פרוק חלון ימני

vm14089

New member
פרוק חלון ימני

הרבה זמן שאני מתכננן לפרק את החלון מהתושבת היות ויש לי בעיה שהחלון לא עולה ויורד בצורה חלקה. הבעיה החלה כאשר החלפתי את הגומיות לפני כשנתיים ומאז אני דוחה עד שלפני כשבועיים בעת המפגש עם חברי המועדון,הגעתי למסקנה בעזרתו המקצועית של ג'ורג' ברייטמן שעלי להזיז את התושבת שעליה הזכוכית כחמישה מ"מ שמאל היות ושני הברגים שמחזיקים את התושבת ,לא נמצאים במרכז החורים של מוביל החילזון.
היות והזכוכית מוטבעת בתוך סיליקון שחור הנמצא בתעלת הפח,יש בעיה איך להוציאה ולהזיזה. החדרתי חומר ממיס סיליקון משני צידי הזכוכית,המתנתי כעשר דקות ועברתי עם סכין יפנית בתוך הסדק שבין התעלה לזכוכית. לאחר שעשיתי פעולה זו עוד פעמיים,יצאה הזכוכית. מסתבר שהתעלה במצב די רקוב אבל היות והכוונה להחזיר את הזכוכית לתעלה עם סיליקון,אני מניח שלא תהיה קריסה של התעלה.
אז הנה התעלה לאחר הוצאת הזכוכית

vm14089

New member
המשך החלון

לאחר ניקוי התעלה,הכנסתי סיליקון איכותי של חברת אלרם לתעלה והחלקתי את הזכוכית למקום החדש . עודפי הסיליקון יצאו מהחורים של התעלה (עקב הריקבון). מחר בבקר החומר יתיבש . לאחר ניקוי שאריות הסיליקון ארכיב את הזכוכית חזרה בדלת.
הנה תמונה לאחר הסיליקון החדש.

vwMaster

New member
בגדול צריכה להיות שם גומיה מיוחדת ולא סיליקון

אבל מאחר וגם ככה התעלה רקובה, גם סיליקון יכול לעזור.

k0biX1303

New member
עדיף להחליף. לא חלק יקר בכלל וזה חלק בשימוש

יום יומי אז שווה.

vm14089

New member
המשך חלון

טוב חברים.אני לא מותר כלכך מהר וחוץ מזה הבעיה אינה החלפת החלון. הבעיה היא הכוון שאכשהו השתנה.
בכל אופן לאחר היבוש הראשוני ,מילאתי את החריצים של התעלה בסיליקון וכן מרחתי שכבה של ממיר חלודה על כל התעלה לאחר שיופה מהחלודות הגסות.
לאחר ההרכבה,הסתבר לי שעדיין יש בעיה והחלון עדיין קשה בהורדת והעלאה. כמו שנאמר הניתוח הצליח והחולה עדיין גוסס.
אז עדיין לא ויתרתי והיות ואני דוגל באמרה ש"אם לא הולך לך-עזוב ותמשיך עוד כמה ימים" אז עזבתי .
אני מחכה שמישהו שחושב שהוא מתמחה במנגנוני החלון יתן עוד רעיון או יותר מזה-מוכן להקדיש לי מעט מזמנו ואגיע אליו.
אז הנה התמונה האחרונה לאחר הרכבת התעלה לחלון.

למעלה