פרילנס בארה"ב

queenm3

New member
פרילנס בארה"ב

היי,
האם יש פה מישהו שעובד כפרילנס בארה"ב?
אם כן, אשמח לקבל יתרונות וחסרונות, כי יש לי הצעה לעבוד כפרילנסרית אבל מעולם לא עבדתי בעבודה כזו, לכן מעניין אותי בעיקר נושא המיסים בעבודה מהסוג הזה.
תודה מראש לכל מי שיכול לתת מידע או טיפים בנושא.

Boston Guy

New member
לא ברור מה את שואלת

"יתרונות וחסרונות" יחסית למה?

בארצות הברית כל נושא העבודה כעצמאי מאוד פשוט: הלקוח משלם לך את סכום הכסף שאת סיכמת איתו, ואת נותנת לו קבלה.
כל אחד יכול לעשות את זה - כל זמן שמותר לך מבחינה חוקית לעבוד בארה"ב.

על ההכנסה הזו את צריכה להצהיר לרשויות הרלוונטיות: רשות מס הכנסה הפדראלית, רשות מס הכנסה של ה STATE שבו את גרה (אם יש ב STATE שלך מס הכנסה מדינתי), ולפעמים יש גם רשות מס הכנסה של ה COUNTY או של העיר (למשל בניו יורק סיטי יש מס הכנסה של העיר).

בנוסף - יש גם דיווח ותשלום מס לסושיאל סקיוריטי אדמיניסטריישן \ מדיקייר.

queenm3

New member
תודה על התשובה

יתרונות וחסרונות ביחס לעבודה כשכיר בארה"ב.
בישראל לדוגמא מס הכנסה, ביטוח בריאות וביטוח לאומי יורדים דרך המשכורת והשכיר לא מתעסק עם כל נושאי המס, בניגוד לפרילנס.
התלבטתי אם להעדיף עבודה כשכירה מאשר פרילנסרית כדי להמנע מכל נושא ההתעסקות עם המס במדינה שאני לא מכירה את החוקים שלה.
בכל מקרה, עד שלא אנסה לא אדע אני מניחה.
תודה לך!

doronf65

New member
מנהל
בארה"ב את צריכה להתעסק עם המס יותר מבארץ

כיוון שכל אדם חייב להגיש דו"ח שנתי. (בארץ זה כנ"ל אבל יש פטור אוטומטי לשכירים)

Kender00

New member
תיקון קטן בישראל הפטור הוא לרוב העובדים השכירים אבל לא לכולם

&nbsp
יש מספר קרטריונים, ולכן יש מצב ששכיר בישראל יהיה חייב בהגשה של דוח שנתי (גם אם אין לא עסק או לבן/בת הזוג)
&nbsp
&nbsp

Boston Guy

New member
היתרונות והחסרונות מאוד תלויים בהצעות הספציפיות שיש לך

יש כל מני שכירים בארצות הברית.
יש שכיר שעובד כ"עובד בכיר" בחברה שנותנת לעובד תנאים טובים - הטבות סוציאליות, ביטוח רפואי, ימי חופשה בתשלום, הפרשות לפנסייה ושאר הטבות -
ויש שכיר שעובד כעובד לפי שעה בשכר מינימום בלי שום תנאים סוציאליים, בלי זכאות לחופשה בתשלום, בלי הפרשות לפנסייה ובלי ביטוח רפואי.
יש הבדל עצום בין שכיר מהסוג הראשון ובין שכיר מהסוג השני.
ולמען האמת - יש בארה"ב יותר אנשים שעובדים כשכירים מהסוג השני.

וכנ"ל לגבי "פרילאנסרים".
יש פרילאנסר שהמוניטין והמומחיות שלו בתחום המקצועי שבו הוא פועל הם כל כך טובים שהקליינטים עומדים אצלו בתור, והוא יכול לגבות מחיר גבוה מאוד עבור השרותים שלו.
ויש פרילאנסרים שכמוהם יש "עשרה בשקל" - שקשה להם למצוא קליינטים, ושנאלצים לגבות מחירי ריצפה עבור השרותים שלהם כשהם כבר מצליחם למצוא פרוייקט כי התחרות בין נותני השרות בתחום שלהם קשה מאוד.

יש לי חבר שמשתלם לו לעבוד בתור פרילאנסר ולא בתור שכיר כי הכישרון האישי שלו זה מה שבעצם נמכר ללקוח. BILLABLE HOUR שלו עולה 800 דולר ללקוח קבוע, ויותר מזה ללקוח מזדמן. עבורו מעביד זה סתם OVERHEAD מיותר.

למעלה