פרידה

פרידה

שלום!
אני נמצאת במשבר מאוד גדול בזוגיות, אני ובן זוגי יוצאים שלוש וחצי שנים.
חייבת לציין שאני בת 21 והוא בן 27. ואנחנו גרים בערים שונות וזמן נסיעה לא קטן.
כלומר הוא קטף אותי בהיותי בת 18. הזוגיות פרחה וצמחה יפה מאוד ,הוא בנה על חתונה מהרגע שהכרנו. ואני הייתי בשלי, ילדה בשלה שרק התגייסה וכל חייה היו לפניה.
המשבר הגדול הגיע מלפני שנה בדיוק. היה פיצוץ ומריבה עצומה, היו קללות והשלכת חפצים. והגיעה הפרידה בעקבות כך, הסיבה לפרידה היתה עקב הילדותיות שלי והתפרצויות קנאה שמעולם לא הכרתי בעצמי, כל פעם מחדש חזר על עצמו, היו נפגשים אחת לשבועיים עם לא יותר- זה גם הקשה עלינו. בנוסף ידעתי שהוא רוצה שנגור ביחד ונתחתן ונעשה צעד משמעותי בחיינו - אבל אני סרבתי וטענתי שאני "צעירה ולא בשלה" עבור זה- זה שבר אותו מבפנים.
כעבור חצי שנה - לקחתי אומץ ודברתי איתו. הוא הסכים להיפגש- חייבת לציין שחצי שנה לפני הוא נשבע לי שלא יחזור אליי לעולם שאין לו שום סיבה מוצדקת שנחזור.-וכך היה , סינן הודעות ואף חסם אותי בטלפון.
השיחה בפגישה התנהלה אחרת , הוא ראה בגרות שצצה משום מקום. החלתנו לפתוח דף חדש.
והנה חלפה שנה- ושוב הגענו למשבר. בזמן האחרון הרגשנו שנינו ,שנוי הבגרות שלי והסבלנות שלו השתנו מאוד לטובה. התחלנו לדבר במעבר דירה וקידום הזוגיות ותמיד צצה הבעיה- שאם לא נעשה את הצעד הזה ונגור ביחד ונפסיק להתראות אחת לשבוע- הזוגיות תישרף ולא תיהיה שום אהבה.
ובנוסף, הוא התחיל לדבר איתי על זה שאני תוקפנית וששום דבר לא עובד לפי סדר העדיפיות שלי ואז אני יוצאת עליו, וכשהוא בעבודה ולא עונה אני מתעצבנת, ועוד הרבה דברים קטנים שמבחינתו הפכו לגדולים.
זה נכון אבל נסיתי להסביר לו שזה המרחק ששובר אותנו ואנחנו מחפשים בריחה מהבעיה הזאת.
לפני כמה ימים החליט ביום אחד שלא מתאים לו והשיחה שהתנהלה בארבע עיניים לא היתה טובה, הוא טען את כל זה ואמר שדי נמאס לו ונגמר ביננו, שהוא יודע שעם אני ככה היום אז אני אהיה כזאת גם כשנגור ביחד- והוא אינו רוצה בזה.
שאלתי אותו עם זה משהו עם הרגשות והוא טען שגם שם משהו נעלם.(כל זה התנהל בלי מגע חיבוק - חייבת לציין שבכיתי המון )
הסוף נגמר שאמרתי לו שיחשוב שבוע וינסה להירגע ושלא ידבר מכעס , שכל אחד לעצמו יחשוב ויבין מה הוא רוצה אחד מהשני. בפרידה אחד מהשני הוא נשק את שפתיי ונתן חיבוק אוהב. מה שבלבל אותי לגמרי. וחצפיי נשארו אצלו מה שאומר שעדיין נפגש ונדבר על הכל.
רציתי לשאול , יש סכוי שהזוגיות הזאת תוביל למקום טוב? או שעדיף לתת לה ללכת? אנחנו מאוד מסתדרים ביום יום ונהנים בלי סוף - הוא קרה לי החבר הכי טוב שלו, המשפחה שלו ואני יודעת שהוא נהנה ממני כל כך במעט שהיצא לנו להיפגש.ובעניי הוא החבר הכי טוב שלי והיחד שאני סומכת עליו.
אם אעבד אותו אעבד חבר טוב. בענייך יש סכוי? שנצליח להקים משפחה והלנות אחד מהשני ביום יום , והאם הזוגיות תשתנה בגלל הקרבה שתיהיה - לגור ביחד?
שיהיה שבוע טוב עם בשורות טובות !

מריוס זכריה

Member
מנהל
כל עניין הסיכויים הוא לא רציני

מי יכול להעריך סיכויים של ארוע עתידי מורכב?
מישהו יכול להגיד מה הסיכויים לשקט בעזה? לא.
&nbsp
אני יכול להגיד שנשמע שהסיפור ביניכם קמל והגיע לסופו, ופשוט קשה לך לשחרר קשר ראשון כלך כך משמעותי.
מה הסיכויים שהניחוש שלי נכון? אי אפשר לקבוע. זו פשוט הדיעה שלי.
ההמלצה שלי, אישית, היא לשחרר את העניין. אם אתם נועדתם להיות יחד, זה יקרה מעצמו. ואם זה לא יקרה מעצמו, ותנסו להחיות את זה עם כל מיני טלאי על גבי טלאי, כנראה שרק תסבלו יותר.
&nbsp
אבל זו רק דעתי.

בתגובה למריוס זכריה

יש משהו בדברייך, כך באמת נירא שהסוף קרב.
וכן זהו בהחלט קשר ראשון ורציני .
אומנם, לפניו היה קשר, אבל אינו נכנס לקטגוריית הרציני .
אולי תפוסי התנהגות שלי יכולים להשתנות וזה כן יוביל לשנוי לטובה, היה שנוי לטובה אך עדיין יש פערים כמו בכל זוגיות.

פערים - שהם ניתנים לשנוי - כל זה כרוך בהרבה סבלנות מה שאצלו כבר אין, לצערי.
תודה על העצה לקחתי לצומת ליבי !

אייבורי

New member
וואלה הבת שלי שואלת אותו דבר

&nbsp
מתי מגיעים
מתי מגיעים
הגענו כבר
מתי מגיעים.
&nbsp
&nbsp

סאטוריס

New member
את ממש צעירה

נראה לי מיותר להתחייב
מה עם לעשות טיול
להכיר את עצמך עם גברים אחרים
תתבגרי בקצב שלך
ותתחתני בקצב שלך
ואם הוא יהיה שם פנוי ומתאים לך עוד 5 - 10 שנים
אז זה נועד להיות

תגובה לסאטוריס

נכון צעירה ובשלה להתחיל חיים , הגיל לא מעיד אף פעם על טעות בדרך שאתה בוחר, עם הגוף ,הנפש והשכל משתוקקים לאהבה וזגויות ומשפחה - כנירא שזה הזמן.
תודה על העצה ! זה נקודת מחשבה מאוד גדולה עבורי - אבל לצערי מה לעשות אהבה מבלבלת אותנו בחיים, מוציאה אותנו משפיות ואנחנו אפילו לא יודעים להגיד מהי באמת אהבה.

שלוש וחצי שנים ביחד...

ולא עברתם לגור ביחד (עם בחור בן 27) שנאלץ להפגש איתך פעם בשבוע....
בנתיים שחקת אותו עם הכעסים שלך(מוצדקים או לא, אני בטח לא יודעת).
אולי תשכנעי אותו לא להפרד. לא בטוחה אם יהיה המשך מזהיר לקשר, אם בכלל.
&nbsp

תגובה לנוסעת בזמן אחר

נכון, קצת כואב לדעת שזוג צעיר במדינת ישראל לא מצליח לממש את זוגיותו בגלל כסף - מה חדש? אני מכירה הרבה זוגות שגרים עם ההורים או מחפשים פתרונות מוזלים, הכל כדי לשמר אהבה.
וכן הוא גר עם ההורים, ולי נורא קשה לקבל את זה - אפילו שאהבתי אל הוריו גדולה מאוד ! אבל זה המצב וזו התמודדות נורא קשה
ואם המערכת יחסים מובילה לקריסה מהסיבה הזאת - והיא העיקרית , אומנם לא היחידה. אז נורא חבל וכואב.
וכעסים שלי לרוב נובעים ממרחק - מה שהוביל לאפיסת כוחות מהצד שלו. וחבל ..
ואין לדעת מה יהיה בסוף החיים מלאים בהתפעות ! תודה לך !

בתגובה לנוסעת בזמן אחר

צודקת טעות שלי, כנירא פספסתי פרט מאוד חשוב .
אכן כך..אבל ציינתי ש"לא היתי בשלה" בהיותנו בתחילת מערכת היחסים, היתי בצבא.
אבל לפתאומי לאחר הצבא וטיפת אגירת בגרות , השתנו דעותי, וכמובן קידמו אותנו, אבל שם נוצרה בעיה- ואיך לא. בעיית הכסף.

סטנגה Joe

New member
אין סיכוי

לא נראה לי שהזוגיות כמו שאת מתארת אותה תעבוד.
אתם לא באותו גיל ולא באותו מקום בחיים.
את מנסה בכוח להשחיל את עצמך למקום שהוא מצפה ממך להיות אבל את לא שם עדיין באמת.
אולי עדיף לוותר ולהמשיך הלאה ...

תגובה לסטנגה joe

ואנשים שנפגשים מארצות שונות? ואוהבים ומתחתנים והסוף הוא טוב, לא כך ? הארץ שלנו היא קטנה שעה נסיעה לפה ושעה נסיעה לשם. זה הכל.
והגיל- כן כנירא אני מנסה להתבגר כמה שיותר מהר ולסיים ללמוד כמה שמהר יותר, להתקדם ולהגיע אליו- זה נכון , תמיד ידענו שאנחנו בשלבים שונים בחיים . הוא אחרי צבא וכבר אחרי לימודים ועובד בעבודתו.. ואני רק התחלתי ללמוד . בעניי אין שום סיבה לפרק זוגיות בגלל הגיל או המחרק
הרי לאהבה אין גבולות - ונכון אני נשמעת אחת שחייה באגדות ורוצה שיתנהל לפי כך- אבל אני לוקחת בחשבון את המציאות ומה יקרה או לא יקרה אקח זאת בחוכמה והבנה - העיקר לא לוותר על מה שאתה אוהב וטוב לך בעיקר שזה הדדי .
תודה לך !

סטנגה Joe

New member
מאחל לך

חיים איתו ישר מהאגדות

רק לי צורמת הטרמינולוגיה

"הוא קטף אותי בהיותי בת 18", "ואני הייתי בשלי, ילדה בשלה שרק התגייסה וכל חייה היו לפניה."
מזה קטף אותך? ומה עכשיו, החיים לא לפניך? את מקולקלת? גמורה? פאסה קומפוזה על החיים שלך?
עליו יקום ויפול דבר? להקים משפחה כשאת בת21 ועוד לא סגורה על עצמך?
הלו גיברת! חתונה זה לא הכל בחיים. יחסים בין בני הזוג זה העיקר. ואם יש ביניכם פערים, ולך יש בעיות בהתמודדות עם תסכולים וחוסר טולרנטיות לקשיים כאלה ואחרים שהחיים מזמנים <זה לא המרחק ששובר אתכם, זה כרגע החוסר צומי הרציף ששובר אותך וגורם לך להיכנס לסרטים ולעשות לו את המוות, ומחר כשתגורו ביחד זה יהיה משהו אחר
> אז לאיזו חתונה את דוהרת?

תגובה למפלצת או ילדה

כל מילה בסלע כמו שאומרים !
לא דוהרת לחתונה ולא לילדים ! נכון לפני משפחה וילדים בונים מערכת יחסים וברגע ששנינו נהיה בשלים לכך זה יקרה, אני לא יכולה לבנות את החיים מעכשיו לעכשיו.. זה עוד פנטזיות ששנינו ביחד חולמים עליהם.
"קטף אותי בהיותי בשלה בת 18" - הכוונה שהתאהבנו מהרגע הראשון ואם אקרא לזה אהבה ממבט ראשון ואהבה שאין לתאר אותה בשום אופן. זאת כוונתי. - ומהרגע הראשון חשבתי שלא מוקדם ? להתאהב? עכשיו? אלו שאלות שתמיד שאלתי את עצמי, אבל לצערי לא שלטתי ברגשות .
וזו היתה בחירתי לתת לו את ליבי.
כנירא אני מחפשת דרך מוצא ופתרון לבעיות שכנירא בעצם הם רק אצלי והוא זה שסופג אותם יום יום. אני מקווה שהוא יבין אותי.

בכל אופן אני שמחה על העזרה והכוונות הטובות ! מעריכה מאוד !

תראי

כשאומרים 'קטף אותה' - מתכוונים לנטילת חיים של מישהו. זה מונח מאוד קיצוני וקשה.
בכלל, כחלק מתהליך ההתבגרות שאת עוברת אני מציעה גמילה ממינוחים בומבסטיים מתחום הטלנובלות.
נתתי לו את ליבי - אחד מהם. כל אלה יושבים על ענף מאוד מאוד לא בריא של תפיסות עולם שמהן עשויות בהמשך נשים מוכות
. אז לתשומת ליבך.
לפי מה שאת מספרת הוא כרגע לא מעוניין, ומנסה לרדת מעניין הקשר בכל דרך אפשרית אשר תפגע בך הכי פחות.
אז זה הזמן לקחת את הלב בחזרה, להחזיר אותו לעצמך
, ואם לשניכם עניין לשמור על חברות - תפדדל. אבל את הסרט של 'אני עוברת הליך התבגרות מזורז והינה, תיכף ממש עוד שניה הופכת לכלה שהוא רוצה, רק לא לאבד אותו' יש להחזיר תחילה לבלוגבאסטר

תגובה למפלצת או ילדה

לאו דווקא, יש כמה פירושים למילה "קטף אותה" , והתיאור כאן הינו תיאור מטאפורי. הכל בעניי המתבונן , לקחת את הביטוי בצורה הפיסימית או האומפטימית.
יש בדברייך כנירא אמת , זה מה שהוא מנסה להראות כרגע. כנירא זה באמת הזמן לקחת את הלב בחזרה.
תודה רבה לך

סאטוריס

New member
התשובות שלך מוזרות ולא עקביות

אצלי רשמת שאת רוצה משפחה וילדים.
כאן את רושמת שלא.
לכל אחד יש לך תשובה אחרת.
ופתאום מבחורה צעירה מבולבלת יש לך תשובות ברמה של יועצת נישואין.
מוזר

תגובה לסאטוריס

אכן מוזר, כלומר כל דעה היתה שונה לגבי הקונפליקט שלי .
וכנירא חלק מההודעות גרמו לי לחשוב אחרת.
וכן בשלב מסויים התחלתי לחשוב, הייתכן שהוא לא באמת רוצה בכך וגם אני לא?
אז יש סלט בראש שלי. אקווה לסדר אותו בהקדם .
ומאוד מחמיא, יועצת זוגיות? אולי אזכה לתהילה. תודה

למעלה