פרטי מול ציבורי

פרטי מול ציבורי

בעיקבות אחת התגובות שקיבלתי כאן...
האם זה נכון שיש מקומות בארץ עם 40%-30% סיכויי בממוצע לכל החזרה של עובר??
אנחנו עם בעיה קלה יחסית (במידה ואין חלילה משהו נוסף לא ידוע)- פולציסטית עם מחזור יחסית סדיר )יש זקיק מוביל וכו אך ערכי פגרסטרון נמוכים יחסית) וזרע עם מוביליות אפס ולעיתים גלוטונציה.

החזרנו כבר 3 פעמים עובר מוקפא ללא הצלחה )בשיבה(. בקרוב אצטרך כנראה שאיבה נוספת.
שקלנו ללכת לאסותא, בעיקר מהסיבה ששיבא רחוק לנו. אבל אם באמת יש מרפאות עם סיכויי הצלחה גבוהים בהרבה, מוכנה אפילו לשלם בפרטי אם זה יגדיל באופן ניכר את הסיכויי. הטיפולים ממש מטישים...

מדוע בעצם יש הבדלי סיכויים כל כך גדולים בין פרטי לציבורי? האם זה נכון גם במקרים הסטנדרטיים שלא נדרשת יצירתיות וכו?

napit

New member
בארץ לא מפרסמים סיכויי הצלחה

לא מחוייבים לעשות את זה אז שום רופא\ מרפאה לא עושים.

ועוד שאלה למטופלת מכבי

למקרה ונחליט ציבורי/אסותא..
אם אני רוצה לעבור מרפאה, ויש לי עדיין מוקפא, האם לא יאפשרו לי להתחיל טיפול במקום חדש מבלי שסיימנו עם המוקפאים?
איך בעצם הם מגלים על כך? ידרשו לראות אישור מהמקום הקודם או משהו כזה?

פזית66

New member
בדקתי פעם לעומק את הסטטיסטיקות בארה"ב (בארץ לא מפרסמים)

אז ככה, בגדול הסיכויים תלויים בעיקר בגיל של האשה, אבל עד גיל 40 בערך הירידה היא לא מאוד חדה, הבדל של בערך 10% בין קבוצת הגיל של עד 35 והקבוצה של 38-40. אחר כך זה כבר יורד די משמעותית.
הסיכוי של כל מחזור טיפול הוא בערך 20-25% בהתחלה, אם עוברים את שלב הגירוי ושאיבת הביציות בהצלחה אז זה עולה לאזור ה-30-35%, ואם מתפתחים עוברים אז זה כבר באזור 40-50% (הטווחים הם בהתאם לגיל, וכן בכל מרפאה האחוזים קצת שונים). הסיכויים של בלסטוציסטים קצת יותר טובים משל עוברים ביום 2-3, אבל מצד שני יש אצל בלסטוציסטים סיכון קצת מוגבר לתסמונות גנטיות ספציפיות. הסיכויים של קפואים טיפה יותר טובים משל טריים (לא היה כתוב שם למה, אבל הדעה המקובלת היא שכנראה זה מפני שההחזרה היא על בסיס טבעי וכי עוברים ששרדו הקפאה הם כנראה מראש יותר חזקים).
חשוב לציין שאין שם פילוח לפי סוג הבעיה, וכמובן יש בעיות חמורות יותר שהאחוזים שלהן יותר נמוכים ויש בעיות קלות יותר שהאחוזים בהן יותר גבוהים.
אפשר למצוא את הנתונים באתר של ה-CDC.

לא הצלחתי להבין

אם הסיכוי לטיפול מבחינתך הוא פר עובר מוחזר או פר שאיבה?

לגבי שאיבה יכול להיות, יש נשים שיש להם גם 7-10 עוברים מופרים משאיבה אחת...

אם מדובר בסיכוי של 40% בארץ פר עובר נשמע לי מוגזם מאוד, בפרט שכל המספרים שנתקלתי בהם אומרים אחרת.
אשמח לראות את הדאטה עליו הסתמכת. ובכלל כל מי שמוצאת דאטה על סיכויים לבנות 35 ומטה בארץ )!) אשמח לקבל הפנייה לכתבה/מאמר

פזית66

New member
הסיכוי של 40-50% הוא פר החזרה, כשנאמר שהחזרה ממוצעת היא של

יותר מעובר אחד.
כשאני חיפשתי לפני כמה חודשים היה שם קובץ PDF עם נתונים לכל מרפאה. עכשיו לא מצאתי את הקובץ (גם לא חיפשתי הרבה, אפשר לנבור באתר של ה-CDC כאמור). עכשיו מצאתי שם עמוד עם ממוצעים כלליים לכל ארה"ב. יש שם המון נתונים וקצת הולכים לאיבוד אבל אם מסתכלים לעומק אז הכל שם.
http://nccd.cdc.gov/DRH_ART/Apps/NationalSummaryReport.aspx

נתונים לארה"ב

יחסית נגישים...

מנסה לראות בארץ, ומוצאת נתונים או שכוללים את כולם או נתונים שפרסמו לפני שנה משרד הבריאות על בנות 40 +, לא מוצאת נתונים על צעירות ( 35 ופחות) בישראל

בלונד23

New member
בארה"ב מראש לא מטפלים במקרים "קשים"

לא חושבת שבמרפאות הגדולות והיקרות מטפלים במקרים של זרע לקוי מאוד או אנדומטריוזיס או גיל מאוד מאוחר וכו'.
הם מטפלים במקרים קלים יותר, ובגילאים צעירים יותר, ומכאן אחוזי ההצלחה הטובים.
בארץ נכנסות לסטטיסטיקה כל המבוגרות בנות 44 וכו', וזה מוריד את האחוזים הכוללים.

Round two

New member
זה ממש לא נכון. הם מטפלים בכל אחת

נכון שהרופאים מייעצים מהר מאד לעבור לתרומה וכו אבל אם האישה מעוניינת, הם כן מטפלים בכל אחת.

מדברת מניסיון ומידע.

פזית66

New member
נכון, אבל בגלל שזה פרטי ולא מסובסד אז נשים שמראש יש להן

סיכויים נמוכים יותר נוטות לוותר הרבה יותר מאשר בארץ.

בלונד23

New member
מה שפזית אמרה

acka

New member
סיכויים

ככל הידוע לי לא קיימים נתונים פומביים לגבי סיכוי הצלחה לפי יחידה.
אני כן יכולה להגיד שיש נשים שבמצבן אכן יש סיכוי של 30-40% הצלחה פר החזרה.
האם זה אומר שבהכרח יצליחו תוך 3 פעמים? ממש לא בטח לצערנו.
לפעמים יש בעיות נוספות שלוקח זמן עד שעולים עליהן ולפעמים פשוט הסטטיסטיקה הלא נחמדה.
אם תגיעי לעוד שאיבה נשמע ששווה לך לקחת סיכון ולבקש שינסו לגדל חלק מהעוברים לבלסטוציסטים.
אולי זה מה שיעשה את ההבדל.
שווה לך גם לבקש דו"ח מעבדה מפורט ולראות מה בדיוק היה מצבם של העוברים כשהם הוקפאו.
ועדיין קיים פה האלמנט הסטטיסטי - כבר נקלטתי עם עוברים שהרופא הגדיר כמסכנים.
לגבי מכבי - כן תצטרכי להביא דו"ח סיכום המוכיח שאין מוקפאים והם מאוד מקפידים על זה.
מקווה שלא תצטרכי כי תקלטי כבר בהחזרה הקרובה.

תודה

לגבי העוברים, 3 העוברים שהוחזרו היו 'עוברים יפים מאוד' לטענת הרופאים שהחזירו.
מקווה שאכן 'נפלנו בסטטיסטיקה' ושאין משהו נוסף...

תודה ובהצלחה לכולן!

acka

New member
יפים מאוד

אני בחורה של מספרים, אוהבת לראות כמה תאים ואיזה אחוז שברים.

נראה לי דיברו על 8 תאים

יכול להיות?
עוברים יום 3.

אבל כאמור לא כזה עזר לי, 3 כשלונות + אחד שאפילו לא הצליח לצאת מההפשרה

למעלה