פריחה אלרגית בגלל התחלת למיקטל

פריחה אלרגית בגלל התחלת למיקטל../images/Emo35.gif

שלום לכם, שאלתי אתכם בזמנו שאלה על השמנה מדפלפט אצל בני- שהשמין מאד. היינו אצל וירולוג שהוסיף לו למיקטל, באופן הדרגתי. הופיעה פריחה, כשבוע וקצת אחרי שהוא התחיל את התרופה. האם התגובה האלרגית לתרופה, יכולה להופיע רק אחרי שבוע? הוא עדיין על מינון סמלי של 2.5 מ"ג, אך הפריחה מגרדת ונמצאת בעיקר על הגב והבטן. המשכנו עוד כמה ימים, אך הפריחה לא נעלמה. היא לא מחמירה, אך בולטת למדי והחמירה את התופעה של הדרמטיטיס האטופית, שיש לו ממילא. מדובר על ילד עם נטייה לאלרגיות ורגישויות שונות, כך שאינני בטוחה מאת האחוזים, שהגירוי האלרגי הוא התרופה ולא גורם אחר. מאידך, אינני מעיזה להעלות את המינון. השאלה מה לעשות- להפסיק? להחליף שוב תרופה? אנחנו עדיין על המינון הטפולי של דפאלפט. לתת לו עוד קצת זמן להתרגל לתרופה החדשה. מחר אנסה לדבר גם עם הנוירולוג, אך אשמח גם לדעתכם, מנסיונכם. תודה רבה וחג שמח!

חייםלוי

Member
מנהל
קרוב לודאי שהפריחה היא מהלמיקטל

ויצטרכו להפסיק להשתמש בתרופה הזאת. זה עלול להיות מסוכן. תדברי מחר עם הנוירולוג.

תודה חיים בדף המצורף כתוב על הפריחה

ולא כתוב להפסיק אלא להתייעץ עם הרופא. אני דווקא קיויתי מאד שנוכל להתביית על התרופה הזו, כי היא עם פחות בעיות מתרופות אחרות שבדקנו... אוףףף
אולי בכל זאת נצליח???

תודה רבה לכולכם../images/Emo24.gifהפסקנו לצערי

והבוקר התחיל בארבע לפנות בוקר, כי היה לו תגובת יתר להפסקת התרופה. הוא באמת היה עייף מאד, בהשפעתה ואז ההשכבות הלכו טוב.. עד היום. ואכן, בקישור המתורגם מופיע השילוב עם דפאלפט כקשור לפריחה.. חבל. ועכשיו השאלה- מנסיונם של מי שמשלב דפאלפט עם תרופה נוספת, למעט טופאמקס שממש לא מתאים עבורו- מה הצליח אצלכם? איזה שילוב תרופתי? מדובר על ילד עם קשיי שפה תקשורת ודיבור ואפילפסיה המחמירה במחלת חום. אודה לכם על רעיונות.

נסי לשאול את הנוירולוג

של הילד על קלונקס. אם תרצי, אחרי שתקראי על התרופה... שילוב של קלונקס דפלפט, אחרי המון נסיונות כושלים. לפי מה שכתוב בקישור,קיימת אפשרות לתת לילדים, בהצלחה

irish4

New member
לתלמה שלום

עם הדפאלפט לא צריך לשלב תרופה אחרת. מנסיוני עם הלמיקטל זה עשה לבתי בת ה- 7 רק צרות ותופעות איומות שקשה להזכר בהן.... אנחנו נשארנו "לצערנו" רק עם הדפאלפא כבר שנתיים... רק בריאות איריס

איריס../images/Emo24.gif

שילוב של דפלפט וקלונקס הצליח לאזן אותי, יכול להיות שבמקרה של הבת שלך זה לא הצליח, זה לא אומר שבמקרה שעליו תלמה כותבת זה גם לא יעזור, כל מקרה לגופו,ותלמה שואלת על מקרים של שילוב דפלפט ותרופה אחרת שכן הצליחו... הרבה בריאות

תודה רבה דינה רשף אשמח לעוד רעיונות

איך ומה לשלב עם דפאלפט... שלא יחמיר תופעות לוואי. הקלונקס הזה נראה ל די בעייתי.. אשמח לרעיונות נוספים, של שילוב אפשרי עם הדפלפט. הנוירולוג לא רוצה לותר על התרופה הזו, כי היא יעילה לפרכוסים עם רקע של חום. אגב, הפרכוסים הקשים היו תמיד בעונות המעבר, אך הקיץ, כשעברנו לאיזור חם עם עומס חום גדול, היתה החמרה נוראית. איריס, תודה. אנחנו על דפאלפט, אך הבן שלי, מקבל התקפים ממושכים נוראיים, כולל אשפוזים תכופים בטיפול נמרץ וכשמעלים את רמת התרופה בדם לרמה גבוהה יותר, הוא אוכל ללא הפסקה. מדובר בילד בן שבע, שעלה מעל חמישה שישה ק"ג בתוך חצי שנה, בגלל התרופה הזו.. והוא לא מפסיק לאכול כל היום. הלמיקטל, איזן מעט את התיאבון הבלתי מרוסן שלו, אך הוא פיתח אלרגיה רצינית בעור. אשמח לעוד רעיונות, ותודה לכולכם

irish4

New member
לתלמה

בתי בת ה-7 וחצי גם אוכלת בלי הפסקה במהלך החודשים האחרונים אני סבורה שהיא עלתה 7 ק"ג, אני רואה שזה התופעה של הדפלאפט "לצערנו"... כמה הבן שלך שוקל? וכמה CC תרופה הוא מקבל? בתי מקבלת 12 CC בבוקר ו-12 CC בערב ושוקלת כרגע בערך 38 ק"ג רק בריאות איריס

בני מקבל 7 מ"ל פעמיים ביום התיאבון

שלו חזר, מייד אחרי שהתאושש מהפסקת התרופה. הוא אוכל כמויות רבות ורעב כל היום... הוא בן שבע והתחיל עם 4 מ"ל לפני שנה ובינתיים עלה הרבה במשקל והגיע עד 37 ק"ג, שזה הרבה לגוף שלו, כי הוא ממש שמנמן. אנחנו משתדלים לשמור על מינימום של התרופה, בגלל רגישויות הכבד שיש לו. אני עדיין אשמח לרעיונות של שילוב תרופה אחרת, עם דפאלפט מנסיונכם. מי מכם לוקח אותה עם תרופה המאזנת את תופעות הלוואי שלה? תודה, תודה

למעלה