פרט מעניין

פרט מעניין

התקשרתי למדור עתודה לברר לגבי המשך לתואר שני במהלך השירות הסדיר.. נאמר לי כי החל ממחזור העתודאים הנוכחי (זה שיורכב עוד מס´ חודשים) תלמידים בעלי ממוצע ציונים של 90 ומעלה בתואר ראשון כלשהו (ולא רק בהנדסה \ מדעים מדויקים) רשאים ללמוד ל-MA, מה שחיזק אצלי את הרצון להישאר במסלול...

yossi c

New member
שווה לך ללכת כי..

כדי להתקבל לאוני´ ל-MA בפסיכולוגיה, כמו שאת בטח יודעת, צריך ממוצע 90-95 בתואר הראשון , בלי קשר אם את עתודאית או לא.. (שלא לדבר על מבחן מתאם, המלצות, ראיונות ושאר ירקות..) לכן לדעתי כדאי לך ללכת על זה.. אם לא ישבצו אותך במקצוע, אז את עושה רק שנתיים וזהו. אם קיבלת שיבוץ, תוכלי בינתיים (לא משנה במה שיבצו אותך) להתחיל ללמוד לתואר שני והלאה וזה כדאי כי שלא כמו במקצועות ההנדסה והמחשבים, בפסיכולוגיה המשכורת באזרחות למישהי שהרגע סיימה תואר שני נמוכה ממה שתקבל בקבע. לכן אם תעשי חישוב קטן: אם למדת פסיכולוגיה בעתודה אז את עושה 3 ש´ תואר ראשון + שנתיים סדיר +3ש´ קבע (במקביל את כמובן עושה) ויוצאת בגיל 26 עם תואר שני. אם למדת באזרחות את עושה שנתיים סדיר + 3 ש´ לימודי תואר ראשון + שנתיים תואר שני ויצא שאת תיהיה עם תואר שני בגיל 25. ההבדל בשביל בין שתי הדרכים הוא שבראשונה (עתודה) את עבדת וקיבלת משכורת יותר ממה שהיית מקבלת באזרחות (גיל 23-26), ובאפשרות השנייה, במהלך השנים האלה את תרויחי הרבה פחות באזרחות. אה ושכחנו משהו... בדרך הראשונה של העתודה, הצבא משלם לך על הלימודים.. אז לדעתי במקרה שלך (עתודה בפסיכו´ לבנות) צאי מההרהורים, ולכי לעתודה.. זה משתלם. בהצלחה

את בטוחה?!

אני הבנתי שאחרי שנה בסדיר אפשר כבר לצאת ללימודי תואר שני, באישור הצבא. הממוצע הדרוש להמשך לימודים לתואר שני, עד כמה שאני יודע, תלוי במוסד הלימודים ובפקולטה שבה רוצים ללמוד ואינו עומד על הערך הקבוע הזה - 90. כדאי גם לזכור, בלי שום זלזול חלילה, ש90 של אוניברסיטת תל אביב אינו אותו 90 של הטכניון לדוגמא.

maikel89

New member
איזה שטויות כבר מזמן אין הבדל רציני

בין הטכניון לאת"א ושתי המוסדות הנ"ל ובן גוריון עומדים ברמה מאוד גבוהה יחסית לארץ ולעולם סתם שתדע אף אחד בשוק העבודה לא עושה הבדל בין מצטיין מת"א למצטיין מהטכניון שתהם טובים ומעולים בתחומם ובטח שלא צה"ל שבשביךלו תלמד אפילו במכללה

Ergil

New member
באמת?

אז למה קיימים הבדלים מדהימים כאלה בדרישות הקבלה?

yoavsc

New member
ההבדלים בדרישות הם הפוכים

בת"א הם יותר גבוהות. עניין של ביקוש גרידא

haim9798

New member
בקשר לזה שאין הבדל ,הייתי בודק שוב

יכול להיות שאין הבדל מבחינת הצבא (זה לא ממש יסביר למה הוא שולח את רוב העתודאים שלו לטכניון , אבל ניחא) , אבל יש ויש הבדל די גדול מבחינת רמת הלימודים , רמת הבחינות ורמת ההשכלה בין המוסדות בארץ , אומנם אני מדבר על המקצועות של הפקולטה להנדסת חשמל , שבה אני לומד באופן אישי , אבל לפי איך שזה נראה לי ככה זה ברוב המקצועות, ומפסיק לראות את קורסי הבסיס של המתמטיקה של המוסדות (נראה ונשווה את חדו"א 1 מ בטכיון לבין הקורס המקביל בת"א למשל , או בין הקורסים בפיזיקה ),ונראה כי יש הבדל די גדול ברמה , אולי בקורסים היותר מקצועים ההבדל אינו גדול , ואני לא יכול להעיד כי לא הגעתי לשלב זה בלימודים שלי , אבל ההבדל בנתיים הוא די גדול. מה גם , שלפי עדות אישית, של מנכ"ל של חברת השמה שמתמקדת בהנדסים ואקדמאים באופן כללי , יש הבדל מאוד גדול בהסתכלות החברות על בוגרי הטכניון ובוגרי שאר האוניברסיטאות בארץ, כאשר חברות בדר"כ מעדיפות סטודנטים בוגרי הטכניון, וזאת עובדה , מה גם שבדר"כ אלו שמראיינים אותך היו בטכניון והם יודעים בדיוק את המסלול שעשית.

TangoTango

New member
אבל

לפי מה שאני יודעת ספי הקבלה למדעי המחשב באונ´ ת"א גבוהים מאלה של הטכניון.

H20

New member
ספי קבלה

הם יותר עניין של היצע וביקוש מאשר רמת לימודים. חוץ מזה, דווקא במדעי המחשב אין הבדל רציני בין ספי הקבלה של שני המוסדות.

דווקא אני לא כל כך בטוח .... ../images/Emo88.gif

בקשר להבדלים ברמות. הדברים שאתה אומר היו נכונים פעם- באמת היה הבדל רמות והטכניון נחשב לטופ. אבל כיום זה כבר התאזן והרמות בטכניון ובת"א הן זהות או מקסימום בעלות הבדל זניח ביותר. גם בשוק העבודה,לפי מיטב ידיעתי, כבר אין יתרון ליוצאי הטכניון. החברות מתיחסות לבוגרי הטכניון ובוגרי את"א בצורה שווה ברוב המקצועות. היתרון היחיד שיכול להיות שעדיין יש לטכניון זה הרפיוטיישן שלו בחו"ל- אבל גם זה זניח בתואר הראשון, ועפ"י מה שהבנתי בתארים מתקדמים יותר חשוב גם המנחה הספציפי שלך ולא רק המקום בו למדת, וכיום יש אנשים ברמה גבוהה מאוד גם באת"א.

udontsay4

New member
איפה יגאל שילון?!!?!??!?!?

תגידו לי שאתם צוחקים.....בבקשה! לא יכול להיות שצריך 90(!) כדי להמשיך לתואר שני.... זה לא מוגזם? בייחוד כשמדובר על פיזיקה, מדעי המחשב וכו.

flugzeug

New member
בלי פאניקה

בד"כ ציון סף לתואר שני (מבחינת האוניברסיטאות) הוא בסביבות 75. ה-90 זה המצאה של הצבא. אין קשר.

TangoTango

New member
רגע רגע רגע

רק בממוצע של 90 ומעלה אפשר להמשיך לתואר שני מבחינת הצבא? ממתי זה?

yoavsc

New member
יש בלבול

ממוצע של 90 מאפשר לימודים לתואר שני ישירות אחרי התואר הראשון, בלי לחכות דקה, ואני חושב שעדיין במסגרת הצבא.

Hawk17

New member
תואר שני רק למצטייני נשיא?!../images/Emo35.gif

מה זה החרטא הזה?

MajorTom

New member
את רוצה להגיד ש....

אם האוניברסיטה מקבלת אותי לתואר שני במשהו לאור ציוניי בתואר הראשון... הצבא יכול לא לאשר זאת כי התואר מתחת ל90????? לא נראה לי הגיוני! אני מכיר מישהי שעכשיו במהלך השירות שלה, התחילה לעשות תואר ראשון אחר, למרות שהיא בוגרת מדעי המחשב בתל אביב. יכול להיות שמה שאמרו זה קשור לבמהלך השירות הסדיר, כי במהלך הקבע הם לא ממש יכולים למנוע מבעדך.

בדקתי.

טענתה של המהרהרת הייתה תמוהה בעיניי, בלשון המעטה, ולכן בדקתי את העניין והתקשרתי בעצמי.. לפי מיטב הבנתי (שוחחתי עם אדם שהאינפורמטיביות שלו לוקה בחסר), כדי להמשיך ללמוד ל-MA במסגרת השירות הסדיר (וכך בעצם להפוך את מסלול העתודה למשתלם באמת), על העתודאי "לסיים את התואר הראשון בהצטיינות (85-94 לפי האונ´ העברית) או בהצטיינות יתרה" (95-100). שאלתי בפירוש האם הדבר מתייחס לכל החוגים, וקיבלתי תשובה חיובית, משמע גם אתם, אנשי-טכניון חוצניים, שמפנטזים על מספרים ונוסחאות פיסיקאיות בחלומותיכם הרטובים, זקוקים לממוצע גבוה כדי להמנע מבזבוז זמן משווע במסגרת השירות הסדיר. לא הצלחתי להבין אם הצבא מממן גם את הלימודים לתואר השני.

הנ"ל נאמר לגבי MA במהלך הסדיר!!!

לא נראה לי שהם יכולים למנוע ממך ללמוד במהלך הקבע. כך אני מקווה, לפחות.

arifell

New member
רק בסיוטים שלנו

התעוררתי מסיוטים כאלה בזיעה קרה, לא פעם ולא פעמיים. אההההההההההה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

berrale

New member
לימודים לתואר שני

קצת סדר בדברים: 1. המשך לימודי תואר שני לאחר הגיוס: א. לכל עתודאי זכות ללמוד לתואר שני החל מהשנה השניה לשירות חובה. ניתן לבקש אישור עקרוני בלבד (ללא שעות ע"ח פעילות) וניתן לבקש אישור גם לקבלת 4 שעות שבועיות ע"ח המערכת, קרי פעם בשבוע לצאת נניח ב- 13:00, אבל תמורת זאת לכאורה משלמים ב- 5 ימי חופשה שנתיים. האמור לעיל בגדר הנחיות של מנהל הסגל/עתודה ואינן תלויות בדעתו של מפקד ישיר/יחידה, פרט לחתימה פורמלית. ב. אישית התחלתי ללמוד כשלושה חושדים מיום הגיוס ולא ביקשתי רשותו של איש. SO WHAT ?!! 2. המשך לימודים מיד לאחר התואר הראשון: יש מסלול מיוחד שבמסגרתו מצטיינים (מס´ קטן מאד במחזור) יכולים להמשיך בלימודי תואר שני מיידית (תוך כדי קבלת דחיית שירות), נדמה לי כי במסגרת המסלול מורדת שנת קבע אחת מההתחייבות. כאמור מדובר על מצטיינים בלבד, למיטב ידיעתי מ"בן-גוריון" שנת תשס"א אחד בלבד קיבל אישור להמשיך במסלול זה. 3. מובן מאליו קבלה לתואר שני מבחינה אקדמית אינה קשורה כלל לאישור הצבא ולהפך. התנאי של הצבא לגבי ציונים מעולים במסגרת המסלול הנ"ל, איננה תנאי קבלה לתואר שני אלא תנאי להתקבל למסלול הנ"ל.

למעלה