פרינגל'ס

נצר1

New member
פרינגל'ס

אתם בטח מכירים את החטיף צ'יפס - פרינגל'ס. לפני כמה שנים אכלתי ממנו, ולאחר מכן היו לי כאבי בטן ותופעות שונות במידה חזקה. אני זוכרת שבדקתי את המרכיבים והיה כתוב שמכיל גלוטן. היום קניתי קופסא בחנות לבעלי (האמת שלא ממש קנינו כי זכינו בזה בכרטיסי גירוד שTESCO הוציאה לחגיגות המונדיאל
) והסתכלתי סתם על המרכיבים בזמן שאני מחכה בתור לקופה, ובשחור על גבי ירוק (כי זה צבע האריזה) כתוב GLUTEN FREE ואני כבר שנים נמנעת מלאכול את זה..... אתם יודעים אולי אם זה אכן בסדר? מישהו אכל מזה לאחרונה?

באיזה טעם זה?

יכול להיות שטעמים שונים מכילים/לא מכילים, לפי המרכיבים המסוימים שלהם.. אני זוכר (גם לפני כמה שנים) שבדקתי את הקופסה האדומה, ולפי זכרוני זה הכיל. מה גם, שזה לא קורץ לי במיוחד, לאור הצורה שלהם. צ'יפס אמור להיות מתפו"א, ולכן החתיכות צריכות להיות בגדלים שונים, ולא מעובדים טכנולוגית כדי שיתאימו לקופסה וכולם יהיו באותו טעם... אני אשאר עם הצ'יפסים הרגילים לעת עתה (אפילו שגם את זה אני לא אוכל ממש...)

אתה יודע שגם הצ'יפס במקדונלדס

ובברגר קינג ובבורגר ראנץ' זה גם לא באמת צ'יפס, אלא עיסת תפוחי אדמה מתובלים ומעוצבים בצורה של צ'יפס... בדיוק כמו פרינגלס.

בדיוק אמרתי למישהו בפורום אחר

שהכי טוב זה צ'יפס שאנחנו חותכים אותו לבד מתפוחי אדמה. גם הכי זול, גן הכי בריא וגם אין סכנת גלוטן!

eyali one

New member
ממה שידוע לי הצ'יפס של מקדונלדס

מטוגן באותו שמן של הפוטטו ציפ'ס, ולכן הוא גם במגע עם סביבה המכילה גלוטן. והצ'יפס של בורגר קינג וראנג' לא בא במגע עם סביבה המכילה גלוטן. אבל אין ספק שהצ'יפס שאנחנו מכינים בבית הכי בריא וכמובן שהוא בלי גלוטן.

לא יודעת לגבי ברגר קינג

בבורגר ראנץ' עוד לא נתקלתי בסניף שמטגן בנפרד, ואני תמיד שואלת. אמנם התקופה שעבדתי ברשת הזאת הייתה ממזמן אבל אני יודעת שלמרות שלפי תקנון הרשת צ'יפס אמור להיות מטוגן בנפרד מכל השאר, בפועל זה נדיר שזה קורה (זה דורש להחזיק כמה מטגנות בו זמנית ובעיקר בסניפים קטנים זה לא משתלם).

נצר1

New member
בטעם גבינה ובצל

האמת שכשהבעל קרא את האותיות היותר קטנות הוא ראה שכתוב בסוגריים <0.3%protein אתם יודעים מה להבין מזה? וכמו שכבר כתבתי, אני כבר שנים לא אכלתי את זה ויש לנו את זה עכשיו כי קיבלנו את זה בחינם במסגרת מבצע. בד"כ אנחנו אוכלים crispes של walkers , או שמכינים לבד בבית צ'יפס ביתי
(אבל זה שני דברים שונים לחלוטין אחד מהשני)

Reznik

New member
היום הייתה לי ביד הקופסה הירוקה

של פרינגלס, ורשום ברכיבים שזה עשוי מחיטה... ככה שאני לא ממש יודע מאיפה יכול להיות רשום gluten free

gilh10

New member
יש שני סוגי פרינגלס בצבע ירוק

אחד בטעם פיצה ועוד אחד חדש בעם ג'לפנו. יכול להיות שהחדש הוא בלי גלוטן. דרך אגב זה פעם ראשונה שלי כאן בפורום.

נצר1

New member
ברוך הבא ועדכון ../images/Emo124.gif

כמו שכתבתי, מדובר היה בטעם בצל וגבינה. אכלתי קצת והתופעות לא היו נוראיות כמו בפעם האחרונה לפני כמה שנים, אבל עדיין ביקרתי בשירותים יותר מהרגיל (IF U KNOW WHAT I MEEN
) בקיצור, אני לא יודעת מי קבע את התקן הזה של -0.3% , אבל הוא לא קבע אותו עפ"י המעיים שלי

gilh10

New member
אז ככה...יש פה כמה דברים מוזרים

נתחיל בזה שאני עובד בחברה שמפיצה את הפרינגל'ס בארץ, ז"א שכל הפרינגל'ס שנמכר בארץ עובר דרכינו. עכשיו, הטעם שאת ציינת, גבינה ובצל קיים אצלנו בתור שמנת ובצל. בלי קשר לטעם זה ספציפית, עברתי על סוגי הפרינגל'ס הקיימים ובכולם כתוב ברכיבים בעברית ובאנגלית "עמילן חיטה", ומצויין במפורש "מכיל גלוטן" וגם כתוב אחוז חלבון 1% ולא 0.3%. אני לא יודע מאיפה "טסקו" השיגו את הפרינגל'ס הזה, אבל הוא כנראה זיוף, מפני שזה נראה לי תמוהה שחברה ענקית כמו "פרוקטר אנד גמבל" תייצר מוצר עם גלוטן ותכתוב עליו GLUTEN FREE.

למעלה