פרחי באך

rif125

New member
פרחי באך../images/Emo187.gif

שלום זו פעם ראשונה שאני כותבת במדור זה ולענייני, יש לי בת, בת 10.5 שהתחלתי איתה טיפול בפרחי באך דרך רפואה משלימה בקופת חולים כללית, לפני שפניתי לטיפול בפרחי באך הופניתי לרופא רגיל שמתמחה ברפואה משלימה והוא לאחר ששמע את בעיית בתי החליט שעליה לעבור טיפול בפרחי באך,הבעיה של בתי היא חוסר בטחון, מחשבות על מחלות קשות כמו סרטן ואיידס שהיא פוחדת שיקרו לה,שאלתי היא הילדה לוקחת מזה כיומיים 4 טיפות 3 פעמים ביום של בקבוק שהורכב במיוחד בשבילה, ואם הייתי לוקחת את תמצית הבקבוק ושופכת אותו וממלאת את הבקבוק הזה בסתם מים עם תמצית וממשיכה לתת לה כרגיל, הכוונה האם באמת פרחי באך עוזרים, הילדה אומרת לי שהבטחון שלה עלה, היא גם נראית יותר טוב, אבל האם זה פסיכולוגי? יכולתי לתת לה סתם משהו והיא תמשיך לחשוב שהיא לוקחת פרחי באך האם יהיה לזה אותו אפקט והבטחון שלה ימשיך להמריא גם מבלי לקחת את התרופה, המטפלת שלה קבעה לה סדרה של 6 פגישות ומה יקרה כשזה יגמר, הרי לא כל החיים היא תיקח את התמציות האלה על מה בדיוק עובדים פרחי הבאך, אני יודעת למשל שכדורים שפסיכאטר ממליץ עובדים על המוח וגורמים לבן האדם להרגיש אחרת, אז על מה עובדים פרחי הבאך אודה לכם אם תסבירו לי בפרוטרוט בבקשה איך זה עובד והאם זה מסוכן ואם צריך להזהר בכלל. תודה.

tully

New member
תשובה חלקית

אני לא יודעת בדיוק על מה עובדים פרחי באך, אבל את בעצמך אומרת שביתך נראית טוב יותר. מה יותר טוב ממראה עיניים? בכל מקרה, כדאי שתמשיך לקחת את הטיפול שניתן לה, ויחד עם זה זה נשמע כאילו כדאי שתלך לטיפול פסיכולוגי. האם ביתך אינטיליגנטית במיוחד? קיימת בעיה ידועה אצל ילדים חכמים שהם מתחילים לדמיין ולפחד מכל מיני תופעות שהם מכירים, אך עדיין לא מסוגלים להתמודד איתן נפשית בגלל חוסר בגרות. יכול להיות שזה יעבור לבד ויכול להיות שלא. אני די משוכנעת שאם ביתך תוכל לחלוק את מחשבותיה עם מישהן מקצועי, זה יקל עליה מאוד.

yorg

New member
מצרפת לך קישורים רלוונטים

ומנסיון אישי, זו עזרה מדהימה וחזקה ורק טוב יוצא ממנה.

*g99

New member
לא מבינה גדולה,אבל..

בכל תחום בחיים,אל תעשי משהו שאינך מאמינה בו. לפי מה שאני יודעת טיפול בפרחי באך מועיל מאוד. בכלל,כל נושא הרופאה המשלימה זה דבר מדהים בפני עצמו. תחקרי את הנושא,תתנסי ותגיעי למסקנות שלך לבד. בהצלחה.

זה באמת משנה???

האם זה משנה לך אם פרחי הבאך עוזרים לביתך או תשומת הלב הרעפת עליה בתהליך? או זה שהיא התבגרה או סיבה אחרת? העיקר שהחרדות ירדו, אם ביתך משייכת זאת לפרחי באך - תסמכי עליה שהיא יודעת מה עושה לה טוב ( אפילו אם זה רק בראש..) ולשאלת מהם פרחי הבאך הינה מאמר קצר בנושא.. יעל

gigish

New member
פרחי באך - האם זה מסוכן?...

אין שום סכנה בנתינת פרחי באך. ניתן להשתמש בפרחי באך מרגע הלידה, גם לתינוקות בני יומם. פרחי באך אינם תרופה כימית ולכן אין להם תופעות לוואי. כמו ברוב תחומי הרפואה המשלימה, עקב השימוש בפרחי באך עלולות להגרם ריאקציות - החרפה של התופעות הקיימות, אולם זו מגמה חיובית (ירידה לצורך עלייה...)ואין מה לפחד מכך, אלא רק לשמוח... גם אם המטפל נתן תמצית שאינה מתאימה, התמצית לא תשפיע כלל, כך שבאמת באמת כל מה שנותר לך הוא לשמוח שאכן ישנם שינויים חיוביים ולהירגע. משפט אחד לגבי פרחי באך וההשפעה הפסיכולוגית שלהם: החתולים שלי קיבלו תקופה ארוכה פרחי באך וראיתי שינוי.גם העציצים שלי זוכים לקבל מדי פעם מספר טיפות ומתאוששים להם...האם גם הם הושפעו פסיכולוגית? :)

rif125

New member
אבל כיצד פרחי הבאך עובדים../images/Emo187.gif

האם את יכולה לתת לי הסבר איך בדיוק פרחי הבאך עובדים, או שאין מידע בנושא.

אין בדיוק ברפואה המשלימה..

פרחי הבאך הם צמחים בעלי יכולת אנרגטית לעבודה ריגשית , כמו שיש צימחי מרפא שמכייחים , שמשלשלים וכד´ ישנם צמחים שמעלים בטחון עצמי, מרגיעים , מפחיתים חרדות וכד´. את הצמחים האלה הופכים לתמציות באך - שיחודם הוא שאין זה ממש תמצית הצמחים אלא הזיכרון האנרגטי שלהם , רמות אנרגטיות הם העדינות ביותר ולכן הם מתאימים גם לילדים אך יתרונם העיקרי הוא שדווקא מכיוון שהם עדניות כ"כ הם עובדות ישרות על התחום הרגיש והעדין ביותר - הנפש. עוד תוכלי לקרוא במאמרים שקישרנו לך. יעל

rif125

New member
../images/Emo187.gifומה קורה כשמפסיקים לקחת

לילדה נקבעו 6 פגישות עם המטפלת ומה יקרה אחרי זה, האם ההשפעה של פרחי הבאך לטווח ארוך?

m_katzmann

New member
פרחי באך הן לא ממכרות

פרחי באך לא צריכים לקחת לאורך שנים. הרבה פעמים נותנים סוג או תמצית מסויימת שתכליתה לשפר דבר מה וכעבור שבועיים או חודש צריך להחליף אותה שכן האדם נמצא במקום שונה כרגע. כך שההשפעה היא כן לטווח הרחוק. במיוחד עם משלבים אותם עם טיפול תומך נוסף. מאיה

למעלה