פרידה זמנית

קוכולין

New member
פרידה זמנית

היום בלילה אני עוזב את הארץ לחודש (בלי קשר למלחמה, זה תוכנן כבר לפני שנה) לאוקראינה, פולין וליטא. במהלך מסעותיי אבקר גם בכמה אתרים היסטוריים, בראש ובראשונה אושוויץ, אבל גם אתרים אחרים הקשורים לשואה ולמלחמה. חוץ מזה, אני מתכנן להיות גם באתר ההתנקשות בהיטלר ב"מאורת הזאבים", כיום בשטח פולין (באזור האגמים המאזוריים). אני אנסה לשמור על קשר ולהיכנס לפורום מדי פעם, אבל בינתיים אשאיר את המפתחות בידיה האמונות של I was hoping.

I Was Hoping

New member
נסיעה טובה ../images/Emo13.gif

צלם לי תמונות נחמדות וחשובות, ותהנה!

Marinette

New member
נסיעה נעימה! והמלצות קטנות לפולין:

- אם וכאשר אתה עובר ממזרח לוורשה (בדרך בין ורשה ללובלין, למשל) - תן הצצה בדרך בעיירה הימי-ביניימית "קז'ימייז' דולני". - אם אתה עובר בצפון פולין - לא לפספס את העיר גדנסק (לשעבר דנציג). - במערב פולין, לא רחוק מפוזנן, יש מקום בשם בּיסקוּפּין - זהו כפר פרה-היסטורי משוחזר שבנוי כולו על כלונסאות, עשו ממנו מעין מוזיאון מתחת כיפת השמים, ואפשר ללמוד בו המון על החיים בחברות הפרה-היסטוריות בפולין. חיים בו גם כבשים וסוסים מיוחדים, מזנים שקרובים לזנים הפרה-היסטוריים.

Y. Welis

New member
תבלה!

ואם אתה באיזור המאזוריים, שאל על טירות עתיקות של ה-הוהנצולרן. שמעתי שכמה שרדו באיזור הזה (לשעבר מזרח פרוסיה).

תותח9

New member
נסיעה טובה

הייתי בפולין בדיוק לפני שנה אם תרצה מידע על מזרח פולין - אשמח לספק (לובלין, וולודאבה, סוביבור)

TaL53

New member
זה מה שמצחיק שם

כמה מיליוני יהודים שהיגרו משם וכול שנה מוצאים שם עוד 2 מיליון.

למעלה