פרידה סופית

גאולה28

New member
פרידה סופית

היינו חברים 3 שנים היה המון אהבה אבל דברים לא הסתדרו מהצד שלי היו המון ויכוחים היו לו ציפיות שלא יכלתי לעמוד בהם
אני מסורתית והוא חילוני
שנינו מתרבויות שונות הוא חופשי לא שומר שבת אני כן שומרת , מרחקים שונים של עיר מגורים ,
הוא מחוסר עבודה ובלי יכולת לעבוד( נכות) . מצפה שאני אפרנס , יש לו בית קנייה ,הורים שלי לא תמכו בקשר ,
הוא גרוש עם 3 ילדים אני בת רווקה. היה לנו קשר נפשי כיף לדבר נוחיות ....
הוא היה מצפה שאבוא לגור אצלו אלחם עם ההורים אבל אני לא יכלתי להתמודד עם זה זה אחד הסיבות שנפרדנו
לא הייתי מספיק חזקה כדי להלחם עליו,אולי זאת לא היתה אהבה של זוגיות ,המשיכה גם התחילה לרדת
החלטנו שניהיה ידידים אך זה היה לפעמים יוצא מהמסגרת היה לו קשה לעמוד בזה
כל הזמן דרש את היחס של זוגיות גם כשהיינו ידידים עד שאמרתי לו ידידים זה ידידים לא יותר ..
היום לאחר חצי שנה בא אליי בתנאי או הכל או כלום או נחזור לקשר אמיתי או להיפרד בלי קשר
בלי אמצע לא רוצה ידידים ככה אומר
הדבר שנותר זה להגיד כלום כי אי אפשר לשחזר קשר שכבר גסס הרגשה קשה איך מתמודדים עם זה ? עם פרידה סופית
אומר לי אם תרצי הכל תתקשרי ..אם לא לא . הייתי רוצה שנשאר בקשר טוב .אבל זה לא הולך בימים האחרונים הוא רק עקץ אותי בלי סוף והוציא את כל התיסכול שלו אני יודעת שקשה לו מצב של ידידים מה דעתכם על כל זה ? מאוד כואב לי וגם עליו..

שלום

בעיות טכניות כמו שתיארת לא מוכרחות להפריע לקשר. אפשר למצוא כל מיני דרכים להתגבר עליהן, כמו להיות ידידים ואחר-כך כשתהיו מוכנים להיות חברים, או להיות חברים בלי לחשוב על מיסוד ולהתמסד כשתהיו מוכנים, וכמובן חשוב לעזור זה לזה להתגבר על הקשיים ולהגשים את המיסוד. לפעמים אהבה לא מצליחה, צריך לאהוב את עצמנו בזכות הדברים שאוהבים לעשות ולהמשיך הלאה.

אולי די עם השטויות?

יש פה קשר שברור שמוצה וברור שהוא לא נכון להם.
החיים זה לא סרט של וולט דיסני

אולי

כי אם לא אוהבים ואין התאמה רגשית ועניין, לא כדאי להמשיך. אני מאמין שאם יש עניין ואהבה חזקים, כדאי להיאבק.

סיגלית 2014

New member
מנהל
זה נכון שבשביל אהבה צריך להילחם

אבל אני מבינה מדבריך שהקשר ביניכם, לפחות מבחינתך, כבר מת:
"אולי זאת לא היתה אהבה של זוגיות ,המשיכה גם התחילה לרדת........אי אפשר לשחזר קשר שכבר גסס ...."
השאלה שלך היא, ותקני אותי אם אני טועה, כיצד מתמודדים עם פרידה סופית.
העצה שלו מאד מובנית והגיונית: או שהולכים עם העניין עד הסוף או שמנתקים מגע.
להישאר בידידות כאשר יש רגשות, זו סיטואציה חסרת תועלת לדעתי, כי היא כאילו להתנדנד ולא להיות שם ולא פה.
סיטואציה כזו לא נותנת לאף אחד מכם להתאבל על הקשר ולהתפנות רגשית לקשר חדש.
לדעתי את צריכה לחשוב טוב מה את רוצה, להחליט וללכת עם החלטתך עד הסוף! אם את איתו אז עד הסוף.
ואם לא, אין מה לעשות, זו תקופה שתהיה לך "קצת" קשה, אבל את תצאי ממנה כמו גדולה. תעסיקי את עצמך בדברים שאת אוהבת, תבלי עם אנשים שאת אוהבת עד שתרגישי שאת מסוגלת לפתח קשר חדש ושיהיה בהצלחה.

גאולה28

New member
היי

היתה לי אהבה גדולה אליו והדחקתי את זה בגלל שלא היה מתאים התנאים והבנתי שזה לא זה הזיווג שלי למרות הכל ,היה לי קשה להמשיך הלאה כי עדיין יש לי רגש אליו
הכרתי גם לאחרונה מישהו שנראה יותר מתאים לעתיד שלי יש לי מישהו. , אבל בכל זאת אני רוצה להיות עם האקס בקשר ידידות כי יש בו משהו שאין לאף אחד כיף לי לדבר איתו הוא כמו חלק מהפזל בחיים שלי ועכשיו כשאנחנו לא בקשר אני מרגישה שחסר משהו גדול
אני יודעת כשלא מתאים אז חותכים וממשיכים הלאה אבל מאוד קשה לי וכל הזמן היה לי קשה כשניסינו לעשות את זה עכשיו זה סופי כנראה.כי הוא הבין שאין סיכוי ,אבל לחזור אחורה אני לא יכולה ,הוא רצה קשר אמתי ומוצלח יותר מקודם אבל אני בכלל לא יכולה לאפשר את זה כי אני הכרתי מישהו שיותר מתאים לעתיד שלי ואני לא יכולה לפגוע בו וגם אין סיכוי שאצליח עם האקס שוב
הייתי רוצה לראות אותו מאושר לדעת שהוא ממשיך הלאה ואז להתקדם בחיים שלי אבל ככה שאנחנו בכלל לא בקשר אז זה קשה אני לא יודעת מה עובר עליו וכמה סובל מרגישה שאני ממש אשמה .אם הוא אמר לי שהוא לא יכול לראות אותי בתור ידידה וכל פעם שהייתי מתקשרת לאחרונה זה עשה לו רע אז אין לי מה לרדוף אחריו ולנסות להתקשר אם הוא ביקש -או הכל או כלום אני אין לי ברירה אלא לכבד את רצונו רק שיהיה לו טוב.

סיגלית 2014

New member
מנהל
בדיוק!

או הכל או לא כלום והעיקר שיהיה לו טוב!
למרות שזה מאד קשה לך ואת מרגישה שחבל לנתק את הקשר הזה, אין טעם להישאר ידידים. לדעתי זה לא בריא, לא לו ולא לך.
את לא תביני את זה עכשו כי את בסערת רגשות. את תביני את זה בעתיד.
את המשהו החסר שאת מתכוונת אליו את צריכה למצוא עם גבר אחר בחייך.
את לא יכולה לפתח קשר עם גבר אחר ולהמשיך להיות בקשר עם הגבר הזה שלשניכם יש רגשות האחד כלפי השנייה.
לא נראה לי שהגבר ה"חדש" יסכים לכך ולא נראה לי שגבר אחר יסכים לכך.
לכן הצעתי שאת צריכה להחליט או איתו או בלעדיו. נראה, לפי דבריך, שהוא כבר החליט.

ואגב, את לא צריכה להרגיש אשמה, את צריכה להמשיך הלאה ולאפשר לו להמשיך הלאה.
בהצלחה.

גאולה28

New member
תודה על התגובה

יש לי עכשיו בן זוג ואנחנו מדברים על חתונה אני מרגישה שהוא הכי מתאים לי אבל הרגשות האלה על האקס ממש סוערות לפעמים יוצא לי דמעות מכאב
מנסה להתמודד עם זה

סיגלית 2014

New member
מנהל
אין על מה, אבל, רגע...

את מתחתנת כאשר את מאוהבת בגבר אחר?
למה למהר?
את לא חושבת שאת צריכה קצת אוויר לנשימה? לרגע קט?

גאולה28

New member
כבר הרבה זמן אני מחכה

על האקס אני מנסה להתגבר כבר הרבה זמן יותר משנה וחצי, ובגלל זה לא התקדמתי עם החדש עד עכשיו זה כל הזמן עצר אותי ודחיתי הכל ,
ואני חשבתי שכבר אנחנו ידידים כי התנהגתי אליו כידיד וחיכיתי אולי ימצא מישהי אבל הוא עדיין היה תקוע במחשבה שנחזור כנראה
לא סיפרתי לו על שהכרתי מישהו שלא יכאב לו אבל כל הזמן חיכיתי שימצא מישהי ורמזתי לו שאני רוצה להקים משפחה ולהתחתן עם אחר הוא ידע מראש שאני לא מתכוונת לחזור אליו רק עכשיו נפל לו האסימון שלא בא לו
ככה להרגיש ולהיות ידיד אני תמיד יאהב אותו וירגיש משהו אליו זה לא ייעלם ואם אני אשאר ככה בבית של הורים יהיו לי רק זיכרונות ואני חייבת שינוי אני כבר בת 30 היכרתי אותו בגיל 24 את האקס ומאז תקועה עליו כמה עוד אחכה? אי אפשר לשחזר את הקשר לתקן כי אין לי אפשרות זה לא בא

סיגלית 2014

New member
מנהל
אז אין כאן שאלה בכלל

ניתוק קשר מיידי ותתחילי את חייך!
את מנסה להתגבר עליו ולא מצליחה כי היית עדיין בקשר איתו וראית למה זה מוביל.
עליך להניח לעניין ולהשאיר אותו בעבר. זה קשה מאד אבל אפשרי. ואת צודקת, אינך יכול הליכר גבר אחר ולתכנן נישואים עימו כאשר את עדיין "נעולה" על האקס.
סוגרים דלת אחת ולאחר מכן פותחים אחרת.
השקיעי בקשר שאת נמצאת בו ותדאגי להיות מוקפת באנשים שאוהבים אותך. את תצאי מחוזקת מכך.

הרצון שלך להתחתן (בת 28 ? ) משבש את שיקול הדע

הדעת שלך. נכנסתי במקרה.
מה יש כאן ?
נכה, גרוש, 3 ילדים (משלם מזונות או מתעלם ?), לא יפרנס אף פעם.
ומצד שני בת 28 קצת לחוצה: הגיל, ההורים הכל.

תרדי מזה. לא מתאים ולא נכון.

בהצלחה.

הוא צודק , אי אפשר להיות באמצע.
ידידות כן מתאפשרת בין אנשים שהיו בעבר בזוגיות, אבל זה קורה רק לאחר תקופה של נתק, ורק כששני בני הזוג מתואמים על מה שבאמת הם מרגישים ורוצים.

אי אפשר להשאר ידידים אחרי קשר אינטנסיבי ומתוסבך כשעוד יש המון רגש בעיקר מצד אחד... זו תהיה אשליה בלבד, לכן כנראה אם הכל מסובך מדי וקשה מדי ( וזה נשמע מאד בעייתי )
אז עדיף הנתק.

עדיף לשניכם שתקחו תקופה ללא תקשורת בכלל, בעיקר בשבילו.. למרות הקושי זה מאפס וגורם לכל צד לראות דברים בצורה יותר צלולה ופרופורציונאלית .

גאולה28

New member
עברו חמישה ימים

זה מאוד קשה כאילו משהו חסר בחיים מאוד התרגלתי לדבר איתו
היה משלים לי איזה צבע בחיים אבל אין מה לעשות

תקופה קשה...

מה שהכי חסר זה היחס ואותו משהו שמילא את החיים ועכשיו זמנית לא קיים .

אבל את תראי שזה יעשה טוב לשניכם לטווח הרחוק יותר.

את תמצאי שוב איזון בחיים, סוג של תתרגלי שהוא לא חלק מהם, תעשי דברים שאת אוהבת, שעושים לך טוב, מלאי את חייך במה שגורם לך לחייך , יחד עם זה תזכרי

שזה לטובה ... ותני לעצמך זמן..

למעלה