פרידה ורכוש

sasa214

New member
פרידה ורכוש

היי
אני מקווה שמישהו יוכל לעזור לי פה בפורום.
אני ובן זוגי (לא נשואים) גרים יחד כבר 3 שנים. אנחנו חיים בדירה של ההורים שלו (ללא שכירות).
הרכוש בבית (ריהוט,מוצרי חשמל וכו) ניקנה בכספנו האישי.
היחסים לא כמו שהיו והחלטתי לעזוב את הדירה. תחילה אמרתי שאינני מעוניינת בדבר מרכוש הדירה. לאחר יום החלטתי שאני מעוניינת לקחת 2-3 דברים מהדירה. לאחר שיחה עם הבן זוג הוא הסכים בחיוב טלפונית וגם בsms שאקח כרצוני.
הבעיה היא שהבן זוג לא מרפה ורוצה שאחזור אליו ואני חוששת שלא אוכל לקחת את הדברים שאני רוצה.
אין לי מפתח לדירה וכמובן הדירה של ההורים שלו אז לא אוכל להיכנס ולצאת כרצוני מחשש שיאשימו אותי בכניסה לשטח פרטי (הורים קצת פסיכים!).
מה עליי לעשות?? האם ישנה אופציה לזמן משטרה? האם יכולים להגיד לי שאין לי זכות לקחת דברים למרות שהייתה בינינו הסכמה?
לא רוצה להגיע לזה אבל בן זוגי ממש אובססיבי ומשוגע לגבי ולא אצליח לקחת את הדברים בשקט.
חסרת אונים!

מריוס זכריה

Member
מנהל
זה לא לפורום, ובטח לא הפורום הזה

הייתי מפרק את השאלה שלך לשתיים: (1) איזה רכוש אכן מגיע לך (2) איך פיזית לממש את זכותך. ומאחר ושתי השאלות הן 100% משפטיות, הרי שהתשובה לשתיהן היא לדבר עם עורך דין.

שיהיה בהצלחה!

לפני שמערבים משטרה ועורך דין בשביל מנורת שולחן וחוט מאריך

כדאי לנסות את האופציה הפשוטה... כלומר לתאם איתו מועד, להגיע למקום, כמובן עם מלווה: אח, ידיד, אבא, בן דוד (שוביניסטי ככל שזה ישמע, עדיף במקרה הזה גבר...) ואולי הכל יעבור חלק.
אם לא, אז שוקלים מה הלאה.

ל ד ב ר

כל פתרון מתחיל בתקשורת בין הצדדים, ל ד ב ר
עצתי, צרי עמו קשר ובקשי להפגש לכוס קפה במקום ניטראלי, שבי מולו ודברי איתו.
בסופו של דבר דברי על הרצון לפרק את מערכת היחסים יפה וברוח חיובית, האופציה לדבר על האלטרנטיבה המשפטית של תביעה תמיד קיימת במידה ותגיעו לקצה יכולת השיח והצד השני לא ירצה משתף פעולה, כדאי לא להגיע לשם במערכות יחסים ובכלל.
מקווה שזה יצלח בכוחות עצמכם, ניתן תמיד להעזר במגשר טוב שבפגישה קצרה יסייע לכם להבין מה נכון עבורכם. במקרה כמו שתיארת חושב שכדאי ונכון לנסות תחילה למצות את האפשרות לפתור את המחלוקת עצמאית לפני שתשלמו בגין סיוע חיצוני לפתרון.

בהצלחה וחתימה טובה
רן, מגשר
לחיצת יד - הבית לגישור גירושין

למעלה