פרחי באך - תשובות
אם את מרוצה - תמשיכי
תמציות באך מעלות את הנושא למודעות ומסייעות ללוקח אותן לעשות את העבודה שדרושה. אם הפסקת לקחת תמצית לפני שתהליך השינוי הצליח להתבצע - המצב יחזור בתוך זמן כלשהו קצר או ארוך. הן לא ממכרות כשלא תצטרכי את התמציות שאת לוקחת, תתחילי "לשכוח" לקחת אותן. מעולם לא השתמשתי במושג "שיטת התחנות" אבל... לפעמים יש כמה תמציות שמתאימות לאדם וכשאחת תעשה את עבודתה, לא יהיה צורך בשתיים אחרות שאיכשהו קשורות אליה, או נובעות ממנה. לפעמים כדאי לעבוד עם תמצית אחת, כדי לפתוח פתח נוח לעבודה עם אחרת. יש תמציות שטבועות בנו עמוק וניקח אותך לאורך זמן, ויש את אלו שמתאימות לתקופה קצרה: לשבוע, ליום, לשעה... התאמת התמציות נעשית בהתאם ולא פעם, בבקבוק הבא נחליף רק תמצית אחת או שתיים. יש תמציות "עבודה" שמעוררות דברים מודחקים בתוכנו ויש תמציות "הגנה" ששומרים עלינו מפני פחדים, חוסר ביטחון וכדומה. עיצה לנכונה לכל טיפול: תמיד תטפלי אצל מטפל שאת נותנת בו אמון מלא!!! כשיש לך תהיות והשגות על משהו שאמר או עשה - שאלי
אותו!!! מלבד הפגיעה שאת פוגעת באמון מטפל-מטופל, את גורמת לעצמך בלבול כשאת מבקשת ממטפל אחר להבהיר... כשאני מתאימה תמציות או כל טיפול אחר, יש לי "מחשבה טיפולית" מאחורי... מטפל אחר, תהיה לו "מחשבה טיפולית" אחרת, אולי הפוכה... אם את שואלת והתשובות לא מספקות אותך, או שגורמות לך לפקפק בטיפול הניתן, יש מקום לבחון את המשך הטיפול: 1. יש פעמים רבות נקודות משבר שנובעות מהתנגדויות פנימיות שלנו לשינוי שאנחנו פועלים לבצע, ורק מושלכות 2. משבר אמון - להחליף מטפל... אין בעיה לבקש דעה נוספת ובלבד שלא תשמע כך: המטפל שלי אמר לי... מה דעתך? או המטפל שלי עשה... את חושבת שזה בסדר? או המטפל שלי עשה/אמר... למה את חושבת שהוא התכוון? המון בריאות, נאוה