פרו-לימה

sela v

New member
אכן נשמע הכי טוב

אחרת אני מוכן להפנות אותך נתי ישירות לגורם המתאים בתפוז, כי אני לא מוכן להתעסק באדמינסטרציה הזו.

natyh

New member
מקובל עלי

מפגש פורום . אז לסלע ולכל המבקשים במפגש הפורום הבא אשמח להקרין סרטים . אתם מוזמנים להציע מקום וזמן אני לשירותכם . ובעניין זכויות יוצרים למי ששאל , היו דברים מעולם ובלי להיכנס למה איך ומי , בואו נגיד שהניסיון לימד אותי להיזהר , ואני יכול לומר יותר מזה כי גם סלע חווה פגיעה בזכויות על בשרו , ותמיד עדיף למנוע מצבים כאלה מאשר להילחם על הזכויות מאוחר יותר . נתי

sela v

New member
אני מבקר בעוד כחודשיים

ואני אארגן מפגש מתי שאני אגיע.

shlomof

New member
הייתי בחגים בקוסקו בשנה שעברה

מאוד נחמד שם בחגים. תלוי מה את מחפשת. תמיד יש מה לעשות בקוסקו , לפעמים קצת מעצבן לקצר טיול או לדחות בגלל החג ( אני בחור דתי) , אבל לא נורא. יש טונות של טיולים קצרים מסביב לעיר. אם יש עוד שאלות את מוזמנת לשאול.... שלמה

LIRY1

New member
אז עוד שאלה

האם זה הגיוני לנסוע מלימה לקוסקו? או שעדיף קודם להווארז? אן שזה לא משנה... ולא עניתם לי - מישהו היה שם בתקופת החגים במקרה??

Blueyes2

New member
כמה זמן וכסף יש לך??

הכל ( כמעט ) פונקציה של זה.. אם אין זמן אך יש כסף, לדעתי לטוס לקוסקו ולא לנסוע באוטובוס.. או לנסוע כ 5 שעות להוארז , לדעתי מקום מדהים ועכשיו העונה המתאימה. דבר נוסף - תלוי מה את רוצה לעשות??? טיולים רגליים / טרקים - מדהים יותר בהוארז ,אך גם באזור קוסקו יש.. בקוסקו - עיר תוססת של בילויים ואטרקציות מסביב. בחגים - לא הייתי בלימה, אך בקוסקו יש איזה שבועיים חגיגות ובייחוד בסיסקסוואמן ( חוגגים באתר מעל קוסקו ..לא הייתי..)

LIRY1

New member
זמן - אין הגבלה

וכסף יש, אני לא מתכננת "להתכלב" יותר מידי, אבל גם לא לבזבז יותר מידי... כשאתה אומר שעכשיו זו עונה מתאימה - אני טסה רק בספטמבר, זה עדין טוב!? איך אני מבררת על טיסה לקוסקו?! אפשר כבר בארץ? או במקום? ודבר אחרון - לגבי החגים - בסיקסוואמן (לא שמעתי על זה...) אתה מתכוון לראש השנה/יו"כ?! איזה חגיגות!?

Blueyes2

New member
התכוונתי לחגיגות ביוני

בלשון נקבה ד"א..
שלפעמים גם קוראים לה לירי .. יש להם את החג לשמש ממש עכשיו :( אז אם את טסה בספטמבר זה לא רלוונטי.. צריך גם לבדוק את מזג האוויר בהוארז , אני הייתי שם במאי והיה ממש מעולה. העונה לטייל בפרו היא העונה היבשה המתחילה במאי, ככה שספטמבר זה די הסוף. אבל, היתרון הוא שאת יכולה מאוקטובר לרדת לארגנטינה וצ'ילה , שם מתחילה העונה ושמעתי שמהמם שם..לצערי לא הייתי שם ( עדיין ) לגבי טיסה לקוסקו , נראה לי שבלימה בסוכנות נסיעות תוכלי למצוא טיסה ללא בעיה.. אם יש לך זמן ותרצי לראות עוד מקומות , מלימה את יכולה להמשיך לאיקה ( הואקצ'ינה בה יש דיונות ), פיסקו - לא ממש חובה , שייט באוקיינוס וצפייה על כלבי ים ופינגווינים -נחמד , נזקה - לראות את קווי נזקה מלמעלה ולעוף משם..( לדעתי) ארקיפה - עיר נחמדה לטעמי , ממנה אפשר להגיע לקולקה קניון ולצפות מוקדם בבוקר בקונדורים ואח"כ אפשר גם לישון בקניון עצמו. מארקיפה לקחתי אוטובוס לילה ארוך לקוסקו שהיה יחסית סבבה..

natyh

New member
חגיגות

האינטי ראיימי או פסטיבל השמש . אמורים להתקייםלפי המסורת האנקאית ב 21 ביוני היום הקצר בשנה . אך לאור החלטתו של הנשיא המכהן בשנת 86 עד 90 ומחדש המסורת של הפסטיבלים אלאן גרסייה פרז הנשיא שקדם לאל צינו אלברטו פוגימורי היפני דוקא החגיגות הוזזו ל 24 ביוני . ספטמבר זו סוף עונה בהוארז אפשר מדהים אבל קר מאד ואין הרבה מטיילים . יש שתי דרכים עיקריות להגיע מלימה לקוזקו : 1 על גב ההר באוטובוס או רכבת דרך הואנקיו ואייקוצו הדרך עוברת בגבה מעל 5000 מטרים והיא מהממת ביופיה , אני מכיר אגב ישראלי שהתעקש לעשות אותה באופניים , לאופניים שלום , הברך לא כל כך ... הדרך השניה על קו החוף , בדרך בהמשך בין נזק"א לאריקיפה יש מקומות ומפרצים מטמטמים סטייל סיני את השם אני לא זוכר , שאלי את אפריים בנזקא אם הוא עדיין שם האיש שמוציא או הוציא 90 אחוז מהטיסות . אם הגעת לאריקיפה תמשיכי לפונו על גדת אגם הטיטיקקה ורק משם לקוזקו פונו שוה יותר משלושה ימי ביקור . נתי

oz s

New member
לגבי החגים

כשטיילתי בזמנו בדרא"מ הגעתי לפרו ממש לפני פסח,ובגלל שלא התחשק לי לעשות סדר המוני,טיפסתי מהר לכיוון לימה. סה"כ יש שם קהילה יהודית נחמדה ולבבית,וניתן לעשות את החגים בבית חב"ד שם בתיאום מראש עם האחראים (אני מניח שמאז שאני הייתי שם אנשים באו ועזבו,]כך שאני לא אוכל לתת לך שמות ). היתרון של לעשות את החגים בלימה - כפי שציינתי,האווירה ה'משפחתית'. החיסרון,מצד שני - אם את שומרת מסורת,ומתכננת לעשות את כל החגים מראש השנה ועד סוכות שם - זה די ביזבוז זמן של 3.5 שבועות - פשוט אין מה לעשות שם יותר משבוע - וזה כולל גיחות לאיקה ופיסקו. המלצה שלי - ראש השנה בלימה,ואח"כ תדרימו לכיוון קוסקו.מצד שלישי - חבל לוותר על הוארז - ממש מילכוד 22 :) ... אקיצר,לשיקול דעתך (תעשי חשבון- עד כמה חשוב לך חגים בקהילה יהודית?עד כמה את רוצה להיות בהוארז?..)

LIRY1

New member
מבחינת החגים

ראש השנה ויו"כ - רק הם חשובים לי ממש.כלומר 10-12 ימים...

למעלה