פרחי באך ממכרים?

vered4

New member
פרחי באך ממכרים?

כתבתי אצלכם בנוגע לפרחי באך ומחקר באסף הרופא, והנה נתקלתי בזה שוב. בפורום הפרעות קשב וליקויי למידה, כתבה אחת ממנהלות הפורום, את הדברים הבאים: "שבאסף הרופא נעשה מחקר שהוכיח באופן חד משמעי שלצמחי באך מלבד היותם "מסממים קלות" אין שום השפעה ממשית לא על המצב הנפשי, לא על המצב הבריאותי ולא על היכולות הקוגניטיביות, אז שניה לפני שאת נשבית בקסמו של מישהו שלא מבין - חפשי אופציה אחרת." http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?id=201&msgid=4217549 שאלתי את אפרת, והיא הסכימה שאצטט אותה.

m_katzmann

New member
אפרת מקבלת חום כשהיא שומעת

היי ורד, אפרת מקבלת חום כשהיא רק שומעת את המונח רפואה אלטרנטיבית והיא בכלל חושבת שכל מי שמתעסק ברפואה האלטרנטיבית = שרלטן. לכן כל מה שבא מבית היוצר שלה הייתי מגיבה בכבדהו וחשדהו. אני לאשמעתי עד עכשיו שפרחי בך ממכרים והם כן משפיעים לטובה אם מקבלים את פרחי הבך המתאימים, אבל אם תדעי יותר פרטים על הקף הסטטיסטיקה, מי ביקש לערוך אותה וכו תעדכני בבקשה. מאיה

vered4

New member
זו הסיבה שפניתי גם לאפרת

גם אני רוצה לדעת יותר על המחקר, איך ומה בדקו שם.

למה שלא תפני למח´ הדוברות של

ביה"ח אסף הרופא ותבקשי לקבל פרטים או לפחות לברר איפה ניתן לקרוא קצת יותר על המחקר הזה?

את גדולה ../images/Emo24.gif

אכן, התקשרתי לדוברות ביה"ח , הם העבירו אותי לשירם ( שירותי רפואה משלימה). הסתבר שמירם הוכברג היא עורכת את המחקר ( ומטפלת בעצמה בפרחי באך) שכרגע נמצא בעיצומו ללא מסכנות סופיות, לצערי מרים כרגע בהודו ולא זכיתי לקבל את התחיסותה אבל הינה מה שנאמר לי ע"י אחת העוזרות שלה: המחקר בודק את השפעת פרחי באך על ילדים עם הפרעות קשב והיפראקטיביות ולא בודק פרמטר של התמכרות לפרחי באך. מבטיחה לעקוב אחרי הנושא .. ותודה לעינת על הפיתרון הכ"כ פשוט.. יעל

בכייף ../images/Emo24.gif הכי אני שונאת מצבים

שבהם מתחילים להגיע למסקנות ולהפוך עכברים לפילים בלי לדעת ובלי לברר, והכי גרוע, להסתמך על אנשים שלא מעורים בתחום ולא מהווים אינדיקציה לכלום.

למעלה