פרטים על ניצנית, וזי'הוי צמח.

יפמעהש

New member
פרטים על ניצנית, וזי'הוי צמח.

למען שמו באהבה ניצנית שעברה התעללות קשה: להוריד לה כבר עכשיו את הכמות הגדולה של העלים היבשים, או שעדיף לחכות להתחדשות? עד כמה גבוהה יכולת ההישרדות שלו? כלומר, מה שהוא עבר זה התעללות, או שזה דבר שהוא רגיל לו במקומו הטבעי, וכמו הצמח שמובא בקישור, הוא רגיל לחוסר מים לאורך זמן רב? איך אפשר להרבות אותו? לאיזה מימדים הוא מסוגל להתפתח, ומה גודל העציץ המומלץ? מה הצמח המובא בקישור להורדה? יכולת ההישרדות שלו גבוהה משל הניצנית, נכון?

צפנתי

New member
לגבי הניצנית:

היא מספקת בעציץ קטן למדי, וגם מצע די דל לדעתי. ענפי תפרחת שסיימו ועלים פגועים כדאי להוריד ולגזום. צריך הרבה מאד אור וכן רצוי בקיץ להנמע משמש ישירה. זה עדיף לה. להזהר מתכיפות יתר בהשקייה. לייבש את המצע בין השקייה להשקייה. היא רגישה לעודף מים.

יפמעהש

New member
../images/Emo207.gif חסה ללא תולעים.

יצא לי לראות השבת ספר בנושא, ותהיתי אם יש מישהו שמעוני'ין שאנסה ללקט חומר לערך בנושא. בגדול, רופן ענה לפני כמה ימים נכון על הנושא, אך אני לא יודע אם זה מתוך חוסר שימת לב או מחוסר ידיעה, הוא לא צי'ין שמעבר לזחלים של הפרפרים, יש גם את הכנימות שהירקות ללא תולעים נקיות מהן, ועוד כל מיני חרקים במימגדים מילימטרי'ים. בגדול, מי שמעדיף שלא לאכול חרקים באוכל שלו, הדבר הכי פשוט שאפשר לעשות עם עשבי תיבול (אין לי ירקות בבית, אז התמקדתי בעיקר בזה) זה לטבול אותם בתוך המאכל כשהם עטופים בתוך בד מסנן, או לעשות תמצית ולסנן אותה. שאר הירקות זה בעיקר לשטוף. אני יודע שארטישוק הוא בעי'יתי, ויש לשטוף את עליו כשהם תלושים מהלב, ואת הלב לאחר הורדת השערות.

רופן

New member
הבהרה קלה

כפי שכתבתי שם גידול של ירקות שונים בצורה של "ללא תולעים" היא שיטה מאוד מקובלת בחקלאות - חממה סגורה. וזה לא רק למען הציבור הדתי אלא בכלל, לגידול ירק נקי יותר וקבלת תנובה גבוהה יותר. באותה מידה שלא נכנסים לשם פרפרים שונים, כך גם לא יכנסו לשם צרעות, זבובים, ברחשים או כנימות שונות. מקפידים על הבאת שתילים נקיים שומרים על חממה סגורה, עם "כלוב אויר" וזהו.. כנימות לא נוצרות "יש מאין", הן מגיעות מבחוץ.. אז אם שומרים על 'דלת סגורה', אין "חרקים". ולגבי ה'מחמירין', שנינו יודעי שזה לא נגמר אף פעם.. (השרייה בחומץ, בדיקה מול מנורה.. ועוד ועוד כל אחד וחומרתו..)

יפמעהש

New member
אני לא יודע אם...

הרב שכתב את הספר הוא מחמיר. אתה מוזמן לראות אותו ככה. אם אתה מתי'יחס אליו כ"מחמיר" בגלל המידע על הארטישוק, אז אני מניח שאתה יודע שעל הארטישוק חוגגים מגוון נרחב ביותר של חרקים. בשורה התחתונה, עדיף לאכול חזיר מאשר ירק עם תולעים. חזיר זה בסך הכל עבירה אחת, וחרקים זה 6.

רופן

New member
נו, באמת... קטונתי

ולא התיימרתי להיות רב או פוסק.. מאז שחרב בית המקדש, הנטייה היא להחמיר, ובצדק, עד יבוא תשבי ו.. ת.י.ק.ו כל הרעיון של 'חסלט' וירקות עלים חסרי זחלים ורמשים, הוא ע"י יצירת סביבה נקייה מלכתחילא וסגורה בדיעבד, להגעת מעופפים ורמשים כלשהם, גדולים כקטנים. תודה לאל, אני צמחוני זה 50 שנה, ואין לי מה לפסוח על 2 הסעיפים ואף לא על אחד מהם. לא מעדיף את "זה", ואף לא זה. לגבי הארטישוק, לא, לא יודע. אשתי שתחיי' - "..צופייה הליכות ביתה.." ונוקטת באמצעים המתאימים. גם בירקות אורגניים, כמו שאני מגדל, אומנם אין "חורים" וכדומה, אך יש כל מיני המתחבאים בחיק העלים, דרך קבע.

צפנתי

New member
בארטישוק יש עשרות רמשים..גמצלי..

אבל אשרי שזכיתי לאכולו, לקטוף ארטישוק אורגני צעיר זה ממש טעם גן עדן, ותודה למי ששלחה לי עם בעלה היקר. נגד החברים המסתתרים שם אני משרה במי מלח ולימון לפני הבישול (האמת, זה לא מוציא את כולם, והאמת...אין לי מושג בכשרות). למי שיש כמות רצינית של ארטישוק, הכי טוב זה פשוט "להפשיט אותם" מהעלים החיצוניים לפני הבישול. שם מסתתרים רוב החרב'ה.

רופן

New member
עוד לא גידלתי ארטישוק..

פוסקי ההלכה והכשרות, מתוך ידע ומתוך נסיון רב שנים, ממליצים על השרייה במים עם חומץ לא משאיר טעם לוואי ופועל מצויין על כל ה"חברים" הכי עקשניים.

יפמעהש

New member
אחותי אמרה לי שהבן של הרב לבנון

מעשר את התבלינים שלו לפני שהוא משתמש בהם (זה יוחס לנענע). אני תוהה אם יש בזה מן האמת. אתה יודע משהו בקשר לזה, רופן? ומה אמורים לעשות עוד שנה וחצי, בפרוס עלינו שנת השמיטה?

למעלה