פרידה

לנדסמן

New member
פרידה

לפני מספר ימים, נפרדה ממני בת זוגי מזה מספר שנים.
באותו היום הרגשתי כי עולמי קרס עליי.
ניסיתי להחזיר אותה אליי כמה וכמה פעמים (טלפונים/ אסאמאסים, אפילו באתי אליה הביתה אך נתקלתי בהתעלמויות וחומה בצורה).

קשה לי, קשה לי, קשה לי...קשה לקום בבוקר וללכת לעבודה, קשה להתרכז, אין לי תיאבון, לפעמים אני מוצא את עצמי בוכה, מדמיין לי בראש איך היא תרצה לחזור אליי ואז אדחה אותה כמו שהיא עשתה לי (למרות שברור לי שאקבל אותה חזרה תוך שנייה).
אני עם מסכה מול כל השאר (וקשה לי גם עם זה), אבל מרוסק מבפנים, הולך לישון עם זה, קם עם זה.

המחשבות תוקפות ללא הפסקה.. מרגיש מת מבפנים.
לפעמים מדבר עם חברים ומתעודד קלות אך אח"כ שוב נתקף באותן רגשות, חשבתי אפילו אולי לקחת כדורים נגד דכאון להקל על הכאב (למרות שאף פעם לא הייתי דכאוני).

מה עושים?

שלום לנדסמן

חשוב לפתוח ולומר שהתגובה שלך לאובדנים שחווית היא התגובה הטבעית ביותר לחוות במצב שכזה. זה טבעי כמו ההופעה של כאב ראש לאחר יומיים ללא שתיית נוזלים. ואני אומר אובדנים (ברבים) מפני שכאשר אנו מאבדים אדם שהיה כה קרוב אלינו לזמן ממושך, אנו גם מאבדים חלק מעצמנו - אותנו כבני-זוג. אין לנו ברירה אלא להיות עם מה שבא - יגון, דכדוך, בכי, שמחה - הכל. רגשות הם כמו גלי הים: איננו יכולים למנוע מהם להמשיך ולבוא.

ואולם, היפוקרטס אמר פעם ש"ריפוי הוא עניין של זמן, אולם לעיתים הוא עניין של הזדמנות". במקביל למתן זמן לעיבוד האובדן, אתה יכול לנצל ההזדמנות וליזום טיפול, כדי שתעבור את התהליך באופן מושכל, ולא לבד.

טליה 70

New member
פרידה

אני מתחברת אליך ולתחושות שמלוות את הפרידה הכואבת. אני בעד להיעזר בתרופות נכון לעכשיו כשהכל נראה שחור ואין אופק. מצד שני, ויחד עם לקיחת התרופות, לצאת לא להשאר בד' אמות, לשוחח על כך עם חבר קרוב, לפתוח ולהיפתח וכן לעסוק בפעילות ספורטיבית, למרות שאתה מרגיש על הקרשים לא להתמסר לתחושה הזאת. תפסיק לרחם על עצמך ולחשוב שהגיע סוף העולם. תאמין לי אתה עוד לא שם. והעצה הכי הכי שאני יכולה לתת לך לא ליצור קשר איתה בשום צורה ודרך, כי זה רק יחזק אצלה את האנטי כלפיך ותחושות התסכול שלך רק ילכו ויתעצמו!! מאחלת לך לצלוח את המשבר הזה ולצאת ממנו מחוזק!!!

למה תרופות למה
יש עוד דרכים לפיתרון !

מר בחור.בן שישים היום זה לא זקן ! הצעות לכדורים אלה עיצות אחיטופל כמו שרופאים ישר נותנים אם מישהו בלחץ או חרדות.

כעת לעניין עצמו.פרדתך היא סוג של טראומה עבורך,ולעיתים הזמן,לא עושה את שלו,והזכרונות לא מרפים ומכבידים.ע"פ תגובותיך,נראה שהשינוי קשה לך מאוד.

ניתן להשתחרר גם מסוג כזה של טראומה באמצעות טיפול פסיכולוגי קצר בשיטת EMDR . קרא קודם בגוגל על השיטה ואז תבין יותר במה מדובר .מצא פסיכולוג העובד בשיטה זו ושיש לך חיבור טוב עימו.זו שיטה ממוקדת לבעיה,ולכן היא גם קצרה ויעילה,והעלות הכללית - נסבלת

אל תחשוש,זה לא טיפול פסיכולוגי כמו בשיטות הידועות האחרות של שיחות בלבד,האורכות זמן רב .תוצאה טובה של טיפול מסוג זה יכולה להשכיח ממוחך הקודח את זוגתך שעזבה,ולפנות לך מקום נפשי רחב ולא מיוסר להמשך חייך,ולקראת היכרויות חדשות .בהצלחה.

למעלה