידות. יש בקלף זוג, אבל הם לא במצב טוב... קר להם וחסר להם. הם בקשיים. הקביים של הגבר אולי מתארים צורך להיסמך על משהו / מישהו בזמן קשה. יש לו גם פעמון על הצוואר, כמו על חיה (?). הכנסייה ברקע יכולה לסמל מוסד כלשהו ? לי היא נותנת תחושה של איזו נוכחות אלוהית אולי. רואים בקלף חמישה מטבעות ומשהו שנראה כמו תחילת עוד מטבע ? לא בטוחה. שמעתי גם פרשנות שמייחסת לקלף משהו פלילי

ולמרות כל הקשיים, הם ממשיכים ללכת בשלג יחד.

לא מצליחה לחבר את שלושת הקלפים ל"תמונה" אחת.מסתבכת עם המון "תסריטים" שונים ומשונים...אם זה רלוונטי - אשתף בהם, פשוט ההודעה שלי כבר נהייתה מגילה ארוכה.
אשמח לפירוש.
תודה !

רשף כשף

New member
ההבדל בין ייעוץ והגדת עתידות

אינני מפרשת פריסות על הגדת עתידות,

את ההסבר לכך כתבתי במאמר הבא:
http://www.reshef-keshef.co.il/2011/10/22/איך-לשאול-את-השאלה-הנכונה/

"שואלים רבים אינם מודעים לאחריות שלהם על עתידם ומניחים שהעתיד נקבע מראש עבורם, ולכן גם אינם מודעים ליכולת שלהם לשנות את העתיד. גישה זו היא הגורם להתמקדות בשאלות של הגדת העתיד במקום להתמקד בדרכים לשיפור העתיד. העתיד אינו קבוע מראש ותלוי בכל פעולה שאנו עושים בהווה. לכל בחירה שאנו עושים (למשל הבחירה לחצות את הכביש במקום כזה או אחר), יכולה להיות חשיבות מכרעת על המשך חיינו. הקלפים יכולים לתפוס ברגע נתון אחד, רק את אחת האפשרויות שאליה שואף העתיד שלנו. רק עתיד אחד מכל אינסוף העתידים האפשריים שלנו, מתגלה בעת הפריסה בקלפים.

בניגוד לשאלות על העתיד, יש בידינו מגוון אפשרויות לשפר את חיינו באמצעות שאלות על ההווה. בכל רגע נתון יש לנו את היכולת להשפיע על עתידנו ולשפר אותו באמצעות דברים שאנחנו יכולים לעשות עכשיו. שאלות המכוונות לפעולה בהווה הן השאלות הטובות ביותר מכיוון שהן מכוונות את השואל לכיוון המעשי ביותר והמיטיב עבורו אם יבחר לפעול על פי עצות הקלפים."

ממליצה לך לשבת עם עצמך ולחשוב מה את שוקלת או מתכוונת לעשות בנידון, ולפ ההתכוונות שלך לפעול, לפרוס על שאלה מתאימה.

ההכוונה איך לשאול את השאלה הכנונה רשומה במאמר שקישרתי כאן.

בהצלחה

anna karenina6

New member
היי רשף,

תודה על התשובה.
האמת שאני לא מתכוונת לעשות כלום. ואני לא בטוחה שהייתי חוזרת גם אם היתה הצעה כזאת, כי נכוויתי מספיק.
יותר מידי נטישות מצידו, יותר מידי עירפול.
מצד שני, יושבים לי "באחורה של המוח" כל מיני סימני שאלה לגבי הקשר הזה ובעיקר לגבי עצמי - למה איפשרתי לכל זה לקרות, ועוד להימשך כל כך הרבה זמן ?

חשבתי שאולי הפריסה הזאת יכולה לתת לי תשובות, אבל לא הצלחתי למצוא בה משמעות מעבר לחלקים שמרכיבים אותה.
לכן פניתי אליכם, לקבל אולי עוד זוויות ראייה, עוד תובנות.

רשף כשף

New member
לדעתי הפריסה שפרסת

לא נותנת לך מידע מעבר למידע שכבר היה מצוי ברשותך.

במידה ואין בכוונתך לעשות שום צעד, הרי שאינך מחפשת ייעוץ בנוגע למה לעשות.

פריסות ייעוץ מתמקדות בהווה ובדרך להפוך אותו לעתיד טוב יותר. במידה ואת מתלבטת כיצד לפעול במערכות זוגיות אחרות בחייך, או כיצד לממש זוגיות אחרת מזו שחווית- יש מקום לפרוס פריסת ייעוץ.

לשם כך תצטרכי לנסח לעצמך שאלה שבה לך יש אחריות על תוצאת הפריסה (ראי את המאמר שהפניתי אותך אליו בהודעה הקודמת) ולפרוס פריסה פשוטה (עדיף 3 או 5 קלפים ולא יותר), שתוכל לתת לך תשובה ברורה לשאלה.

בנוגע לעבר, דעתי היא שהתמקדות בעבר לא תקדם אותך הלאה, גם לא דרך הקלפים.

anna karenina6

New member
היי רשף,

תודה על התשובה.
אחשוב על שאלה מתאימה ואפתח איתה שרשור חדש.

רחליקה האחת

Member
מנהל
anna karenina6 ברוכה הבאה

התשובה לשאלתך נעוצה ב:

איך תגדירי את הכוכב כקלף חוסם?

איך תגדירי את חמש המטבעות כקלף חוסם?

לילה טוב,

רחליקה

anna karenina6

New member
היי רחליקה

קלף הכוכב כקלף חוסם:

חוסר מעשיות – אי מימוש של אידיאל / דברים הם רק בגדר רעיון או פנטזיה.
חוסר נתינה.
וגם -
חוסר כנות, חוסר פתיחות – סגירות ו / או הסתרה.
היעדר זרימה חופשית וטבעית.
היעדר כוון ברור (הכוכבים נותנים כוון – בניווט, באסטרולוגיה וכו').
חשיפה ותמימות שיכולות גם להביא לפגיעה – למשל, מתן אמון באדם שלא ראוי לכך.
בנוסף, בגלל שהכוכב מגיע אחרי המגדל – אני נוטה לראות בו סוג של תיקון של המשבר שקרה בקלף המגדל. ואז באספקט השלילי – לא נעשו מאמצים לתקן את מה ש"נשבר".

לגבי קלף חמישה מטבעות – אני מניחה שהכוונה להתייחסות לקלף כתומך ?
אם כן, אז בניגוד לקלף הכוכב –זה קלף מסדרת המטבעות, ז"א מכיל בתוכו פוטנציאל למימוש ומעשיות, גם אם לא מייד.
השלג אמנם קר וקשה, אבל טבעו להפשיר ולהפוך למים זורמים, מעין "הכי חשוך לפני עלות השחר".
הכנסייה המוארת היא עזרה בהישג יד – רק לשנות כוון ולהיכנס. החלון נמצא כבר בכוון ההליכה של הזוג, מאותת על האפשרות. צריך רק למצוא את הדלת.
אגב, הגבר בקלף די נמוך לעומת האישה. זה יכול להיות ילד או נער ?

רחליקה האחת

Member
מנהל
מעולה, אכן,

קלף חמש המטבעות ייקרא במקרה זה כתומך :)

עכשיו עם יד על הלב,

האם הוא נשען עלייך נון סטופ?

ומה הסיבה שאת זו בוחרת לאבד את עצמך לדעת במערכת יחסים הרסנית עבורך זו?

הרי היתה ויש ברקע סיבה חשובה ומשמעותית לפרידה גם אם לא את יזמת אותה.

מחקתי כמה דברים שכתבתי לך כי אני רוצה להמנע מאי הבנות.

מתוקה, בהקשר לשאלתך:

מישהו בינכם חי באשליות

מישהו מכם נותר ע ם שתי רגליים על ה קרקע

ואת חביבתי בתפקיד המבוגר האחראי היחיד.

האם זה נכון?

רחליקה

idanmeri

New member
בגדול על הפריסה:

אביר המטות יחד עם 5 מטבעות מראה על הזדמנויות שיש לך לחזרה לזוגיות, אך יש לך נטייה לפספס את ההזדמנויות כיוון שאינך מתלהבת מהאקס, את מצפה להתלהב ממנו אך הוא אינו עושה לך את זה.
וגורם שני הוא תחושת כישלון שהייתה לך בעבר שבעקבותה את חוששת לחזור על הטעות, קשה לך לסלוח לעצמך, או את חוששת להיכשל בפעם הזו.
הכוכב אכן מדבר על אהבה, כנות, פתיחות רגשית ושיתוף רגשי.

anna karenina6

New member
היי עידן

אתה צודק וגם טועה - מ-א-ו-ד התלהבתי ממנו, במשך שנים, ומשהו עדיין קיים...אבל האכזבה והפגיעה הצמיחו זהירות וחוסר אמון. והרבה כעס.
ונכון - אני באמת חוששת "ליפול" לפח הזה שוב.

idanmeri

New member
אז הרשי לי לתקן:

אביר המטות מדבר על צורך ורצון להתלהב. אמרת שההתלהבות הייתה אז, וכיום ישנה התלהבות אך מעטה יותר,
וזאת בשל הפגיעה מהעבר (5 מטבעות), שגרמה לחוסר אמון (הכוכב- הפוך).

נננ21

New member
הי אנה קרנינה

ברוכה היוצאת לאור, ותודה שאת משתפת אותנו.

האם השאלה/הפריסה עדיין רלוונטית עבורך? (כתבת שהיא נערכה בעבר)
אפשר לקבל מעט רקע?
האם היתה בעיה של חוסר נאמנות?

מעניין אותי מדוע עלתה בדעתך דוקא הפרשנות שמייחסת לקלף 5 המטבעות משהו פלילי ... האם את חוששת מחוסר יושר שלו כלפייך?

אביר המטות אומר שאת עדין מהססת מלצאת לפעולה, מלנסות להתקשר אליו או ליזום חזרה לקשר.

הפוטנציאל קיים, אך זה עדיין לא אומר שהוא יצא לפועל
יש פער בין הרצוי (קלף הכוכב) לבין המצוי (5 המטבעות)

anna karenina6

New member
ברוכים הנמצאים

היי נננ21 ,
את כל כך צודקת שיש פער בין הרצוי למצוי... זה הורגש לכל אורך הקשר.
היו רגשות חזקים (מצידי לפחות) ואפילו דיבורים על חתונה, אבל בפועל הוא נטש הרבה פעמים (כל פעם כביכול בגלל סיבה ממשית), וכל פעם שחזר התרעמתי אבל קיבלתי אותו חזרה. בתכל'ס - הסתפקתי בפירורים.
היום אני כועסת על עצמי שאיפשרתי את זה, שכל כך נאחזתי במעט שקיבלתי.

וכן -יש לי תחושה שאולי הוא לא היה ישר איתי, לכל אורך הדרך.
ואולי גם לא נאמן...
כמו שכתבתי לרשף - אני לא מתכוונת ליזום כלום. אין בזה טעם. בפרידה האחרונה (שנבעה ממשבר נוסף בחייו, מה שבפעם האלף דחק את הקשר לסוף סדר העדיפויות) - הצעתי שלא ניפרד, שננסה למצוא דרך - אבל הוא סירב. והלך. בכעס.
אני לא מסרבת לקחת אחריות, אולי שגיתי גם אני לאורך הדרך, אבל תמיד הייתי שם. אם עוד יהיה משהו בינינו - אני צריכה לדעת שגם הוא ידע להיות שם.
לא ממש עוצרת את נשימתי עד שזה יקרה, מנסה להמשיך הלאה, אבל זה מציק...מסרב להרפות.

נננ21

New member
אנה קרנינה

יש רגעים שבהם החיים פשוט מאלצים אותנו לקבל החלטה.
הכוכב - מספר שהגבר הזה העביר לך יופי של שיעור, שוב ושוב ושוב, עד שהפנמת:)
הכוכב מגלה שיש עתיד לאהבה הזאת, אך בתנאי ש......!

עפ"י 5 המטבעות - התרגתם לדפוס התנהגות שלילי, שמנציח את עצמו.
הפוטנציאל הטמון פה עמוק עשוי אכן לבוא למימוש, אך בתנאי שתהרסו את אותו דפוס שלילי שהתקבע לו אצלכם.

הפעם, אנה קרנינה יקרה, הרשי לגבר הזה ללכת ולא לשוב.
העבירי לו מסר ברור

תהליך ההתפתחות האישית שלך מביא מימוש למשאלתך להיות בשמחה בתוך מערכת יחסים בוגרת, אוהבת (הכוכב)
איתו או בלעדיו (5 מטבעות)

לשאלתך בנוגע לנער הצעיר על קלף חמש המטבעות:
"הרגשת" משהו, לא סתם שאלת פעמיים:)
אתם מסוגלים לעזור זה לזאת!
מבחינת ההליך ההתפתחותי שלך...את כמעט נוגעת בכוכב
בעוד שהוא עדיין על האדמה, בנתיב המייסר של 5 המטבעטת
באופן פרדקסלי-הוא נתן לך שיעור כואב לחיים, שמוביל אותך לעבר צמיחה אישית ומימוש של חלומותייך על אהבה מאושרת
בסיומו של השיעור את תוכלי לעזור לו, בכך שתשברי את מעגל הקסמים השלילי שמתבטא בדפוס שהחוזר ונשנה של עזיבה-חזרה שהתקבע אצלכם.

אם יבחר לבוא בעקבותייך וליצור שינוי - תתהווה ביניכם מערכת יחסים בריאה, חדשה, בוגרת
אם (מה שסביר שיקרה, אך לא בטוח!) יבחר אחרת, מערכת היחסים שלכם תגמר ותתפוגג והוא ימצא לו מן הסתם מישהי אחרת, שאיתה יוכל לשוב לדפוס התנהגות ההרסני הזה.

בנוגע לכאב שאת חווה כרגע יקירתי

כמה שתתנגדי למצב, כך הכאב יהדק את אחיזתו בך
כי מה שאת חווה היום הוא רצון ונסיון החיים
לשבור ולפרק את הרעיונות אמונות המוטעים שלך. את בורות וחוסר הבטחון שגרמו לך להיות בתוך מערכת יחסים בעייתית וכואבת.
אבל לא עוד!

הביטי פנימה בכנות (ה כ ו כ ב ) והפתחי לשינוי

ואז הכאב יהפוך פחות מציק ללא ספק

נשיקות

anna karenina6

New member
וואו...

את כל כך צודקת...
קראת את המצב כמו ספר פתוח, ונתת לי הרבה חומר למחשבה.
תודה רבה !
וסופ"ש נעים :)

למעלה