פרט לגג רעפים

• פותח הנושא Aitz
  • פורסם בתאריך

Aitz

New member
פרט לגג רעפים

הי, מאוד מתלבטים לגבי פרט זה לגג רעפים . עם או בלי תעלות המתכת רוב הגגנים מסרו שזו צרה גדולה ניקוז בעזרת צמ"גים על בסיס תעלת בטון או פח . הם ממליצים על מרזבי נחושת או על ביצוע גג עם שפיכה חופשית . האדריכל חושב שזה פרט ירוק יותר ולא מסכן מבחינת ניקוז כשיש צמ"ג כל 3 מ' בהיקף עם שיפועי בטון . מה תאמרו?

calya

New member
לא הבנתי... במושגים ובהגדרות אני לא מבינה

כלום ובשרטוט לא הבנתי איך זה נראה. אני רק יכולה להגיד אם יפה או לא יפה
אפשר תמונה שמדגימה ?

Aitz

New member
יותר ברור

יש שלוש אפשרויות לעצב גג רעפים : 1. רעפים חוצים את קו הכרכוב המים נשפכים מקצה הרעפים , אין ניקוז עם שליטה אך המים מורחקים יחסית מהבית . 2. רעפים עם תעלת ניקוז מפח אשר מתנקזים למרזבים חיצוניים ( פח או נחושת ) 3. תעלה בכרכוב בבטון אשר משופעת בהתאם וממנה מתנקזים מי הרעפים לצינורות אשר נמצאים כל 3 מ' בהיקף הבית . הפרט הוא של אופציה מספר 3 , רוב הגגנים טוענים שזו אופציה מסובכת ובעייתית. אנחנו שוקלים לוותר עליה לכן .

פיטנגו4

New member
מה שירוק הוא לנצל את המים

זה בכלל לא משנה מבחינה "ירוק" אם יש מרזב כל3 מטר או בכל פינה... מה שחשוב ורצוי הוא שיהיה ניצול למי הגשם, שהמרזבים יופנו עם שכל לאזורים מגוננים ולא לשבילים שיובילו אותם לניקוז וממנו לים... אם אפשר - שיהיה בור חלחול בגינה, שממנו המים מגיעים למי התהום. כל מי הנגר העילי וגם מי המרזבים יופנו לבור החלחול

avi5199

New member
אצלנו זו אופציה מספר 1

ואין לי שום בעיה עם זה. הארכיטקט הציע להתקין מרזב מסביב ( אופציה 2) אבל המפקח הציע לנו לוותר על המרזב כי הוא יקר ולתת למים פשוט לרדת חופשי מהרעפים .ושאם נרצה בעתיד תמיד אפשר להתקין מרזב. בנתיים היה חורף אחד אבל עוד לא גרנו בבית, השנה נדע אם כדאי או לא להתקין מרזב כזה.

מה שאני יודעת להגיד על זה:

1. נפילת מים חופשית זה ממש לא נעים, יש לי את זה בבית הנוכחי וזה דבר מרגיז, טונות של מים שנשפכים בבת אחת וגם קופצים לי מהרצפה יש על הויטרינה
2. אני לא סובלת את הפתרון של הפרט שהצגת, יש לנו את זה בבתים רבים בשכונה בה אני גרה וזה לטעמי מכוער וגם נראה לי שיש לזה נטיה להסתם. 3. אני מעדיפה את האופציה של מרזב נחושת וגם עומדת לישם אותה.

רונס

New member
תעלת פח בכרכוב, פיתרון רע...

מניסיון של רטיבויות, תעלות שאחרי כמה שנים החיבורים כבר לא אותו הדבר...

למעלה