פרח/ יהודה פוליקר

Juramento

New member
פרח/ יהודה פוליקר

שם, בעפר ותכלת חלקת שלום ישנה נומי פרח, נומי נומי ילדה קטנה. את החיים לקחו לך הו, מלחמות קדושות מלאכים בכו לך בעיניים יבשות. את חיוכך, תינוקת, קברו באדמה איך צומח שקט מתוך המהומה. מי שלחץ על הדק דם את ליבו מכתים במלחמות לצדק גם ילדים מתים. את החיים לקחו לך הו, מלחמות קדושות מלאכים בכו לך בעיניים יבשות. שם, בעפר ותכלת חלקת שלום ישנה נומי פרח, נומי נומי ילדה קטנה. את החיים לקחו לך הו, מלחמות קדושות מלאכים בכו לך בעיניים יבשות. בחלומך ברוח חרוז למנגינה נומי פרח, נומי נומי ילדה קטנה.

טיפקסית

New member
זה השיר ששרתי בבירקנאו

וכמעט התחלתי לבכות אגב המשפט שיש על הצד האחורי של החולה שלנו הוא "במלחמות לצדק גם ילדים מתים" והמשפט על הצד הקדמי של החולצה הוא "כי החיפוש אף פעם לא נגמר" נראה לי שרציתי לבכאות איפשהו במשפט "את חיוכך,תינוקת קברו באדמה" זה היה רגע כל כך חזק לעמוד ליד האנדרטה במקום שנמצאת ממש ליד המשרפות ולשיר על ילדה , תינוקת שרק נולדה וכבר קברו אותה באדמה וניסיתי לדמיין איך היו מסתובבים במקום הזה ילדים,תינוקות שבעצם לא הייתה להם שום ילדות זה היה אולי אחד הרגעים הקשים עבורי במסע הזה

טיפקסית

New member
הופה אנשים תגיבו הגיבו נא../images/Emo92.gif

השיר הזה כל פעם מרגש אותי מחדש הוא כל כך חזק

nofar 250

New member
אנחנו..

שרנו אותו כשיצאנו מטרבלינקה..וכולם נחנקים מדמעות וזה היה ספונטני כזה.. שיר מדהים תמיד כשאני שומעת אותו אני מרגישה שאני שם

Johanna1

New member
שרתי אותו בטקס בביצפר..

אני שרתי את הבית "את חיוכך תינוקת..." וכששרתי את זה כל הזמן חשבתי על קבר הילדים שהיינו בו, ואיך החיילים בגרמנים לקחו תינוקות וירו בהם בראש..

אביגל ג

New member
שיר מדהים ומצמרר כאחד

גם במסע אצלנו שרו אותו. בנוסף לגרסה של פוליקר, אני אוהבת איך שלונושקה (שכותבת כאן בפורום) שרה אותו
"פרח" ו"אפר ואבק" היו שני השירים העיקריים ששמעתי במסע לפולין.

Pukipsey007

New member
שיר חזק..

אני לא זוכרת אותו במיוחד במסע, אבל יש לי זיכרון סלקטיבי
עצוב כזה..

Juramento

New member
עכשיו הייתי אצל ידידה שלי נטלי

והיא שרה אותו לאודישנים ללהקה צבאית...היא שרה לי אותו היום וזה פשוט זרק אותי חזרה לשם... בשמת - בהצלחה מחר במגן!!!

טיפקסית

New member
ת'נקס ובקשר לשיר

יש מצב שיבקשו ממנו לשיר אותו בטקס יום השואה אצלינו בקיבוץ ואני מקווה שאם יבקשו אני לא אתחיל לבכות באמצע קודם כל יש אצלינו בקיבוץ הרבה מאוד ניצולי שואה,כמעט מכל מדינה באירופה. ואני לא רוצה להקשות עליהם,סיפור החיים שלהם מספיק קשה. הקטע שהכי קשה לי זה שאנחנו צריכים לעבור בשכבות ולספר על המסע, וזה מסע שהוא כל כך אישי, ויש לי כל כך הרבה מה לספר ואני אפילו לא יודעת מאיפה להתחיל מהמחנות,או דווקא מהרגעים הקטנים באוטובוס,מהטקסים ,או משיחות סיכום היום מהגיבוש עם החברים ,או מהרגעים שכל אחד עם עצמו ועם המחשבות שלו זה כל כך מבלבל ויש כל כך הרבה מה לספר,וכל אחד לוקח את המסע הזה בצורה שונה,וכל אחד חזר קצת שונה אני מניחה ממה שהוא הגיע לשם אני כל הזמן חושבת על המילים שאני אגיד,ואיך אפשר לספר על מסע כזה כשיש לי שעה שלמה לדבר עליו. אני לא יודעת מאיפה להתחיל לספר על מסע שהוא פעם בחיים. איך אפשר לספר לחבר'ה בכיתות ז' ח' ט' י' ובמיוחד שכבת י"א אצלינו-אלה שייסעו לשם בשנה הבאה. יש המון מה לספר אבל...מאיפה מתחילים לספר אם למישהו יש רעיון על אילו נקודות להתמקד בשיחה איתם אני אשמח לשמוע

Juramento

New member
אז ככה...

גם אני חשבתי לעבור בכיתות..פחות בכיתה של אח שלי כי הוא ביקש ממני...חשבתי לספר להם ספציפית על מיידאנק. קודם כל, חשבתי לעשות להם מן סיעור מוחין(ככה רושמים??!) על מה זה מחנה ריכוז והשמדה, אז לספר להם או להקריא קטע מהיומן מסע שלי ולדבר עליו, ובעיקר לתת להם להתבטא ולשאול שאלות...

לונושקה

New member
חחח תודה מותק...

בדיוק באתי לכתוב שגם אני שרתי אותו בפולין... וכמעט בכיתי,זה היה באושוויץ... אחרי השיר הזה ממש התחלתי לבכות ולא יכולתי לעלות לשיר "רקמה אנושית" אז החליפו אותי חח אחרי זה כשהלכנו בדרך למסעדה אחרי זה והיינו באוטובוס אני חושבת או שזה היה במלון לפני שיצאנו,הניצולה שלנו נגשה אלי ושאלה אותי למה בכיתי שם... זה היה לי ממש ממש מוזר... לא הבנתי למה היא לא הבינה למה בכיתי,אז אמרתי לה משהו כמו מזתומרת למה בכיתי? ואז היא אמרה לי,אה אני מבינה אבל לא צריך לבכות בגלל דבר כזה כאילו וראיתי שהיא הבינה למה בכיתי..... וזה מוזר כי אף אחד לא שם לב שאני בוכה חוץ מאלו שהיו איתי בטקס כי הלכתי לצד ודווקא היא מכולם שמה לב.. חח

אביגל ג

New member
בטח ששמנו לב../images/Emo70.gif אני זוכרת את זה

אפילו...ואז אם אני לא טועה גלעד בא וחיבק אותך, לא? בכל מקרה אני זשוכרת שהסתתרת אחרי הקלידן (ברח לי השם שלו...). באותו ערב אין סיכוי שהלכנו למסעדה...תמיד בסוף כל יום שהיינו במחנה השמדה הייתה לנו שיחה עם חיה, את לא זוכרת? יווווו איך אני מתגעגעת לחנה
הזכרת לי אותה פתאום כאילו משום מקום...

אביגל ג

New member
בטח ששמנו לב../images/Emo70.gif אני זוכרת את זה

אפילו...ואז אם אני לא טועה גלעד בא וחיבק אותך, לא? בכל מקרה אני זשוכרת שהסתתרת אחרי הקלידן (ברח לי השם שלו...). באותו ערב אין סיכוי שהלכנו למסעדה...תמיד בסוף כל יום שהיינו במחנה השמדה הייתה לנו שיחה עם חיה, את לא זוכרת? יווווו איך אני מתגעגעת לחנה
הזכרת לי אותה פתאום כאילו משום מקום...

לונושקה

New member
אוי נכון צודקת...

אז מוזר לאדעת,כנראה שפשוט מתי שחזרנו למלון והיינו בדרך לעלות במעליות היא אמרה לי את זה,אני כבר לא זוכרת הכל התבלבל לי ... ולא התחבאתי מאחורי דניאל חחח פשוט עמדתי בצד חחח וכן גלעד חיבק אותי,גם נתקעה לי הלסת לא הצלחתי להזיז אותה,וזה היה שניה לפני שהיינו צריכים לשיר אז הוא בא ועם הכפפות שלו כזה ניסה להזיז אותה ואז כי זה חימם אותה כנראה היא נפתחה חחחחחחח אויש איך שזה נשמע רע

אביגל ג

New member
חחח אנשים../images/Emo70.gif לא לדאוג../images/Emo70.gif

לגלעד הזה שאנחנו מדברות עליו - יש לו חברה
אגב, יש סרטון שאני לא יודעת אם העלו אותו לכאן (מתוך אתר) שרואים שם בין היתר את הר האפר אז את מוזמנת להכנס... http://stage.co.il/Stories/416258 הסרטון הזה עורר בי צמרמורת עזה אתמול בלילה.

L i T a L 1

New member
OMG

אני פשוט ניזכרתי בכל מקום ומקום דרך הסירטון הזה אני כולי רועדת.

Mogi For Ever

New member
ואי הסרטון מדהים...

קשורות למי שעשה אותו? כי גמני רוצה לעשות משהו דומה ואני אשמח לעצות. בכל מקרה, הוא מדהים.

למעלה