למה זה קורה לי? יא kikona126 יקרה,
הוצפתי מחדש בעקבות דברייך במחשבות אודות דטרמיניזם מול בחירה חופשית, אמונה, כוונה, מודעות עצמית ועוד המוןנושאים. חן חן לך.
כתבת: "רחל התחברתי מאוד למה שכתבת כאן לסווטה במיוחד על הצד האתי וההכוונה לפריסת הכוכב ."
תגובתי: - תודה.
כתבת: "עם זאת לצערי ישנה בעיה אחרת נוספת למה שכתבת, לא עם סווטה חס וחלילה, אלא עם אנשים רבים שפונים להתייעץ במתקשרים, מנטורים, ובגלל סקרנות מסויימת שהקלפים יוצרים אני אציין גם את הקלפים (כי לא כולם תופסים אותם ככלי.(.."
תגובתי: מסכימה מאוד עם נושא נכונות הקריאה הראשונה, ההתלהבות, הסקרנות ועניין האחריות האישית של השואלים. לציין כי כמוך אני נגד העברת האחריות לחיי לקלפים ו/או לכל כלי אחר.
כתבת: "לדעתי, הבעיה מתחילה ברגע שאנשים מתלהבים מנכונות הפריסה, מזה שהיא קלעה בול, ואז שואלים עוד שאלה, ובדרך כלל השאלות הראשונות שמובילות את השואלים לקבל הכוונה הן באמת שאלות ״כבדות״ ומעיקות שניתן ונכון לייעץ ולהכווין את השואל בנושאים שלהן. אבל לאחר מכן אנחנו רואים אנשים שחוזרים יום לאחר מכן עם עוד שאלות, שאלות על חיי היום יום, קבלת החלטות על הדברים שמכשלים אותנו בחיים. קחי לדוגמא את הבחורה שמפחדת לבקש מבחור לצאת איתה, זה עוד שלב, זה עוד שיעור בחיים שהיא צריכה לעבור! והלמידה מהשיעור הזה היא חשובה, זה לדעת לקבל כן או לא כתשובה, זה להבין שאם הוא אמר לא זה לא אומר שאני לא בסדר ואולי זה אומר שכן, אני לא הייתי בסדר, להתבונן בסיטואציה."
תגובתי: לפעמים אנשים נמצאים בנקודת שפל בחייהם בה הם נמצאים באנרגיה נמוכה ודי מאבדים את ביטחונם העצמי.
אני מסכימה עימך שכדאי לא להתמכר לקבלת תשובות מבחוץ.
מסכימה עימך גם שלמרות שזה נוח לקבל תסריט מבחוץ - מהרבה היבטים - נכנסת לתמונה גם האחריות האישית של הקורא בקלפים למנוע מצבי תלות מתגברת מצד הפונים אליו.
מודעות עצמית היא פועל יוצא של התבוננות פנימה - אבל לא זכור לי שמישהו אי פעם לימד אותי איך לעשות זאת ...
כתבת: "ההתבוננות הזאת היא חשובה. כשאנו נתקלים בשאלות בחיים לקבל הכוונה זה טוב ויפה, אבל זה לא תמיד מקדם אותנו. אנחנו צריכים לדעת לעמוד מול החלטות בחיים, לדעת להגיע לשאלה הקשורה להחלטה ללא מעורבות, להגיע אליה ממקום נקי. כך לדוגמא אם לא יודעים האם להתחיל לחפש עבודה חדשה או לא, או אם הולכים לרעיונות עבודה, חשוב לדעת להגיע למקום הזה נקיים ללא תחושת עויינות ושינאה כלפי מקום העבודה הנוכחי, או ללא הרצון הזה של ״רק למצוא משהו אחר ודי״ זה לא יוביל אותנו לשום מקום וזה שיעור בחיים שצריך ללמוד אותו. הוא גם מפתח את האינטואיציה הבריאה שלנו."
תגובתי: כאן את נוגעת בעניין הכרת הטוב, היכולת להתבונן ולהתעצם ממה שיש והגדרת כל מצב בחיים כהתנסות מקדמת.
לצערי, ברגעי כאב יש מעין מסך המקשה על בהירות ועל יכולת להשלים עם מצב שברגע נתון נתפס כמכאיב.
פילוסופיה רוחנית היא חלק מחשיבה מהסוג שתיארת.
כתבת: "אז לכל מי שקורא את זה, במקום להתייעץ בקלפים-מנטורים-מתקשרים קחו צעד אחד אחורה ונשימה עמוקה ותנסו לחשוב על הנושא שמטריד אתכם ללא מעורבות. האם משהו שאני עשיתי פגע בקשר עם ״יוסי״, האם ״יוסי״ בתקופה לחוצה/עמוסה בחיים שלו? מה טוב לי במקום העבודה? (תלמדו להתחבר לתחושה הטובה הזאת, היא עוד תכווין אתכם בעתיד) מה רע לי במקום העבודה? (תכירו גם את התחושה הזאת, אפשר להרגיש אותה כבר בראיונות עבודה, או בכלל בסיטואציות אחרות בחיים, תלמדו להכיר אותה כנורת הזהרה, בעתיד תלמדו גם איך מתמודדים איתה). "
תגובתי: אם בני אדם ברגעי כאב ומשבר היו מצליחים ליישם את ההנחיה הזו - היה מעט מקום לעיסוקים כמו מנטורים, יועצים מגוונים, מאמנים שונים וכמובן גם מתקשרים. אולם המציאות מלמדת שמשחר ההסטוריה בני אדם ביקשו מרגוע לסבלם- ועל הגדרת הסיבה והגדרת הפתרון לסוגיות נבנה עניין המיסטיקה על כיליה המגוונים.
כתבת: " גם ההתבוננות צריכה להגיע ממקום נקי. איך מגיעים למקום הנקי הזה? לא יודעת או לא יכולה להצביע על השלב הראשוני, אבל זה מגיע אחרי הרבה תרגול, והרבה פעמים אחרי הרבה נפילות. זה מגיע מהלמידה מההבנה ומההכרה שעושים משהו לא נכון. החיים הם שלנו, השיעור בחיים הוא שלנו ואנחנו צריכים ללמוד ולהתקדם כמה שאנחנו יכולים. תחשבו שלפני שהגעתם לכדור הארץ קיבלתם מחברת עם שיעורי בית, חלקם עושים עם חברים, חלקם עושים לבד אבל את כולם צרי לעשות..."
תגובתי: למידה היא תהליך שמתרחש אצל כל אדם מרגע הווצרו ועד 120. התבגרות טבעית היא חלק מהיכולת להתבונן על המציאות בעיניים חדשות כל פעם מחדש. בנוסף, התבגרות היא גם פועל יוצא מניסיון חיים. ברגעי התבגרות מסויימים נוצר בלבול. שם תפקידי כ
רחל הובר להנחות - וכך אני רואה זאת.
לאלו המבקשים "מפת דרכים" ממיסטיקן כאילו הוא סוכן של הגורל - מסתמנת מגמה של אכזבה. לא אכנס כאן לעניין הכוח/ הכוחניות שנובעים ממערכת יחסי תלות.
ועוד לא נגעתי בעניין שרלטנות שרלטנים ויחסי ניצול ...
כתבת: "אני יודעת שיהיו פה הרבה קוראים בפורום שלא יסכימו איתי, הרבה אנשים פה מתפרנסים מתקשור, וזה בסדר, הם משקיעים בזה זמן ואנרגיה ומגיע להם! המשיכו בעבודה, אתם פותחים אנשים נוספים להתעניין או להכיר בקיומו של העולם הרוחני. עם זאת אנחנו כמתקשרים צריכים לדעת להציב גבולות לפונים אלינו וגם לנו."
תגובתי: כדי להציב גבולות על המייעץ להגדיר אותם ולא לאפשר לזולת לגרום לו לחרוג מהם. כאדם אני מאמינה שלגאווה (הנובעת מעשייה שהשיפוט שלי לגביה הוא שהיא עשייה מוצלחת ) מקום נכבד בהכשלה עצמית ובטשטוש גבולות.
ענווה וביטול עצמי הם פועל יוצא ממודעות עצמית גבוהה ומהיכולת להציב גבולות לעצמי ולמתייעצים עימי.
בדברייך נגעת גם בסוגיות מורכבות נוספות ובשאלות מהותיות.
בין השאלות הללו :
מהי מיסטיקה?
מהם שימושיה?
מהי רוחניות?
מהי מודעות עצמית ואיך ליישם אותה בחיי היום יום?
אחריות אישית של כל צד - המייעץ והפונה.
עתידות - מה בין הגדת עתידות, חיזוי העתיד לבין חריצת גורלות.
מהו גורל? האם קיים? האם עיוור?
האם ניתן לשנות גורלות - ואיך?
מהו אופי וכיצד אופיו של האדם הוא גורלו?
האם בכלל יש לאדם ייעוד? שיעור? איך זה בא לידי ביטוי בחייו עלי אדמות?
לחלק מהשאלות הללו הצעתי סוג של תשובה בבלוג שלי. את מוזמנת לעיין בו בכיף.
מבחינתי, לפעמים ההכוונה לאדם מאפשרת לו לעורר מחדש תקווה ותשוקה לחיים - ואם הצלחתי בכך - דייני J
תודה על דיאלוגים מפרים ומעצימים בין שתינו - יישר כוחך!
שבת דבש
רחל
הבלוג שלי - הסודות של איווט -
איך הכל התחיל?
[URL]http://www.tapuz.co.il/bloguseradmin/Entries.aspx?sp=1[/URL]
תהני,