פרידה ממושכת

פרידה ממושכת

בין זוגי ואני נשואים כבר 15, שנה בשנים האחרונות אנחנו במשבר מתמשך לאחרונה בן זוגי סיפר לי על בגידה, ועזב את הבית. איכשהו החיים לבד נחמדים לי וגם לו ואנחנו חושבים על פרידה ממושכת של כמה חודשים, במטרה לעבוד כל אחד על עצמו. שנינו שרויים בחוסר ודאות לגבי המשך הקשר שלנו. היתי שמחה לדעת את דעתכם בנושא פרידות ממושכות.

גישה רציונאלית

אתם במצב שבו ישנן שתי הכרות סותרות- מחד גיסא- ההכרה כי הפרמטרים של הזוגיות שלכם העכשוויים חייבים לעבור שידרוג מן המסד ועד הטפחות. כאשר מה שבולט הוא- התחושה שלא רוצים לוותר על הזוגיות. מאידך גיסא- ההכרה כי אפשר שבפרטמטרים שמחוץ למסגרת אפשר אולי למצוא את הטוב ביותר. לדעתי, הגישה הזו אשר בחרת היא המתאימה ביותר לשתי הרציות הסותרות. הגישה איננה מצביעה שלא תתפרק הזוגיות, היא לא מצביעה על כלום להוציא על הצורך לבחון את הזוגיות אשר מתגלים בה בקיעים, כאשר בפרידה הזמנית היא עוד אלמנט של בחינה. הייתי ממליץ לתחם זאת בזמן, אחרת תמצאו עצמכם מהלכים בשני שבילים שאינם מקבילים, ובאחד הימים יהיה זה בעוכרכם. זה שאת מוצאת בזאת אלמנטים חיוביים, זה מעיד על רציונאליות בריאה. כה לחי! בהצלחה

הימור... כן/לא???

החיים נחמדים לשניכם כרגע, מה יהיה אילו אחרי פרידה ממושכת לאחד מכם כבר לא יהיה כל כך נחמד, אחרי שתעבדו כל אחד על עצמו אולי אחד מכם יגיע למסקנה שרוצה לחזור לזוגיות זהו הימור? אולי אחרי תקופת הפרידה בעצם אחד מכם כבר לא יירצה לחזור מה אז?

maof

New member
טליה לפי דעתי..........

הריחוק רק מוסיף להיתרחקות גדולה או ארוכה יותר אני חושב שעל הדברים צריך לדבר ולמצוא את התשובות לשאלות אולי לבד אולי עם יעוץ....... במצב כזה כל צד ניכנס לתוך עצמו ומקבל את ההחלטות והפרושים שלו לענין שלפעמים לא נכונים..... יש דברים שניתנים לגישור אבל אם לא תדעי מה מפריע לו והוא לא יודע מה מפריע לך לעולם לא תדעו למעשה מה מפריע ומה לא תקין במערכת הזוגית אם תדברו על הנושא יכול להיות שלא תצליחו לשוחח על הנושא ותיכנסו למריבה אבל לפחות תדעו מה הבעיה..... תמיד יש אפשרות שלמעשה ניגמרה אהבה ודי כל צד רוצה לצאת מהקשר אבל לא יודע איך ......... גם זאת סיבה לדבר ולהבין שצריך להיפרד לטובת שני הצדדים אני מיצטער שלפי דעתי געגועים לאדם שכועסים עליו ולא אוהבים אותו .....לא יהיו מעוף

bilbi 10

New member
פרידה ממושכת

ציינת שכבר בלאו הכי הוא עזב את הבית ואת מרגישה טוב עם זה,כנראה שלאחר מספר שנות נישואין כל אחד מאיתנו חייב קצת שינוי,ולכן בעלך עזב.השאלה היא האם הוא לפחות בקשר טלפוני איתך? שואל ומתעניין בקשר לילדים? לדעתי תני לזמן לעשות את שלו,אין צורך להגביל אותו בזמן.גם ה"חדשה" תתישן והוא יחזור כמו כולם או רובם הביתה.

תודה לכולם

תודה לכם על העידוד והתמיכה הרעיון של לתחם בזמן מאוד ניראה לי יש קשר טוב טלפונים מיילים וביקורים תכופים של הילדה מדברים על הזוגיות, למרות שהכיוון של המילים מיצה את עצמו. התחושה שלי שאחרי זוגיות צפופה מאוד של המון שנים, יש מקום להיתבוננות באומץ על הקשר בפקספקטיבה. כלום לא בטוח, ויש משהו מאוד מעורר בתחושה שהקרקע לא יציבה. ושוב תודה לכם והמלצה על ספר שעשה לי טוב "כשהדברים מתפרקים" פמה צ'ודרון

למעלה