פרטנר / ית

• פותח הנושא hard
  • פורסם בתאריך

hard

New member
פרטנר / ית

היי, עשיתי קורס לפני 3 שנים בערך ... 2 כוכבים מא צללתי רק פעם אחת ביוון ואני מחפש מישהו או מישהי לצלול איתה יש לי רכב צמוד אפשר לרדת לאילת פעם פעמיים בחודש ... חמישי עד שבת ... אני בקושי זוכר משהו מהקורס וצריך רענון אבל אני רוצה לצלול רוצה את השקט של מתחת למים אז אם הראש שלך קצת שקט ...

אבי ע

New member
הכנס למדור "לוחות" ../images/Emo39.gif ../images/Emo19.gif

שבראש הפורום ושים מודעה קבועה עם פרטים אלו (המודעה נשארת 60 יום, ואחר אפשר לחדשה). יש שם כבר מודעות קיימות ותוכל ליצור קשר בהתאם. אתה יכול בנוסף גם להציע מועד בו אתה מתכנן לרדת ולהזמין מצטרפים/ות, בלוח המיועד לכך. בנסיבות שאתה מתאר כדאי מאד שתתאם רענון יסודי, יותר מאשר סתם צלילת הרענון הקבועה בתקנות. איני זוכר כרגע אם יש מועדונים באילת עם תכנית קבועה לרענון כזה, אבל אולי אחרים יידעו ומכל מקום ברענון תבקש שהוא יהיה יסודי במיוחד. בהצלחה

צלילת ריענון יסודית

אכן כדאי ורצוי לך לעשות צלילת הכרות יסודית ולא צלילת הכרות רגילה. למיטב ידיעתי מועדון "מנטה" אכן מבצע צלילות הכרות יסודיות, עורך כ-5 שעות סה"כ כולל צלילה של 45-30 דקות, המחיר היה לפני חודש 400 ש"ח. צלילה בטוחה קיסר הדור

צלילת רענון יסודית

למיטב ידיעתי, ב"קורל סי דייברס" מעבירים "רענון כישורי צלילה", דבר שנמשך כ 3 שעות, מהן כ 45 דקות במים והשאר חזרה על תאוריה וטבלאות. המחיר, 175 ש"ח אם אתה לבד, ובקבוצה של 2-4 צוללים, 135 ש"ח לאדם כולל כל הציוד, ההדרכה , הסעות וכו´. מומלץ מאד.

Astro The Dude

New member
הכי יסודי שראיתי...

קפוץ למרינה דיוורס באילת ותבקש שאריק יעביר לך רענון חיקיתי שבוע שעבר שיסים ריענון ולקח לו שעות :)

RUFF

New member
אני רוצה להבין

כצולל מה זה צלילת ריענון יסודית? תודה.

Astro The Dude

New member
וואלה לא ממש יודע...

אין לי מושג מהיא צלילת ריענון יסודית ומהיא צלילת ריענון מחופפת... אני אומנם לא מדריך אך כ Divecon הוסמכתי להעביר צלילות ריענון ומעולם לא שמעתי על צלילת ריענון לא יסודית. בכל צלילת ריענון (או קורס עדכון כישורים כפי ש SSI קוראת לכך) יש מס´ כישורים (ורמת ידע) שעל החניך להציג ומדריך טוב יעצור ויוודא את כולם גם ובעיקר אצל המתקשים. ההפרדה בין סוגי הצלילות (אם באמת קיימת) נראית לי כמו איזשהוא ניסיון מצד המועדונים להרוויח עוד כסף וגובלת בסיכון הצולל הקמצן והבטוח בעצמו יתר על המידה שיבקש ("צריך" בגלל החוק) צלילת ריענון רגילה ולא יקבל את כל הרענון שהוא צריך. הייתי מתרחק ממועדונים שעושים הפרדה כזאת. מבין צלילות הרענון שראיתי מועברות לחברים ולאחרים אריק השקיע את משך הזמן הארוך ביותר שבו נתקלתי וזה מדד לא רע , מדריך שמשקיע זמן שבו הוא יכול לנוח או להרוויח עוד צלילה כנראה שלא מחפף...

אבי ע

New member
הפעם פישלת, אסטרו ידידי... ../images/Emo39.gif

אם לא יודעים, לא חייבים להגיב... אפשר קודם לשאול
רענון רגיל אמור להיות יסודי אבל יוצא מהנחה שלמרוענן יש את עיקרי הידע הבסיסי מהקורס. במקרה של הפוגה ארוכה מאד, או סיבה אחרת לידע חסר, מומלץ לעשות רענון ארוך יותר, שמטבע הדברים גם עולה יותר. זו לא מסחטת כסף אלא שירות חשוב שחלק מהמועדונים נותנים בצורה ממוסדת, וכולל חזרה ארוכה ומקיפה יותר על עיקרי הקורס, בסדר גודל של חצי יום או אפילו יום שלם, ולעתים גם יותר מצלילה אחת. בברכה, אבי ע.

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
צלילת ריענון מחופפת

כרבע שעה בבריכה שלאחריה צורף המרוענן לצלילת אויר ל 30 מטר - ראיתי במו עיני. צלילת ריענון "רגילה" שראיתי במרינה דיוורס ערכה עם התאוריה קרוב לשעתיים לאחריה צללה איתי המרועננת במשך שבוע (לאחר כשלוש שנים של הפסקת צלילה) כצוללת מיומנת מהשורה. חבר נוסף שלי שהנו צולל ותיק מאד עבר שם צלילת ריענון שלאחריה נדרש ע"י המדריך לריענון נוסף על מנת להגיע לרמה הנדרשת על ידי המועדון. ידוע לי כי גם במנטה מקפידים מאד על צלילות הריענון וחניך שלא עומד בתנאי המינימום בצלילה זו לא מוסמך והמועדון לא חותם לו על הצלילה עד שיעמוד בדרישות. לא ידוע לי מה המצב בשאר המועדונים, חברי הפורום מוזמנים להוסיף מנסיונם, הנושא נראה לי חשוב לפחות כמו מצב המקלחות במועדון. ו ב ב ח י " נ

Astro The Dude

New member
אני מפשל הרבה אבל הפעם לא...

בתחילת כל רענון המדריך צריך לבצע הערכה של החניך ושוב ושוב לאורך כל הרענון עד שהמדריך מעריך כי החניך הגיע לרמה (גם תיאורטית וגם מעשית) הנדרשת ואין זה משנה מה היתה רמתו בהתחלה. במידה ותוך פרק זמן סביר (מה זה סביר היא שאלה אחרת) יכול המדריך להחליט כי המרוענן לא עבר את צלילת הרענון ונדרש לו אימון נוסף \ רענון נוסף (בתוספת תשלום או שלא). כך את ההחלטה על אורך הרענון מבצע המדריך וכל אחד מרוענן לפי רמתו ועד לרמה הנדרשת. ובא לציון גואל ולציונה ... עבודה מתוך הפרדה מראש של סוגי הרענון עלולה להוריד את רמת הרענונים הרגילים ולבטל את היתרון היחידי שיש אולי לחיוב הרענון בחוק. בSSI אין הפרדה כזאת ולפי מיטב ידעתי גם לא באירגונים אחרים וטוב שכך. בעוד יותר ברכה, אסטרו.

RUFF

New member
ממה בדיוק מורכבת צלילת ריענון?

חשבתי שפשוט מדובר בחזרה על החומר העיוני (טבלאות וכו) ולעשות קצת תרגילים במיים (הורדת מסכה והוצאת ווסת...) אין אפשרות לעשות את התרגילים האלה ואז לרדת לצלילה עמוקה באותה צלילה למשל בשירה. תודה

ניב ד

New member
לא מדויק וכבר היה על זה ויכוח בעבר

רענון לא אמור להיות תחליף לקורס צלילה, וצודק אבי שמדבר על שני סוגים. הסוג הבסיסי הוא רענון תיאוריה קצר של כחצי שעה פלוס, בתוספת צלילה רדודה ורענון מיומנויות ים. רענון מלא הוא אכן רענון למי שלא צלל זמן רב או מישהו שממש לא מרגיש בטוח בעצמו. זה כבר רענון מקיף הרבה יותר - שעתיים ומעלה שממש חוזר על כמעט כל התיאוריה, וכן כולל צלילה וכו´. רענון כזה הוא גם יותר יקר. ידוע לי למשל בדוגית שהם נהגו לעשות רענון קצר ורענון ארוך (נדמה לי 250 ש"ח לפני כשנה וקצת). פעם לקחתי ידידה לשם לעשות את הרענון הארוך והמדריך היה פשוט מעולה - הסביר לה הכל לפרטי פרטים וירד איתה לצלילה ארוכה מאד יחסית והיא סיפרה אחר כך שפשוט חזר איתה על כל דבר ודבר. אני מסכים שהמדריך חייב להיות שקט שהמרוענן אכן רוענן, אבל גם למדריך יש מגבלות והוא לא יכול לשבת עם החניך עד אין קץ. בכל זאת - זה לא קורס ויש פה ענין של תשלום על הזמן.

Astro The Dude

New member
תשובה לRUFF ותגובה לניב.

אז RUFF לפי סיפרי SSI (לא מדריך ולא ביצעתי בשטח רק בקורס Divecon) רענון מורכב מחזרה על עיקרי החומר התיאורטי שנלמד בקורס * + הרכבת ציוד בפיקוח מדריך + התאמת כמות משקולות + ביצוע מס´ תרגולות במים ב3 עומקים שונים : עומק עמידה, בעומק2-3מ´ וב6מ´ שבסופם יכול המדריך אם ירצה ואם יעריך את רמת החניך כמספיקה להמשיך לאיזה סיבוב במים עמוקים יותר. חלק מהתרגולות כגון ריקון וסת, מציאת וסת. וריקון מסכה, יבוצעו בשלושת העומקים, כאשר התנאי להעמקה לשלב הבא הוא הצלחה בשלושת המיומנויות האלה, ואילו אחרות כגון הנשמת חבר, עלית חירום, עליה מבוקרת ובדיקת איזון אינם חייבים להתבצע גם בשני העומקים הראשונים. המטרה בעומקים הרדודים יותר היא בעצם הקנית בטחון אצל החניך והמדריך יכול להתעקב על כל אחת מהתרגולות כפי רצונו ולחלקה לשלבים. אורך הרענון תלוי ברמת החניך, בהשקעת המדריך ובתקרת זמן שהמועדון עלול להקציב לנושא. ואחרי כל זה המדריך מעריך את יכולות הצולל ובהתאם לכך חותם \ לא חותם ודורש רענון נוסף בתשלום או שלא לפי ראות עיני המועדון ומראה המרועננת. וניב כל העובדות שמסרתי מדויקות אתה אולי לא מסכים איתי וזו זכותך הרי לכל אחד מותר לטעות ... =} אבל פשוט נראה לי שלא קראת את כל מה שכתבתי עד הסוף כי בין השאר אף פעם לא אמרתי שרענון צריך לקחת נצח ולהחליף קורס צלילה ואם תקרא את הודעת השיח תראה למה התכוונתי. מקווה שכאן הבהרתי את כוונתי, אם תרצה עוד הבהרה אשמח.

ה- Dude צודק../images/Emo45.gif

והביא תאור נכון של צלילת רענון נכונה. הסיבה היחידה לכך שצלילת רענון אורכת פחות זמן היא בגלל שהצולל מגלה שליטה בחומר העיוני ובמיומנויות ומבצע את הכל לשביעות רצונו של המדריך. לא שמעתי מעולם על חלוקה לרמות בצלילת רענון. זאת ועוד, בסיומה של צלילת הרענון המדריך אמור לשוחח עם הצולל על ביצועיו ולהעביר לו את מסקנותיו שיכולות להיות מ:"אתה צולל על הכיפק" ועד "לא עמדת במשימה ולכן לא אוכל לחתום לך, אני ממליץ שתחזור על קורס כוכב אחד/ שני" עם כל מה שנמצא בין הקצוות של הסקאלה הזאת.

הקרפיון

New member
אני נאלץ לא להסכים

זה אולי תיאור של צלילת רענון נכונה, אבל מה עושה מי שזה כנראה לא מספיק לו? "יום רענון ארוך" עם יותר זמן לעבור על הדברים, ויותר זמן לתרגל את הדברים במים הוא פתרון סביר מאוד. זה לא סביר שמועדון יתן למדריך להקדיש לך שלוש (או חמש) שעות עבודה במחיר של צלילת רענון. אם זצלילת רענון "נכונה" כנ"ל לא מספיכה לך, יגידו לך שאתה צריך עוד תרגול, ולא יחתמו לך. זה מצוין לבטיחות, אבל אתה לא תהיה מסוגל לצלול כמו שצריך, גם אם המדריך טוב. תראי, אני וזוגתי עברנו שלושה ימי רענון לא מזמן, לחזור על הדברים שאתה שוכח כשאתה לא צולל מספיק (אנכנו ירושלמים, וצוללים עפ"ר רק פעם בחודש). והיה הרבה מה לתרגל.

אבי ע

New member
דעה אחרת: ה- Dude טועה ../images/Emo31.gif

מכל הנימוקים שהביאו ניב, הקרפיון ואנוכי. העובדה שלא שמעת, כשם שהוא לא שמע, בודאי אינה ראייה
עכשיו שמעת. מאד הגיוני שאדם יוכל לבחור בין רענון שגרתי לבין רענון ארוך יותר, ואני מתפלא שבכלל יש ויכוח (לגיטימי, כמובן) על זה. הנכון הוא שבראשית השרשור טעיתי וציינתי אותו כ"יסודי" יותר, כשהכוונה היתה ל"מקיף" יותר - מסכים שכל מה שמועבר צריך להיות מועבר באופן יסודי.

RUFF

New member
Astro תודה לך

הבעיה האישית שלי אני צורך אויר יותר מדי. תודה.

Astro The Dude

New member
אתה לא צריך להודות לי

זה לא באשמתי .... :) אל תדאג עם הניסיון והשתפרות האיזון זה יעבור עד אז תבדוק מס´ דברים שעלולים להשפיע: 1) אולי קר לך וכדאי יותר חליפה 2) אולי הסנפירים קשים וגדולים מידי בישבילך ואתה מתאמץ יותר מידי 3) אולי אתה צולל עם יוצאי שייטת והם פשוט בכושר יותר טוב 4) אולי כדאי לבדוק שוב כמות משקולות אם לא : 1) תשתדל לצלול עם אנשים בעלי צריכת אוויר כשלך 2) או שתיקח יותר אוויר בכל מקרה לא היתי דואג הצריכה יורדת עם הניסיון אסטרו

למעלה