פרחי באך

Ana1 9

New member
פרחי באך

שלום, קניתי את הטיפות האלה: "Bach Rescue Remedy" הנה המוצר (העליון בתמונה) http://www.bachflower.com/rescue_remedy.htm השאלה שלי היא , אני שמעתי שטיפות של פרחי באך די אפקטיבי למצבי לחץ, אבל יש מישהו שיכול באמת להסביר לי איך 4 טיפות מהולות במים יכולות להשפיע? כי מדובר לתת את זה במצבי לחץ, ראיונות עבודה, לפני מבחן, לחצים שונים שיש בתקופה מסויימת ואפילו בצרי לידה, זאת אומרת, זה כן כדאי להשתמש בזה למצבים רציניים, אם ככה אמור להיות לזה השפעה די חזקה.. לקחתי את זה פעם אחת ולא הרגשתי כלום... אחרי כמה זמן מרגישים שינוי? וזה עשוי מתמצית פרחים, מה בדיוק יש בפרחים האלו שאמור ליגרום לכל כך רוגע ממצבים קשים? (קראתי שזה טוב לאנשים עם דיכאון מתמשך.. איך בדיוק?!)

yoelnd

New member
באך

היי תקצר היריעה מלכתוב על כל תורת פרחי הבאך..... הרעיון המרכזי הינו עבודה אנרגטית - תדרים. וכאילו כמו הומאופטיה וזאת הגדולה של תמציות פרחי באך! עבודה על הפן הרגשי - נפשי של האדם. לגבי זמן ההשפעה הינו אינדוודואלי מאדם לאדם ובהתאם למצב. הפיתרון הינו סמפטומטי בלבד ולא מערכתי שאז יש להגיע למטפל ולעבור ראיון עומק מקיף ונותנים מספר תמציות העובדות על תכונות ואופי האדם - טיפול שורש ולא 'כיבוי שריפות'. בבריאות טובה!

Ana1 9

New member
זאת אומרת שבעצם זאת תמצית

שמשפיע על האנרגיות החיוביות/שליליות שבגוף? באמת כשהאדם "מדוכדך" זה בגלל האנרגיות או שכשהאדם עןבר טראומה או נגיד דיכאון ממצב כימי במוח (שיכול לנבוע מטראומה או סתם ביולוגי), אז זה לא קשור לאנרגיות אלא יותר מערכתי ולכן הטיפות האלה לא ממש יורגשו לא? מחשבות הן מה שבדר"כ גורמות לנו למצבים דיכאוניים, כשהאדם פסימי, ורואה הכל שחור, פרפקציוניסטי לפרטים מסויימים ולא מרוצ המכלום, והכל מפעיל על ידי המחשבות שלו, אז איך זה מתקשר לאנרגיה? אני מתכוונת.. טיפות באך זה יותר מעיניין של מיתוס שמי שבוחר להאמין-יאמין, ואז בעצם כל המחשבות שלו ישתנו ברגע שייקח את הטיפות, או שכן יש לזה פאן מחקרי שנבדק והוכח שהאנרגיות כן משתנות..? או מה שזה לא יהיה.

saritsh

New member
פרחי באך ורפואת תדרים

כפי שכתוב ומפורט למצבי לחץ, כלומר למצב זמני וכך גם השימוש. אם זה מצב קבוע של לחצים דכאון עמוק, בן אדם שבאופיו הוא פסימי וכו' זה לא מתאים, זה לא משנה את אופיו של האדם. אבל במצבי לחץ או מתח מקומיים בגלל סבה ספציפית כמו לפני בחינות למשל, או טראומה כזו או אחרת, זה יכול בהחלט לעזור ולשחרר את המתח בלקיחה של כמה פעמים ביום לכמה ימים. לקיחת רסקיו רמדי לאורך זמן מאבדת את השפעתה. לפי ד"ר באך כל מחלה, ולפחות מחלות כרוניות, משתנה על פי מצבי הרוח שלנו. על פי הגישה ההוליסטית הבנה זו המחלה הגופנית היא רק סימפטום לחוסר איזון נפשי או רוחני. פרוש הדבר שהגוף מגיב בכאב פיזי למצוקה נפשית. הגוף יכול להגיב בדרכים שונות למצוקה נפשית "מסוג דומה", ותגובה זו שונה מאדם לאדם. עדיין הבעיה האמיתית אינה הכאב או העיוות הגופני, אלא הגורם הפנימי, הרגשי והטבעי לבעיה שהוא לפי ראיה זו מצב המצוקה הנפשי. רפואת תדרים בעצם עוזרת לגוף ולנפש לזהות את המקור, להזכיר לגוף את הקיום ה"טבעי", עמוק בגוף יש את הזכרון של הבסיס הבריא של האיזון ורפואת התדרים עוזרת לגוף להזכר בדרכים שונות במקור הזה. יש מסבירים את התהליך בכך שבמשך שנות חיינו מהילדות שאז עדין היינו הכי קרובים ל"טבע" רכשנו ואמצנו לעצמו כל מיני הגנות וקליפות כדי לשרוד ולהתגבר על מאורעות החיים. רפואת התדרים עוזרת לקלף את הקליפות וההגנות האלו ולהגיע לקיום ולזכרון "הטהור" איתו נולדנו. מכיון שאנחנו חלק מהטבע כל מה שקיים בו עובד על אותם התדרים. כמו כל גישה עדיף ללכת למטפל/ת להתאמת תמצית ומעקב אם רוצים שינוי ארוך טווח יעיל ומשמעותי. הרסקיו רמדי כשמה כן היא תמצית הצלה לאירועים מיוחדים.יש הרבה חומר קריאה ברשת על הנושא אם זה מעניין יותר לעומק.

Ana1 9

New member
תודה על ההסבר המפורט

זאת אומרת שחבל להתחיל עם זה בכלל.. זה כן מצב קבוע של לחצים עם דיכאון, קושי בשינה, מתעוררת כל שעתיים, לפעמים ערב 45 שעות זאת אומרת יומיים בלי שינה. אני פונה לצד היותר "טבעי" כי הרפואה לא ממש עזרה ורק פגעה בבריאות שלי, חשבתי שרק לבינתיים, בגלל לחץ של עבודה אקח משהו צמחי מרגיעה, אולי רגיעון? שלפחות 10% מהמתח יירד קצת ואז אולי יהיה לי קצת יותר שליטה והרגשה חיובית, כי אני כן מטופלת אבל זה לא עוזר ותרופות נגד דיכאון אני לא עומדת לקחת. השאלה היא אם הצד ההומופטי כן יכול לעזור, אם ניתן לפנות לאדם שמומחה ברפואה טבעית שכן יכול לעזור נגד דיכאון, עצבנות, מתחים ונידודי שינה, הורדת אחד מהתסמינים יעזור לי לפחות לעבור את התקופה הקרובה. כי שוב, אני כן מטופלת אבל הגוף שלי כן זקוק לשינה ולשינה שום דבר לא עוזר בינתיים.

yoelnd

New member
למה שלילי?

היי מעבר לפרחי באך ישנם הרבה שיטות עבודה היכולות לסייע במצב! הרעיון בפורום הוא לתת תשובה, כמובן לא מחייבת, לכיוון כלשהו ואין פיתרון קסם - פלא, עלייך לפנות למטפל רב תחומי ורק אחרי ראיון עומק מקיף לתת לך ייעוץ אינדוודואלי למצבך! בבריאות טובה!

למעלה