פרידה מאיה

פרידה מאיה

אם יש כאן הורים מהעבר - מוזמנים מחר (שישי) למסדר ביה"ס בשמונה בבוקר. עד אז - האייטם היום בקול קענן.

ATAF151

New member
ולמה אין לה מחליפה?

הרי היא פרשה מרצון ולא בגלל אירוע פתאומי.
אז למה רק עכשיו מתחילים לראיין מועמדות, מה שאומר שיש סיכוי רב שהמנהלת החדשה לא תוכל להכין את שנת הלימודים הבאה וספק אם היא אפילו תיבחר לפני תחילת שנת הלימודים.

Jab2

New member
וגם: המנהלות הטובות בוודאי כבר "נתפסו"

על ידי בתי ספר אחרים באזור, למשל בשכונה הירוקה בכפ"ס נפתח השנה בית ספר חדש.

ATAF151

New member
תגובת סגנית ראש מנהל החינוך בעיריה

בימים אלה רק אושרה פרישתה של מנהלת ביהס ברטוב ע״י משרד החינוך, אמנם הבקשה הוגשה לפני מספר חודשים אבל האישור הגיע רק כעת. יחד עם זאת אנחנו מראיינים כל העת מועמדים ומחפשים את המתאים/ה מכולם/ן
בשיתוף עם משרד החינוך ויור וועד ההורים של ביהס
לגבי הכנת ביהס לשנה הבאה , כמתחייב על פי הנחיות משרד החינוך, איה עובדת עד לפתיחת שנת הלימודים ומכינה את שנת הלימודים הבאה על כל המשתמע מכך.
ברעננה אנחנו עושים כל מאמץ למצוא מנהלים מתאימים וראויים , כך אנו פועלים גם לגבי ביס ברטוב שנהנה לאורך השנים מניהול מעולה וראוי שכך ימשיך הלאה. זאת מחויבותינו.
שבת שלום
נורית דנינו
סגנית ראש מינהל חינוך

אלרכפ

New member
דרך פסולה לבחירת מנהלת.

ממתי יו"ר וועד הורים לוקח חלק ומשתתף בקביעת מנהלת?
דרך פסולה לחלוטין שמבטאת חוסר אונים וחוסר מנהיגות של מחלקת החינוך.
זו דוגמא להנהלות "פופוליסטית" וחסרת אחריות, עם השלכות שליליות
מרחיקות לכת.

ATAF151

New member
זו לא דרך פסולה

יו"ר ועד ההורים לא מחליטה היא רק משותפת ויכולה להביע את דעתה. והאמת היא מהיו"ר הזו (חנה בית הלחמי) גם פורשת השנה, כך שאני לא יודע אם היא בכלל תתעניין בזה.

אלרכפ

New member
נראה לך

שהנהלת חברה רצינית תתייעץ עם יור הוועד על מינוי ראש אגף או מחלקה,
(למעט מספר חברות במדינה ששם הוועד מנהל את החברה), למצב כזה
אתה רוצה להביא את העירייה ? כנראה שמחלקת החינוך כבר בדרך לשם.
אחד האסונות הגדולים של מערכת החינוך זה שבגלל מנהלי מחלקות חינוך
חיוורים, ומנהלים שאינם מוכנים להתמודד ההורים מנהלים את בתי הספר.

ATAF151

New member
זו בסך הכל עוד עין בוחנת

יו"ר הועד היא לא עובדת שכירה של המנהלת שתיבחר, אלא עובדת במקביל למנהלת בתור מייצגת את ההורים שהם בעלי עניין בבית הספר. היא גם לא מחליטה על מינוי המנהלת, המנהלת הנבחרת מוצגת ליו"ר הועד זמן קצר לפני הבחירה הרשמית רק כדי לודא שאין כאן בחירה שלא מקובלת באופן קיצוני על יד ההורים, וגם אד אין כל חובה להישמע לדעתה של יו"ר הועד.

וכבכר ראינו כל מיני מנהלים שנבחרו למרות עבר מפוקפק.

הוועד אינו מעורב במיון הפדגוגי של משרד החינוך

אלא בדיוק כפי שנאמר - בבחירה סופית שתשמר את הרוח השיתופית, שהיא אחד הבסיסים למצויינות ביה"ס.
אי אפשר חצי שיתוף, כמו שאין חצי הריון.
ונראה לי שהגולש שהגיב לנושא, ראוי שיחדד את הבנת הנקרא שלו

לגבי היותי יו"ר הוועד - אכן אני חושבת בעיקרון ש-4 שנים הן די והותר, מה גם שהבאתי הרבה תועלת לציבור ההורים והתלמידים בזמן זה כך שמימשתי את ייעודי.
יע"ז, בשל החלפת המנהלת, מופעלים עלי לחצים רבים להישאר לשנה האחרונה של בתי בביה"ס. אני שוקלת. מחד - עייפתי. מאידך - ייצוג הורים מיומן ובעל מעמד במעגל הקשרים העירוניים, בבניית מערכת יחסים עם הנהלה חדשה, הוא אינטרס של כולם וכפי שזה מוצג בפני - סוג של אחריות שלי כנבחרת ציבור ההורים. מאחר והבחירות אינן אלא אחרי החגים, זה אינו action item ברגע זה והכל פתוח.

ATAF151

New member
אני מצטרף ללוחצים

חנה, תני עוד שנה אחת. דווקא עכשיו אנחנו הכי זקוקים לך כדי לדאוג למעבר טוב למנהלת החדשה.

כפי שציינתי - שוקלת

פשוט המחשבה התכנונית לאורך השנים (ורעיונית פמיניסטית - גם ייחלתי לכך) היתה להקדיש את כיתה ו' של בתי להתנדבות בנושא בנות המצווה.

אין בעייה בהכנת שנה"ל

איה מכינה את השנה עם הסגנית המופלאה שלה רחלית, המנהלת החדשה תקבל לידיה שנה תפורה ומוכנה. הוצאת המכרז אינה בידי העירייה כי אם בידי משרד החינוך, והמכרז הרשמי הוא זה שמתחיל את תהליך המיון הרשמי. כרגע יש רק איתור מועמדות. בכל מקרה הובטח לנו שעד סוף אוגוסט תהיה מנהלת חדשה. אני יודעת שבעירייה עובדים על זה בקדחתנות.

ezra35

New member
אין מצב למנהל (בכ"ז- בתור מומחית למגדר)?

רק מועמדות? אין מצב למנהל שאינו מנהלת?

אנא- נאה דורש, נאה מקיים.

אין מצב למנהל על קהילה בלעדית של מורות

לפחות מבחינתי. אני בהחלט בבחינת נאה דורשת נאה מקיימת, לכן לא מגדירה מראש, בשפת הדיבור שלי, פטרנליזם והצבת מודל מסורתי של מנהל על עובדות. אלמנטארי.

ATAF151

New member
מנהלת קבועה חדשה?

האם תהיה עד סוף אוגוסט מנהלת קבועה חדשה, או רק מנהלת זמנית?

למעלה