פרטים להתלונן

Daniela09

New member
איפה להתלונן - התעללות בקטין

החוק מאוד ברור בכל הקשור לחשד להתעללות בקטין או חסר ישע והוא אומר: חל חובת דיווח על חשד של התעללות בקטין או חסר ישע. החוק גם מציין למי לדווח: לפקידת סעד לחוק נוער שברשות המקומית או למשטרה. החוק מדבר על חשד ולאו דווקא על משהו בטוח. לא מתפקידך להוכיח אלא רק להביא לידיעה. פקידת הסעד והמשטרה כבר יעשו את עבודת החקירה. אני מציעה לך לפנות לפקידת הסעד ולבקש ממנה לא להזכיר את שמך. יישר כוח דניאלה

שילה1

New member
רק ששכחת לציין על מי חלה חובת

הדיווח,והרי החוק מציין במפורש. וכן לא הבאת את החוק כלשונו!

Daniela09

New member
חובת דיווח על חשד להתעללות בקטין

חובת הדיווח חלה על כל אדם. חומרת העונש משתנה ומחמירה כאשר האדם שאינו מדווח אינו אדם מן השורה אלא הוא איש מקצוע כמו מורה, אחות, עובדת סוציאלית,רופא, מטפל, שוטר.... לפני כמה שנים טובות מת ילד בעפולה, עקב התעללות קשה של הוריו. השכנים ידעו ולא דיווח. כך נולד החוק כדי שמקרים כאלה לא יקרו שוב. דניאלה

שילה1

New member
חובת הדיווח המוסרית לפחות,היתה

קיימת מאז ומעולם. חובת הדיווח החוקית חוזקה בשל ריבוי מקרים של התעללות,ובלחץ המועצה לשלום הילד,וד"ר קדמן.

Daniela09

New member
חובת דיווח מוסרית../images/Emo10.gif יש דבר כזה...

בלשון העיברי? מוסר קשור לנורמה וכאשר בחברה נורמלי ומקובל להכות ילדים כאמצעי חינוך חייבים לשנות את הנורמה דרך החוק. הכרתי נשים מוכות עולות מחבר העמים. בעדה כל אישה שניה היא אישה מוכה. היא ראתה את אימא שלה מקבל מכות, ואת את הסבתא.... מקובל. עד כדי כך שהיא חושבת שגבר שאינו מכה את אישתו אינו אוהב אותה. כי כך היה מקובל. האם יהיה כאן דיווח מוסרי? במקרה זה גם דיווח חובה אין. דניאלה

שילה1

New member
דניאלה-לא אהבתי את הנוסח,ולבטח לא

את הביקורת הסמויה. על כן אעדיף מכאן ואילך לא להתייחס לדברייך,מה עוד שחלקם,לצערי הרב,לוקים בחסר.

Daniela09

New member
ובזה את עושה לי

טובה גדולה כי התחיל להימאס לי מלהתייחס לדברים רדודים ומטעים. (בקורת לא סמויה). מעבר לכך עצה ידידותית אלייך: תבדקי עם עצמך מה בדבריי ובהשתתפותי בפורום לוחץ לך על יבלת. סוף דיון ולא "רות עבור" דניאלה

s h o o s h a

New member
לשון החוק

אני יוצאת מנקודת הנחה שלשון החוק ידועה, ברורה ונהירה לשתיכן ויתכן שיש ביניכן חילוקי דעות באשר לדרך יישומו. והיה ואכן כך הם פני הדברים, הרי שהתנגחות בכותב אינה מקובלת והתנצחויות בגופו של כותב אינה מקובלת אף היא. אני מבקשת להמנע מאלו בעתיד מתוך תקווה כי נוכל כולנו להירתם מהידע הרב הנצבר של שתיכן, כל אחת בתחומה. המשך ערב נעים ושקט שושה

למעלה