פריסה קשה

the cheriot

New member
תודה רבה לא שמתי לב בכלל שכל הדמויות גבריות

למה את חושבת שקלפי הארקנה מצביעים על חוסר מודעות?

רשף כשף

New member
גם אני לא שמתי לב לזה

לדעתי קלפי ארקנה משנית מצביעים על תהליכים יומיומים, כאלה שמי שעושה אותם- מודע לכך שהם קורים ברמה הפיזית.

לגבי הארקנה הבכירה, שמייצגת תהליכים ברמת הנפש, אולי אנחנו לפעמים לא מודעים אליהם, כי טרם התגבשו לצורה פיזית?

לא-מודע

קלפי הארקנה הבכירה מייצגים את הלא-מודע, שלעיתים מכונה "על-מודע".

מתוך הערך "לא-מודע" בויקיפדיה:
"לא-מודע (לעתים מכונה תת-מודע ולעתים אף "על מודע") הוא אחד ממרכיבי נפש האדם, על פי התאוריה הפסיכואנליטית מיסוד זיגמונד פרויד. פרויד סבר כי הלא מודע הוא המצע הראשוני של האדם, והוא בבחינת ארץ פראית וקמאית ששולטת בהוויתו של האדם, מבלי שהוא מכיר בה, ויכול להתגונן בפניה. מטרת הטיפול הנפשי היא "לכבוש" ארץ לא נודעת זו, ולהציף למודע חלקים מהלא מודע."
קישור לערך:
http://he.wikipedia.org/wiki/לא-מודע

the cheriot

New member
נשימה,

את המידע הזה הבנתי מדברייך, השאלה היא למה דווקא את הלא מודע?
אני תמיד תפסתי את קלפי הארקנה כמייצגים תהליכים נפשיים עמוקים. יש תהליכים נפשיים שיכולים להיות במודע כגון סטרס למשל. אנחנו מרגישים לחץ ודאגה רבה ואנו מודעים לכך ודבר זה יכול לדעתי להתבטא בקלפי הארקנה.

השאלה שלי כאן היא האם לדעת בכל פעם שיוצאים קלפי הארקנה הם מדברים על משהו שאינני יודעת? כלומר - שנמצא בתת המודע שלי?

אני מתנצל

אין לי את הפנאי האנרגתי כרגע לספק הסבר לכך שקלפי הארקנה הבכירה אינם הכרתיים.

רשף כשף

New member
בהמשך לדיון

הדיון הזה מעניין אותי, אני אנסה לקרוא על מודעות ועל מודעות.
בינתיים, מה שאני מבינה:

את יכולה לדעת שאת בסטרס כי הסטרט בא לידי ביטוי ברמה הפיזית.
אבל האם את יכולה לדעת מה המקור או הטריגר לסטרס? מה הגורם שיוצר את הסטרס במערכת?

יכול להיות שהגורם נסתר מהמודעות שלך מכיוון שטרם התוודעת אליו. כאשר תתוודעי אליו הוא יוכל להפוך למודע.

כך גם קלפי הארקנה הבכירה שמייצגים תהליכים של הנפש. לפעמים תהליכים אלה נסתרים מהמודעות שלנו, ואנו מפרשים את ההבנה שלנו כתלות במושגים שאנו מכירים מחיי היום יום.

בדיעבד, אחרי שאנחנו מסיימים תהליכים, אנו יכולים להגדיר אותם במילים יותר פשוטות או מייצגות, אבל בשיא התהליך קשה לנו לשים את האצבע על המשמעות של מה שאנחנו עוברים.

רשף כשף

New member
פשוט מדהים

נכנסתי לעבודה, ואני רואה שעל השולחן בכניסה יש אוסף של ספרים ישנים שאפשר לקחת.
אחד מתוכם ישר משך את עיני- "פרויד- תיאוריות החלומות והסקס", מאת ג'וזף ג'אסטרו 1932 (אנגלית).
והנה התגשמה לה המשאלה למצוא חומר על הנושא

נננ21

New member
שתפי אותנו

נשמע מעניין

ובמיוחד כאשר במדובר בספר כה ישן.
תודה רשף

רשף כשף

New member
יקח לי הרבה זמן להבין מה כתוב שם

יש מושגים שאני לא מכירה, והכתיבה מאוד קשה לי להבנה.
הספר מתחיל בדוגמאות, ממשיך לתיאוריות, ובהמשך גם מדבר על תת-הכרה/תת-מודע, אבל זה כנראה לא הספר האידיאלי לקבל ממנו את הרקע בתחום.
כמו כן, הספר נכתב עוד בזמן חייו של פרויד, ואני מניחה שבזמן זה התיאוריות שלו היו בתהליך התפתחות. עם זאת, הנושא של איד, אגו וסופר אגו כבר מגובש בספר.

נננ21

New member
נשמח לקבל ממך מידע בעתיד

״הזמנת״ ספר לא פשוט

אך כנראה שיש לך היכולת לפצח אותו.

בהצלחה

למעלה