פרוצדורות אבטחה למשרד קטן...

Darren

New member
פרוצדורות אבטחה למשרד קטן...

היי, אני כרגע מקים משרד קטן (3-5 מחשבים) ומעוניין לדעת אם ישנם איזשהם מדריכים שמפרטים עצות ונהלים בנושאי: מדיניות אבטחה - אנטי וירוס, הגדרות רשת, תוכנות נוספות. גיבוי - מתי עושים גוסט, גיבוי לטייפ/מדיה אופטית, פיירוול - למה צריך לשים לב, מה חשוב שיהיה, והאם צריך חומרה+תוכנה (אני כרגע משתמש ב zonealarm ). wi-fi - במידה ורוצים להכניס לשימוש, מה כדאי לדעת על הגדרות, אבטחה וכו. נתוני המערכת ------------- הפלטפורמה: 3-5 מחשבים, win XP Pro, כרגע ללא שרת, חיבור ADSL על בסיס ראוטר (שגם תומך wi-fi). נפחי עבודה: רוב העבודה מתבצעת על שרתים מרוחקים. נפחי העבודה בלוקאלי לא עולים על 4 גיגה לדעתי (מה שאומר ש DVD יכול להיות פתרון טוב לגיבוי). למעשה, מדריך בסגנון "כללים לאבטחת מידע וגיבוי למשרד הקטן" או משהו דומה יכול להיות אחלה. אשמח לכל תגובה, רעיון וכו... (אני חדש בפורום זה :) )

iis5

New member
------>

מה שאני הייתי עושה זה. 1 שם אנטי וירוס על כול תחנה 2 במקום פירוואל קונה ראוטר שמשלב בתוכו פיירואל כי להתקין על כול תחנה פירואול זה לא ממש פרקטי. 3 בנוגע לגיבוי יש המון אפשרויות וזה גם תלוי מה אתה צריך כלומר האם זה צריך להיות יומי,שבועי, או חודשי. אם זה יומי אז הייתי ממליץ ללכת על טייפ או פתרון דומה. אם זה שבועי או חודשי אתה יכול ללכת על ה DVD אבל זה לא כול כך נוח לפי דעתי וזה לא פתרון לטווח הארוך. 4 בנוגע לגוסט זה יכול להיות רעיון טוב אבל תעשה את זה בהתחלה שאין באגים בתחנות אחרת זה בעייתי שרוצים להשתמש באימיג. בהצלחה

Darren

New member
תודה ! ובהמשך לכך...

היי, תודה רבה על התגובה והמידע :) האם תוכל לפרט טיפה יותר לגבי הנקודות הבאות שהזכרת : 1. מדוע לא פרקטי פיירוול תוכנה על כל תחנה (מדובר ב 3-5 מחשבים)? 2. מדוע טייפ הוא טוב לגיבוי יומי? 3. מודע לא להתחיל עם DVD ובמידת הצורך לעבור הלאה ? כלומר מה הבעייתיות ב DVD ? תודה שוב :)

למעלה