פריון והזרעות

רונית 251

New member
פריון והזרעות

שלום רב, אני כבת 28, ללא עבר ראוי לציון. מנסים להכנס להריון כשנה וחצי. עברנו 2 הזרעות. לי יש שחלות פוליציסטיות ולבעלי בבדיקת זרע שערך היה מיעוט זרעונים. כידוע לך בכל הזרעה המעבדה מצרפת נתונים על כמות הזרעים ומהירותם. ולפני כל הזרעה הרופא אומר לי שהזרע תקין, ואכן לפי הקריטריונים של מהירות וכמות זרעים בתנועה, אכן הזרע תקין. אך בבדיקת זרע שבעלי ערך לפני שבועיים, שוב הפרמטרים של כמות ומהירות היו תקינים אך המורפולוגיה התקינה היתה 1%!!!!!!!! והלא תקינה 99% (חסרי צורה וחסרי ראש). כאשר לפי ערכי המעבדה פחות מ- 4% זה "גרוע". שאר נתוני בדיקת הזרע - תקינים. יצויין כי אני מגיעה להזרעה עם רירית של 10 מ"מ ובערך 2-3 ביציות בגודל 18-20. מה המשמעות לכך כי המורפולגיה כה נמוכה? האם יש טעם להמשיך בהזרעות? האם יש סיכוי שאם אכנס להריון אפיל אותו בשל הזרע הלא תקין?

סנונית 1

New member
היי רונית

דבר ראשון לא מסתמכים על בדיקה אחת חשוב שבהפרש של שלושה שבועות בעלך יעשה בדיקה נוספת, כבר קרו מקרים... שנית בעיית מורפולוגיה יכולה לנבוע מורידים באשכים לכן חשוב לבקש מהרופא הפנייה לUS אשכים ולראות מה מצב הורידים, במידה ויש ורידים (מה שנקרא וריקוצלה) עליו לעבור ניתוח פשוט שם "מסדרים" את הורידים ותוך שלושה חודשים עד חצי שנה אמור להראות שיפור במצב הזרע. בעלי עבר את זה ממש לא נורא אבל ממש. ולגבי הטיפול הרי עושים השבחה אז נותנים לך רק את הזרעים הטובים ואת צריכה זרע אחד בלבד אז שיהיה המון בהצלחה.

אלה 2

New member
לא בטוח שאני צודקת אבל אם אני

מבינה נכון- השיטה של בר-טוב, בה מבודדים את הזרע הכי טוב, יכולה להועיל לכם. אם אני לא מבינה כלום, אז סליחה... העזרה תגיע תיכף ומיד מהאנשים הנכונים

פינקי33

New member
ברגע שיש מיעוט זרעונים (כמה מעט?)

ומורפולוגיה 1% תקינים - הרופא אמור להתקדם איתכם לדעתי...

chompi XL

New member
היי רונית

חשוב הוא לעשות בדיקה נוספת בעוד כמה שבועות. לי יש מורפולגיה תקינה של 3-4% שזה נחשב לגרוע למדיי, כול שאר הפרמטרים תקנים לחלוטין. בבדיקה הראשונה שעשיתי המורפולגיה היתה 3% ובשניה 4%, האחוז הבודד והקטן הזה פרושו כ- 35-40 אלף זרעונים (במקרה שלי)וכול מה שצריך בסוף זה רק אחד שימצא את דרכו באפלה. למזלנו הגדול הצלחנו להיקלט בהזרעה שניה. הבעיה אצלנו הגברים עם בעיות המורפולגיה היא שהשבחה לא עוזרת, היא משפרת את הכמות ותנועה אבל לצערנו לא מורפולוגיה. שולח לך ולבעלך
ומאחל לכם שתהיו חזקים ביחד, והמון המון הצלחה.

רונית 251

New member
אורטו סיקלן

כמה זמן אחרי סיום חפיסת גלולות מופיע הדימום? לקחתי גלולות אלו בשל ציסטה בשחלה שהופיע אחרי חודש של פיוריגון.

רונית 251

New member
עמי עמית

הערות לגביו? הייתי לפני יומיים בנתניה אצלו חשבתי להתחיל אצלו טיפול והוא מיד המליץ על הפריה חוץ גופית.

Big Mama 1

New member
היי רונית ../images/Emo24.gif

פרופסור עמי עמית מנהל את יחידת ה IVF בליס (איכילוב), מומלץ מאוד, ומאוד מוערך פה בפורום כאחד הטובים שיש. מצד אחד האינסטינקט שלי אומר לסמוך עליו בעיניים עצומות, אם הוא אומר IVF הוא יודעת למה. הוא בוודאי בדק את התיק שלך ויש לו את כל הנתונים שאפשריים על מנת לקבוע כזאת קביעה. מצד שני, אני מאוד מבינה את ההלם הזה, כשאת מבינה שזה IVF וזה נראה כמו סוף הדרך, כאילו נגוזו כל התקוות ונשאר רק הסבל. אבל יקירתי, זה לא הסוף, זאת רק ההתחלה. IVF עוקף הרבה בעיות, ויש אלפי ילדים שנולדו כתוצאה מהטיפולים הללו. אינשאללה גם שלך.

שלי שלי1

New member
מחזקת את תגובתה של שווערצה ../images/Emo45.gif

תראי, אני לא יודעת מה הבעיה אצלכם, אבל פרופ' עמית אינו נוטה למהר להגיע ל IVF, הוא בד"כ מנסה קודם הזרעות או בדיקות מקדימות אחרות. ולכן אני מאמינה שאם הוא המליץ לכם לפנות ישירות לטיפולי IVF זה לאחר שהוא סקר את התיק הרפואי שלכם וחשב וזוהי המלצו. אני מטופלת שלו, אומנם עדיין לא בהריון, אבל מאמינה שזה מתקרב. הוא איש מקסים ורופא נהדר. שוב ... ממליצה בחום
במידה ויש לך שאלות, את מוזמנת לפנות אליי במסר. בהצלחה

מ-ד-ה-י-ם הפרופסור הזה

עמי עמית מדהים אני גרה בצפון הרחוק מאוד הגעתי אליו עד תל אביב, יש לי תאומים מקסימים בעקבות הטיפול המסור, האמין, ובכלל מסתכלים עלייך בגובה העיניים באיכילוב בכל אופן שם טופלתי. כולם מומלצים. אני מאוד בעדו, בהצלחה.

נועם@בת

New member
ברוכה הבאה לסריה שלנו../images/Emo45.gif

הדלת השניה משמאל מובילה לפורום הריון, אל תהססי להשתמש בה
. האם עד היום רק הסתמכת על דברי הרופא או שראית את תוצאות הבדיקה והזרע אכן היה תקין? באיכות הזרע יש עליות וירידות, ומצבים שונים יכולים לגרום לפגיעה דרמטית זמנית במורפולוגיה. אם למשל היתה לבעלך מחלה עם חום בחודשיים האחרונים, זה בהחלט יכול לבוא לידי ביטוי במורפולוגיה בעייתית. בכל מקרה מומלץ לחזור על הבדיקה אחרי חודש לראות אם יש הבדל בתוצאות. במקרה של מורפולוגיה של 1% וגם מיעוט זרעונים, בהחלט יש מקום לשקול IVF. אבל אם המקרה הוא זמני והבעיה המרכזית היא הביוץ ומיעוט זרע לא דרסטי, שווה לנסות עוד כמה מחזורי הזרעות לפני שעולים כתה. בהצלחה נועם הערה טכנית קטנה, כדי שלא יגמרו לנו הדפים מהר מידי, אנחנו מעדיפות לשרשר הודעות.

למעלה