פרידה וייעוץ

iris k

New member
פרידה וייעוץ

שלום, אני עוברת קשה מאוד חד צדדית ולא ביוזמתי ממישהו שאני אוהבת מאוד. הפרידה עצמה היא לא מריב או אי יכולת להסתדר, אלא פשוט שהבן זוג שלי לא אוהב אותי יותר. אנחנו חברים מאוד קרובים ומאוד חשובים אחד לשני ומעוניינים להשאר קרובים כמה שאפשר... אנחנו צריכים אחד את השנייה ואוהבים מאוד (למרות שלא באותו האופן). המצב מאוד קשה לי ואני בדיכאון מתמשך כבר כשלושה חודשים. אני בוכה הרבה, לא מסוגלת לחשוב על שום דבר אחר, לאכול או לישון כמו שצריך. אני לא מאמינה שאוכל לאהוב שוב ואני לא חושבת שאני רוצה. להיות איתו היה מרכז עולמי, ולהיות במערכת יחסים אוהבת בשבילי זו מהות החיים, לתת מעצמך ולהיות מרכז העולם באותה מידה בשביל מישהו אחר. אני לא מעוניינת לשנות את הגישה שלי, כי אני בכל זאת מאמינה שנהיה ביחד כי הוא פשוט צרי זמן להבין מה הוא רוצה מקשר ומה הוא באמת מרגיש כלפיי. אני יודעת שהכל יסתדר. אבל בינתיים, המצב הוא בלתי נסבל ובן זוגי לשעבר מאוד לוחץ עליי שאלך לטיפול, שאוכל להתמודד עם זה יותר טוב. הוא טוען שאנחנו לא צריכים להיות בקשר עד שאתייצב, כי בעצם זה מה שיעזור לנו להיות בקשר טוב אחר כך... כל זאת למרות שהוא בעצמו מודה שמאוד קשה לו לא להיות איתי בקשר. האם זה הדבר הנכון לעשות, להתנתק? הייתי רוצה לדעת אם אפשר איך נראה טיפול במקרים כאלה? האם ינסו לשכנע אותי להפסיק לאהוב אותו? לא לחכות לו? לשכנע אותי שכן אפשר לאהוב שוב? פשוט זה נראה לי כפוי, ולדעתי אין שום דבר שיגרום לי לא לחשוב ככה. תודה, איריס

אכן

לדעתי האישית זה נכון עבורך להתנתק כרגע, למרות שזה בא בניגוד לרצונך, או בניגוד לאובססיות שלך. בעצב רב אומר לך.. שזה כל כך נפוץ שמערכות יחסים זוגיות כל כך רבות בחברה שלנו מתפקדות כמו סמים. הקריז, הצורך. מה שאת חווה.. ספק שזה אהבה, באהבה לא סובלים, לא צריכים, לא נזקקים. כל אלה מיתוסים. אולי הגיע הזמן שתתחילי להשקיע בעצמך, וללמוד על עצמך, ולא באמצעות בן אדם אחר אלא באמצעותך. אם הבנתי נכון .. אז הבחור שלך פשוט מותש, כי לא רק שיש לו לשאת את עצמו, הוא גם צריך לשאת אותך על הכתפיים.. ואין לו את הכוח, ולא את הרצון לעשות את זה.. שלבסוף הוא נוטש. אני מבין אותו.. ומבין גם אותך. את תאהבי שוב. סמכי עלי. ואולי זאת רק סיומה של המערכה ולא של המלחמה.. אולי תחזרו עוד.. אבל לדעתי בשביל עצמך, כדאי לך לקחת ספייס עכשיו, הפכי את עצמך לאדם אשר מסוגל לעמוד על רגליו בכוחות עצמו, ולא נתלה על אחרים.. ואז תראי מה זה אהבה אמיתית, אשר מבוססת על בחירה, ולא על צורך. בהצלחה בהמשך דרכך.

iris k

New member
אני מודה

על התגובה. השאלה שלי היא שכאשר אתה אומר שספק שזו אהבה, אז מה שהרגשתי כשהיינו ביחד גם לא הייתה אהבה? וזו לא שאלה בציניות, אלא באמת בכנות. בינתיים היום אמרתי לו שיפסיק להתעסק בזה בגלל שאני לא רוצה להיות לו לעול (וזה עוד לפני שקראתי את התגובה שלך) ואני לא רוצה לעכב אותו או שירגיש שהוא חייב לי משהו... אני מודה שזה באיזשהו מקום כדי שיבוא ויגיד לי שזה לא ככה. אני מנסה להוכיח לו משהו... שיראה שברגע שאני מבקשת להתנתק הוא מתחיל להתקשר ולהתחנן שלא לעשות את זה ושהוא צריך אותי... אני מנסה שיחבר אחד ועוד אחד ויראה מה הוא עושה, את הסתירות שהוא מקרין בלי להרגיש. אני מפחדת להיות תלויה בטיפול. אני מפחדת שללכת לטיפול זה להודות שהוא לא יחזור ולהשלים עם זה. אבל הוא יחזור, למה ללכת לטיפול אז?

קודם כל

כל הכבוד על המודעות שלך.. על זה שאת ערה למניפולציות שאת עושה, למקומות שזה מהם, לפחדים שלך. להכל.. אני שותף לכאב שלך. מיותר להיכנס לדיון על אהבה כרגע, אשמח בהזדמנות, אך זה לא רלוונטי לנושא.. יש הגדרות אינסופיות לאהבה, ואולי אחת שאני אוהב יותר מכל, לאפשר לאדם ממול להיות הוא עצמו. הבעיה אצלך, היא לא האהבה, אלא המקומות ששם את לא מבטאת אהבה, אלה המקומות שבהן את חסרת בטחון, המקומות שבהן את מפחדת שהוא יעזוב, המקומות שבהן את מפחדת שלא תוכלי בלעדיו, כל המקומות שאת מתנה את האהבה שלך. את כבר לא רואה את עצמך כאדם שלם, ואולי מעולם לא ראית, אלא כאדם חצוי, אשר זקוק לאדם אחר כדי להיות שלם, כדי לחיות. אך אין זו המציאות. את אכן בן אדם שלם. אני מוכן לשים על זה כסף, שיש לך דעה חזקה, שבלעדיו, צריך לסגור את ברז האהבה שלך. יענו שאם הוא הולך .. האהבה הולכת איתו. הכל טמון בזה.. שהאהבה שלך, לא תלויה בו בעצם, והיא בעצם לא קשורה אליו, היא קשורה אליך. לדעתי מה שאת חווית בקשר הזה, היה לאהוב את עצמך דרכו, במילים אחרות, לקבל את האישור שלו לזה שאת שווה משהו, לזה שמישהו בוחר בך וצריך אותך, שיש לך משמעות בעולם. התכוונתי לזה שאמרתי שאת צריכה להתנתק ממנו לדעתי. מה שאמרת לי הרגע זה רק עוד מניפולציה לגרום לו לחזור.. כזה קשר את רוצה? שמבוסס על צורך? הבן אדם לא רוצה להיות איתך! האם לדעתך לא מגיע לך מישהו שמאוד מאוד רוצה להיות איתך? זה לזלזל בעצמך להישאר איתו, את מבינה? תני לעצמך מתנה. ותעברי הלאה, תלמדי את השיעור.. ותסמכי על המתנה שקיבלת ליצור קשר אשר חדש למשל.. אשר שם את חופשיה. יש מה ללמוד.. ואישית אני לא מאמין בטיפולים פסיכולוגים, רק כי בשבילי הם לא עזרו,. עזרו לי דברים אחרים. אחד הדברים הטובים ביותר שאת יכולה לעשות בשביל מערכת יחסים, היא לא להזדקק לבן אדם, זה להיות פתוחה לאפשרות שאת יכולה לעזוב. זה מאפשר חופש בתוך הקשר. את יקירתי.. היית בכלא. שאת בנית. תני לו ללכת.. ואז תגידי לעצמך "איריס, זה השלב שבו את עולה רמה בחיים, ולא יורדת." תקשיבי לי כשאני אומר לך.. שמה שקורה לך, זה לא נפילה, זאת הזדמנות. אני יודע שאלה רק מילים.. אני יודע שלקחת את זה ולהרגיש טוב בקשר לזה זה סיפור אחר לגמרי.. אני יודע. בהצלחה יקירתי.. לשנינו.

גרא.

New member
איריס,אינך זקוקה לטיפול, אלא ובעיקר

לזמן, כדי לעבד את רגשות האבל על האובדן שעברת,שבתוכו,מוטמעות תחושות לא מודעות מן הסתם של דחייה והשפלה שקשה לך להשלים ולהתמודד עימן.קשה להתנתק ממצב של אהבה,שיש בה סממנים רבים של מצב סמביוטי,כאשר בן זוגך, מודיע לפתע שהוא חדל לאהוב אותך..אבל מוכן להשאר במצב הנוח לכאורה עבורו של חברות, כאשר אתם חשובים אחד לשני ומעונינים להשאר ברובים ככל האפשר..אין דבר כזה, אלו לא יותר ממילים, שהוא אומר כדי לצאת לידי חובה, ואת נאחזת בהן, כנאחזת בקרנות המזבח..אם אכן הוא חדל לאהוב אותך,אולי גם משום שחש מחנק מעודף אהבה שהרעפת עליו, אין לו מקום יותר בחייך..כי כל עוד זה נמשך, האשלייה שלך נמשכת,אולי אולי..חוסמת את יכולתך להתמודד ולהתגבר על אובדן אהבתו. אבל בולמת את היכולת שלך להכיר ולפתח יחסים חמים אחרים. זו הסבה שאת חשה נכון להיום ,שאת מאמינה כי לא תוכלי לאהוב שוב..כל עוד בסתר לבך, את מאמינה כי מה שקורה, אולי הוא רק חלום רע..זה לבטח יגמר והכל יהיה שוב כפי שהיה פעם, כל עוד את משלה את עצמך שהוא יאהב אותך כמיקודם,תמונת העולם שאת יוצרת לעצמך אינה מציאותית, וחסרת תוחלת.כמעט כל מי שחווה פעם אהבה כל כך גדולה ויוקדת, ממש כו זו שלך, חש רגשות דומים, אבל גם יודע..שלמרות שזה נראה בלתי אפשרי,אפשר גם להתמודד עם הניתוק, אפשר להתגבר, אפשר להתאהב מחדש ,אולי אהבה משלהבת עוד יותר.ומכאן עצתי לך עם כל הכאב הכרוך בכך,להפרד ממנו,לומר שלום,ולא להתראות..נסיון החיים של כולם מוכיח שוב ושוב שהחזרה לשגרה,,החזרה לחיים הרגילים שלך, כפי שהיו לפני שהוא דחה את אהבתך,החזרה לחיים הללו. תעזור לך לשכוח,להניח את האהבה הזו באיזה מסגרת קטנה בלב,ובעיקר לפנות את עצמך ונפשך לקראת אהבה אחרת.. לגבי אפשרות של טיפול,הוא אינו ניתן במקרים כאלה, אלא אם כן כל התפקוד היומיומי שלך נפגע.יתכן שיהיה מקום לטיפול בתרופות נוגדות דיכאון..אולי גם משולב עם שיחות, אבל לא כאלה מהסוג שאת ציינת. אלא כזה שיאפשר לך לבטא את רגשותייך,,כזה שיתן כלים להתמודד עם המציאות בלעדי האהבה שאבדה.

למעלה