פרטי או קופה

טל891

New member
פרטי או קופה

היי בנות, אני חדשה פה.
אנחנו אחרי שנה ו4 חודשים של נסיונות, אחרי 2 הזרעות וצילום רחם.
אני כרגע מטופלת אצל רופא במכבי ולא ממש מרוצה בנוסף הוא שלח אותי לצילום רחם ואמר שהוא טס לחול ולכן נוכל להמשיך טיפול רק לאחר שיחזור. השאלה שלי הם זה הגיוני להפסיד חודש של טיפול בגלל שהוא בחופשה?
ומה אתן יכולות להגיד לגבי טיפול פרטי? כמה הוא באמת עדיף על רופא בקופה ואם שווה להשקיע בנוסף לכל הסיוט הזה גם הוצאות כספיות גדולות?
תודה!

קרפי8

New member
את גרה במרכז?

אם כן אז דר איראל וויסמן (בראשון לציון) ודר אריה ברקוביץ (גבעת שמואל)
מקבלים דרך מכבי והטיפולים נעשים באסותא ראשון. שניהם רופאים מומלצים.
&nbsp
אני הייתי מטופלת בעבר אצל פרופ פרטי באסותא רמת החייל.
היום אני מטופלת אצל ברקוביץ דרך הקופה.
ההבדל היחיד שאני מרגישה בצורה משמעותית הוא שאצל הרופא הפרטי הייתה לי אופציה לדבר עם המזכירות שלו,אצל ברביץ חוץ מקביעת תורים כל התקשורת היא ישירות איתו (אין מי שייתן מענה על שאלות קטנות או כל דבר אחר שנח יותר לעשות מול מזכירה)
אבל חוץ מזה דווקא עם הרופא הפרטי הרגשתי שהוא מאוד לא נגיש ועם ברקוביץ ההפך.
&nbsp

יצא לי להיות אצל רופא פרטי ידוע שהיחס

שקיבלנו והטיפול היה פחות אישי ופחות מותאם לנו מאשר בציבורי. אכ עברנו לציבורי (שיבא), ואכ חזרנו לפרטי אך אצל אחד המומחים הגדולים - וממנו מרוצים.
&nbsp
מה שמנסה להגיד.. זה מאוד תלוי רופא. יש רופאים שבהחלט לא שווה ללכת אליהם בפרטי. ואגב לדעתי סבב ראשון עדיף לעשות בציבורי ולחסוך את העלויות הגבוהות. אלא אם יש אצלכם בעיה מאתגרת במיוחד, לרוב הסבב הראשון דומה ברוב המקומות.. החל מסבב שני נדרש יותר יצירתיות והתאמת טיפול לפי תוצאות קודמות.
אבל זה תלוי גם מטופלת.. יש מטופלות שיותר קריטי להן שבסבב ראשון יהיה מי שיחזיק להן את היד. יש כמה רופאים בפרטי שאכן נותנים מספר פלאפון פרטי שלהם למטופלות.. מכיר מישהי שזה ממש היה חשוב לה. אגב היא נקלטה בסבב ראשון בהחזרה ראשונה וילדה לא מזמן..

אני אישית פניתי ישר לפרטי

עוד לפני החתונה ביררתי את העסק (חששתי בגלל הגיל שלי - מעל 35).
רופא נשים שהייתי אצלו נתן לי את שמו של הרופא שלי, ד"ר מיכה באום. כשהתגלתה בעיה - בזרע בכלל - שאלתי את גיסתי שלה יש רקורד דו ספרתי של שנים בטיפולים והיא מלווה זוגות שעוברים את התהליכים האלה והיא אישרה שמדובר ברופא מיומן וטוב.

בהחלט לא התבדיתי.
כל דבר, כל מעקב, לא נסתר ממנו.
מאד זמין דרך המזכירות שלו - ולכל דבר ועניין.

בחרתי בו גם למעקב הריון ואני לא מתחרטת. אין אבן שהוא לא הופך.
ברוך ה' זכינו והוא שליח טוב.

בהצלחה!

אצלו אישית לא

אפשר ללכת דרך מרפאת "אמא" במדיקל שאותה הוא מנהל.
אבל אז אי אפשר לבחור רופא.. מה שיבוא.

acka

New member
העדפות

לטעמי אין שחור ולבן בתחום הזה.
יש יתרונות לשני המסלולים. אני מתייחסת להפריות, כי לטעמי אין כל כך טעם ברופא פרטי בהזרעות.
הציבורי יש כמה עיניים שרואות את התיק, מתיעצים ביחד, אין עלויות נוספות.
בפרטי יש לך את הרופא שלך, ברור מי עושה את השאיבה וההחזרה, יש בדרך כלל גישה יותר חופשית אליו. כמובן שיש עלות נוספת.
אני יכולה לספר לך איך הגעתי דווקא לפרטי - הלכתי לחוות דעת שניה.
המחיר יצא ממש משתלם עם ההחזרים.
הרופא היה מקסים וקשוב ומקצועי מאוד.
בסופו של דבר הכריעה הפרקטיקה - בבתי החולים באזורי דרשו שאגיע למעקבים אצלם.
לאסותא לא היה אכפת ויכולתי להמשיך במעקבים ליד הבית.
גם לא הזיק שאת הרופא פוגשים בערב ואסותא פועלים בסופ''ש.
הכי לא שיקולים מקצועיים, אבל הנוחות הכריעה אצלי.

thalassiosira

New member
במכבי את יכולה להיות אצל רופא אחד מהקופה ושאיבות באסותא

גם רופא פרטי לא יכול לטפל בך כשהוא לא בארץ.
אצלי לפני נסיעות שלה הרופאה שאלה אם אני רוצה לחכות לה או לעשות חלק מהתהליך עם רופא אחר.
אם את מרוצה מהרופא תנצלי את החודש למנוחה או לבדיקות שאת צריכה להשלים.
אם את לא מרוצה תעברי לרופא אחר, אני אישית עושה דרך הקופה כל מה שאפשר ועד עכשיו מאוד מרוצה, אם את לא מרוצה מהרופא שלך, תעברי לאחד אחר, יש מספיק רופאים מוצלחים שעובדים דרך הקופה.

היא321

New member
אני הבאתי את הבת שלי מאיי וי אף בציבורי. הייתי מנסה קודם ציב

ציבורי.
וכן, הגיוני להפסיד חודש כי הרופא בחו"ל. אני הפסדתי חודש בזמנו כי אני טסתי לחו"ל. הגיוני לשני הצדדים

למעלה