פרטים על משפחתח

רפאלה23

New member
פרטים על משפחתח

אבי ז"ל יליד וילנה ואין לנו שום מידע לגבי המשפחה שנספו בשואה.האם אפשר לדעת אם למישהו מהם יש קבר בוילנה?פרטים כלשהם על המשפחה?ניתן למצוא פרטים בארכיון?
תודה
 

ariehprh

New member
אנא ראי את המדריך באדום: צעדים ראשונים בפורום -שאלות ותשובות

שבראש עמוד הפורם וחזרי עם הפרטים החסרים בשאלתך: שמות מלאים של קרובי המשפחה הידועים ושל בני המשפחה שאת מחפשת, ככל שידועים לך - שמות בעברית וכתב הלועזי המקובל במשפחתך. אם ידועים צרפי תאריכי לידה, גם משוערים, מקומות מגורים בערית ובלועזית וכל מידע נוסף הידוע לך ולמשפחתך.
&nbsp
אפשר ורצוי לחפש במאגר המרכזי של דפי עד לשמות הנספים בשואה באתר האינטרנט של יד ושם לפי שם המשפחה ומקומות המגורים וגם לי שמו של אביך, ייתכן והוא כתב דפי עד למשפחתו וכך תוכלי למצוא מידע עליהם.
&nbsp
&nbsp
בברכה ובהצלחה,
&nbsp
אריה
 

רפאלה23

New member
שורשים

אבי ז"ל משה שניפליסקי SHNIPELISKYיליד וילנה 1908,סבי יעקב יוסף שניפליסקי נורה בחצר מפעל שבו עבד(איזה מפעל)? סבתי רבקה לייבובנה כנראה שם נעוריה TUREC או CAZ מתה מרעב בגיטו.
רציתי לדעת אם נקברו בבית קברות בוילנה או בקבר אחים.?
האם יש רשימות ניספים?
 

שרי סילבר

Active member
האם ניסית לחפש דפי-עד רלוונטיים?
באתר של יד ושם יש אי אילו דפים של אנשים הנושאים שם-משפחה זה, חלקם מוילנה. אם טרם עשית זאת, כדאי לעבור על הדפים הללו, ולנסות לבחון את הקשרים המשפחתיים בין האנשים השונים המוזכרים שם. כמובן שחשוב לבחון אם אביך מסר את הדפים הללו או חלקם, וכמובן לערוך חיפוש מתקדם ולבחון אם אביך מסר דפי-עד נוספים אודות קרובים נוספים, ששם-משפחתם שונה. זה עשוי לסייע בידך לקבל רשימת-שמות ראשונית.

חיפוש במאגר-השמות של יד ושם:
http://db.yadvashem.org/names/search.html?language=en
 

רפאלה23

New member
חיפוש שורשים

יש מעט מאד אינפורמציה בדפי עד שמסר בן דודי.המידע הזה ידוע לי,זה ממש מעט.ניסיתי בכל מקום אפשרי גם באיגוד יוצאי וילנה.אני מתכננת לצאת לוילנה אולי אגלה משהו בארכיון שם.
תודה
 
למעלה